Direkto

Uppdaterad:
 • Jämför bankernas räntor gratis
 • Svar inom 24 timmar
 • Tydlig information om ränteläge
 • Betyg 8/10
Till Direkto

Direkto startades 2012 och har sedan dess hjälpt tiotusentals privatpersoner att jämföra bankernas räntor och genom det pressa lånekostnaderna. Låneförmedlingen är gratis, snabb och enkel – vilket är dess fördelar. De står sig bra i jämförelse mot många andra låneförmedlare även om de inte får allra bästa betyget.

Varför Direkto?

Direkto jämför bankerAtt jämföra räntor hos flera banker, innan man tecknar ett lån, är en stark rekommendation. Det skiljer rejält i räntesatser och avgifter hos bankerna.  Att jämföra räntor på egen hand kan vara krångligt eftersom man då måste söka upp kontaktuppgifter till ett flertal banker och sedan genomföra en ansökan till varje bank. Alternativet att gå via Direkto är då betydligt bättre. Här krävs det enbart en ansökan för att göra en jämförelse hos flera banker. Smidigare och snabbare.

Utöver den ovan nämnda fördelen finns även en fördel gällande hur många kreditupplysningar som tas på personen. Den som kontaktar många banker kommer även att få många kreditupplysningar tagna. Väljer man att gå via Direkto, i likhet med andra låneförmedlare,  sker däremot bara en kreditupplysning eftersom det är informationen från denna som alla bankerna sedan tar del av.

Storlek och Amorteringstid

Den lägsta summa som går att göra en låneansökan på är 10.000kr och som mest går det att ansöka om 500.000kr. Återbetalning kan väljas från 1 till 15 år.

Det finns låneförmedlare som erbjuder ner till 1000kr och upp till 600 000kr. Men de allra flesta som vill teckna ett privatlån gör detta på en summa mellan 10.000kr och 500.000kr så på denna punkt får de mycket bra betyg.

5/5

direkto ansök här

Besök Direkto

Ränta

På denna punkt får Direkto ett mycket bra betyg. De är nämligen helt transparenta med vilken räntesats som finns på de lån som förmedlas. Den nominella räntan varierar mellan 2,95% och 29%.  De skriver även att räntan ”brukar hamna på”  4,9%-14,90% vilket även det är positivt.  Det visar tydligare vilken räntesats man kan förvänta sig.

Kapitalkostnad:

Direkto är även föredömlig gällande presentation av kapitalkostnad. När man fyller i belopp och amorteringstid räknas automatiskt månadskostnad och kapitalkostnad (kostnad under hela låneperioden) ut.

Ex: Ett lån på 100.000kr, ränta på 5,5% och amorteringstid på 4 år kostar (utöver amortering) 11648kr och 2326kr per månad. Väljer man att istället amortera på 5 år kostar det 14600kr. Månadsavgiften blir då 1910kr. Genom detta kan man tydligt se att en något kortare amorteringstid och lite högre månadskostnad gör stor skillnad i längden. Föredömligt !

5/5

Ansök om lån via Direkto

Det är enkelt att förstå hur låneprocessen går till via denna låneförmedlare. Den som ändå känner sig osäker kan se på en instruktionsvideo vilket ger företaget ett litet plus i kanten.

1. Fyll i formuläret, dvs lånebelopp, lånetid och lånesyfte. Därefter går man vidare och fyller i personuppgifter m.m

2. Direkto tar kreditupplysning och låter sedan bankerna ange vilken räntesats de är villiga att erbjud

3. Svaren kommer oftast under samma dag men alltid inom 24 timmar

4. Välj själv mellan de olika alternativen – eller inget alls. Något krav på att teckna lån finns aldrig

5. Om ett lån tecknas betalas pengarna ut inom 1-2 dagar.

5/5

direkto till ansökan

Krav

För lån utan betalningsanmärkningar krävs:

 • Minst 20 år
 • Inkomsten ska vara minst 100.000kr/år från anställning, prov, fast, extra tim osv. Går även om personen är förtidspensionär/pensionär
 • Personen ska både vara bosatt och arbete i Sverige
 • Lånet ska vara återbetalt innan 79års ålder
 • Skuldfri från Kronofogden de senaste 6 mån

För lån med betalningsanmärkningar krävs:

 • Inte ha en betalningsanmärkning som är yngre än 6 mån
 • Ha lön på minst 12 000 kr i månaden
 • Ej skuld hos Kronofogden
 • Max 10 betalningsanmärkningar på totalt 50 000 kr
 • Maximalt lånebelopp 200 000 kr

5/5

Samarbetar med

På hemsidan finns ”Ett urval av de banker vi jobbar med”. Här finns 12 banker. Men är det 13 eller 21 banker som de totalt samarbetar med? Det framgår inte. Är det 12 ges dåligt betyg – är det 21 ges toppbetyg. Men i och med att de inte anger antal och inte heller är helt transparenta med vilka bankerna är så dras betyget ner.

6/10

direkto samarbetspartners

Slutbetyg 8

Besök Direkto
Sammanfattning

Sammanfattning

Tjänsten som Direkto erbjuder är mycket enkelt och bra att använda för de som vill teckna ett privatlån. Genom att jämföra många banker hittar man lättare de billigare alternativen. Direkto får extra bra betyg på Ränta då de uppger den ”vanligaste” räntenivån vilket de är unika om. Deras instruktionsvideo är även bra.

Negativt är att de inte är tydliga med hur många banker de samarbetar med och att de inte är tydliga med hur Ungefärlig månadskostnad egentligen räknas ut.

Direkto: Betyg 7.8/10