CompareKing

Uppdaterad:
  • Jämför lån på 5000kr-500.000kr
  • Svar inom ett dygn
  • Välja amorteringstid på 1-15år
  • Betyg 6/10
Till CompareKing

Att CompareKing erbjuder jämförelser är enkelt att förstå på deras namn. De jämför räntor och avtal på privatlån till privatpersoner. Tjänsten som de erbjuder kallas för låneförmedling och att gå via en låneförmedlare är ofta den bästa vägen att gå i jakten på låga räntor och bra villkor.

Däremot lever inte CompareKing upp till namnets andra del – King. De är inte någon kung i branschen och får ett relativt dåligt betyg för sin tjänst.

Eftersom de samarbetar med Axo Finans rekommenderas istället låneansökan via Axo Finans.

Varför CompareKing?

CompareKing erbjuder inte privatlån själva utan samarbetar med en låneförmedlare som jämför räntor hos ett flertal banker och visar denna jämförelse för de som använder sig av deras tjänst. För låntagaren finns det därmed en stor fördel att gå via dem (eller annan låneförmedlare) när privatlånet ska tecknas. Enbart en ansökan behöver göras för att CompareKing sedan ska presentera en räntejämförelse. Betydligt snabbare än att kontakta ett flertal banker på egen hand alltså.

Storlek och amorteringstid

Hos CompareKing går det att göra lånejämförelser på lånebelopp mellan 5000kr och 500.000kr. På denna punkt får de mycket bra betyg då det är ett mycket brett spann. Den amorteringstid som går att välja på är från 1 år upp till 15 år vilket även det är mycket positivt.

Däremot blir det lite missvisande på hemsidan. De presenterar Privatlån, Samla lån och Mindre lån. Den som går in på fliken Mindre lån kan enbart välja att låna 5-50.000kr i 1-10 år.  Detta medan det på Privatlån och Samla lån går att låna upp till 500.000kr och i upp till 15 år. Frågan blir då – Kan man låna 50.000kr under 11 år eller inte? Det blir otydligt.

2/5

Ränta

Vilken ränta som man kan förvänta sig hos CompareKing framgår inte. Det enda som framgår är en ”exempelränta på 5,3%” På denna punkt behöver de blir betydligt tydligare.

3/10

Jämföra lån via CompareKing

Första steget är att välja om man vill jämföra privatlån, Samla lån eller jämföra Mindre lån. Egentligen är det exakt samma sak även om skillnaden är hur stort lån som går att ansöka om.

Via två reglage kan summa och amorteringstid justeras utifrån eget behov. När detta sker presenterar en ”räntekalkylator” hur stor månadskostnaden kommer att bli. Detta visserligen utifrån en exempelränta (5,3%) men det ger i alla fall en fingervisning om kommande storlek på månadsbetalningarna. Än bättre hade det varit om räntesatsen skulle kunna justerats.

Genom att klicka på ”Låna” går man vidare i processen. Där fyller man i om lånet är till för att lösa andra lån, personnummer, mailadress och telefonnummer.

Hur lång tid det tar att få jämförelsen är svårt att veta.  De förslag som presenteras kan man sedan jämföra i lugn och ro då de är giltiga i 30 dagar.

4/5

compareking låna pengar

Krav

De krav som ställs för att lånejämförelse ska ske av CompareKing är följande:

  • Den som söker måste vara minst 20 år
  • Den sökande får inte ha pågående inkassoärenden eller betalningsanmärkningar
  • Inkomsten hos den sökande måste vara minst 10.000kr brutto/mån

Det märkliga i detta fallet är att de samarbetar med Blue Step som tillåter betalningsanmärkningar. Av vilken anledning samarbetar de med denna bank om de inte själva gör jämförelser för personer med de med denna anmärkning?

4/5

Besök CompareKing

Samarbetar med

På hemsidan står det att ”vi samarbetar med en rad banker som erbjuder privatlån”. Det står även Banker som behandlar din ansökan där dessa fyra banker nämns Svea Finans, Spring Finance, Blue Step och SevenDay. Sker enbart jämförelsen på fyra banker? I såfall är de långt efter Lendo och andra större låneförmedlare. Jämför de fler banker? – I så fall framgår det mycket otydligt.

2/5

Övrigt

 Finns det kundtjänst?

CompareKing kan enbart nås via mail – något telefonnummer nämns inte. De har även länk till deras Facebook (som är en norsk sida)

Var är kunskapscentret?

På sidan ”Om oss” skriver CompareKing att de ständigt uppdaterar deras kunskapsbas där det ska finnas mängder av intressanta artiklar inom området. Det är kunskapsbank som antingen inte finns på riktigt eller som de gömt undan på hemsidan. Den är vilket som helst väldigt svårt att hitta – om den ens finns.

Slutbetyg 5 Vi rekommenderar istället ex. Lendo

Besök CompareKing
Sammanfattning

Sammanfattningsvis

De skriver även att ”Vi anser att alla ska få tillräcklig information om vilka erbjudanden som är tillgängliga innan de tar finansiella beslut.” Men CompareKing lever inte upp till det eftersom det just är information som saknas på hemsidan, Information om räntenivåer, samarbetspartners, faktabank osv.

Tanken är god med sidan men än så länge har de en bit kvar till de mest etablerade låneförmedlarna i Sverige.

CompareKing: Betyg 5/10