Enklare

Uppdaterad:
  • Låna 20-500.000 kronor
  • Jämför olika banker helt gratis
  • Svar inom några minuter
  • Få pengarna samma dag
  • Ansökan är inte bindande! 
Till Enklare

Enklare lever verkligen upp till sitt namn och hjälper dig
att jämföra lån från flera långivare och banker!

Besök Enklare för att jämföra lån

Varför Enklare?

Enklare är en låneförmedlare som själva inte lånar ut pengar utan hjälper dig att jämföra lån hos ett flertal banker och långivare. Enklare vill leva upp till sitt namn och därmed erbjuda dig som privatkund lån på ett tryggt och enkelt sätt. Välj mellan att samla dina lån, ett billån eller ett privatlån och få svar på bara några minuter från flera banker.

Hos Enklare kan du få hjälp med att låna mellan 20 000 och 500 000 kronor med hjälp av deras enkla jämförelsetjänst. Väljer du exempelvis att jämföra billån skickas din ansökan ut till 27 olika långivare och det tar endast 1 minut att fylla i ansökan.

Vill förändra synen på lån och göra det enklare

Enklares målbild är att det ska vara enkelt att få lån trots flera år av en bransch som styrts av lagar och komplexa processer – något de vill ändra på. Du som kund ska kunna använda sig av deras tjänster och känna att det är simpelt och rättvist och med chans till riktig personlig rådgivning. En sådan rådgivning kan du få via ett telefonsamtal eller digitalt, det som passar dig bäst.

Fyra vanliga frågor om Enklare

Hur kan tjänsten vara gratis?
Svar: Bankerna eller långivarna som Enklare samarbetar med betalar en ersättning till Enklare när en låneförmedling skett

Hur många kreditupplysningar görs?

Svar: Det görs endast en kreditupplysning hos UC

Vilka är inkomstkraven hos Enklare?
Svar: Du ska ha minst 10 000 kronor ut i månaden före skatt

Kan jag ansöka trots betalningsanmärkning

Svar: Ja men du behöver vara helt skuldfri hos Kronofogden

Storlek och amorteringstid

Enklare kan hjälpa dig med ett ”klassiskt” lån, men även ett lån som är speciellt för billån. Du kan också få hjälp med att samla dina dyra lån och krediter och sätta samman dessa till ett enda lån som sparar dig mycket pengar i månaden. Vill du ta ett vanligt privatlån kan du låna mellan 20 000 – 500 000 kronor vilket passar både mindre låntagare och större låntagare. Amorteringstiden för dessa privatlån ligger på mellan 1 år upp till 15 år.

Jämför billån mellan 27 olika långivare

Hos Enklare kan du få hjälp att jämföra lån från 27 olika långivare och banker mellan 20 000 – 500 000 kronor. Även här har du en amorteringstid på högst 15 år och som lägst 1 år. Välj även att samla dina föregående lån mellan samma belopp som ovan och få en lägre månadskostnad.

Ränta

I och med att Enklare själva inte lånar ut pengar så finns det inte en exakt ”räntesats” som kan presenteras här. Räntan bestäms utifrån den bank eller långivare vars erbjudande du väljer att anta.

Ränta skräddarsytt för just dig

Vid ett erbjudande får du alltid en ”grundränta” som står i kontraktet, denna ränta kan gå upp och ner det vill säga – räntan är rörlig. Däremot kan den ränta som satts till en början inte överstigas så länge reporäntan inte höjs chockartat, detta är något som du givetvis blir informerad om och brukar oftast inte ske. Beroende på din ekonomiska situation, återbetalningsförmåga och bank får du en ränta som passar just dig och i vissa fall kan den till och med sänkas om du sköter inbetalningarna som du ska som en slags belöning.

Ta lån via Enklare

 Det går bara på några minuter att ansöka om lån via Enklare, här kommer steg för steg hur du går till väga.

Steg 1 – fyll i ansökan

Du börjar med att klicka dig in på deras hemsida enklare.se där du fyller i det önskade lånebeloppet och återbetalningstid. Du fyller sedan i alla dina personuppgifter som krävs där du även fyller i dina kontaktuppgifter som Enklare kan kontakta dig på. När din låneansökan är komplett skickas denna ut till alla de banker och långivare som företaget samarbetar med som i sin tur återkommer med deras bästa erbjudande för just dig.

Steg 2 – Du blir kontaktad av Enklare

Du blir sedan kontaktad av Enklare antingen via sms eller mail och du kan givetvis be om rådgivning av deras kunniga medarbetare. För att se dina erbjudanden på ett samlat ställe behöver du legitimera dig via BankID via Enklares hemsida – efter det är det bara att välja och vraka.

Steg 3 – Anta erbjudande och få tillgång till pengarna

När du valt vilket erbjudande från vilken bank eller långivare du vill köra på behöver du än en gång signera med ditt BankID på hemsidan. När du väl gjort det är det bara till att vänta tills pengarna ramlar in på ditt konto vilket också är beroende på vilken bank du valt att låna från, samt om det är en vardag eller en helgdag.

Välkända samarbetspartners

Som vi nämnt här ovan samarbetar Enklare med en rad olika aktörer inom lånebranschen, banker och långivare som många troligtvis känner till.

Några välkända namn som Enklare samarbetar med är bland annat Resurs Bank, Coop, Ikano Bank, Santander Consumer Bank och Collector Bank. Ikano Bank har satsat mycket på marknadsföring i olika medier och är därför ett namn på mångas läppar. Hos dem kan du både låna pengar, få hjälp med att spara pengar samt skaffa dig ett kreditkort med förmånliga månadsrabatter som dessutom är avgiftsfritt.

Santander Consumer Bank är också ett välkänt namn och hjälper dig med att samla lån, ta privatlån och så vidare. Hos Santander kan du låna mellan 10 000 kronor och 350 000 kronor, bra för dig som vill ta ett mindre eller lite större lån.

Krav för att låna

Det finns alltid olika krav för att få låna, först och främst ska du veta att det är en gratis tjänst att jämföra lån via Enklare. För att överhuvudtaget ha chansen att få jämföra lån behöver du vara myndig, alltså ha fyllt 18 år vilket är bra då en del låneförmedlare kräver att du ska ha fyllt 20.

Kreditupplysning hos UC

Du behöver även ha en månadsinkomst på minst 10 000 kronor innan skatt för att få ta del av Enklares jämförelsetjänst. Det tas även en kreditupplysning hos UC, och endast en för att banken i fråga ska kunna få en överblick över din ekonomi. Bankerna måste kunna räkna på att du kan betala tillbaka det eventuella lånet. Skulle du jämföra lån själv skulle det tas flera kreditupplysningar vilket minskar din chans till lån – därför är det så bra att jämföra lån via Enklares jämförelsetjänst.

Ingen säkerhet krävs

Det krävs ingen säkerhet när du ansöker om ett privatlån, men du måste ha en fast inkomst vilket kan anses vara en säkerhet. Inkomst via ett enskild firma/eget företag samt pension räknas in som fast inkomst vilket är bra för dig som är pensionerad samt har enskild firma. Det är absolut inte självklart att pensionärer samt enskilda firmor anses som fasta inkomster hos liknande aktörer.

Värt att veta om Enklare

Det tillkommer inga extra avgifter i form av aviavgifter eller uppläggningsavgifter vilket kan vara svårt att läsa sig till hos vissa låneförmedlare. Du kan även känna dig extra säker när du jämför lån via Enklare då de är under tillsyn av Finansinspektionen vilket innebär att de godkänt tillstånd för att Enklare ska få bedriva sin verksamhet i form av lån och försäkringsförmedling.

Använder AI för att förstå sina kunder

Enklare är en långivare som alltid legat i framkant kring digitalisering och teknik. De använder sig av AI, om än i ett tidigt skede, för att förstå dig som kund. Eftersom de byggt upp en gedigen databas med kunder lär sig sig ständigt att förstå mer om privatekonomi och beteenden. På det sättet kan de ge dig smarta rekommendationer. Precis som när Netflix rekommenderar en tv-serie som du inte visste att du gillar. Liknande kan Enklare höra av sig till dig när du har goda förutsättningar att få bättre villkor på ditt lån. Om de bedömer att du som kund har ett osäkert konsumtionsbeteende kan de rekommendera lån med betalningsfria månader. Det här är några av exemplena på hur de kan använda sin förståelse för kunder för att ge bra råd.

Försäkra dig via Enklare

Enklare erbjuder dig enklare försäkringar helt enkelt om något oförutsägbart skulle inträffa – sådant vi inte kan förutspå. Genom att teckna deras olycksfallsförsäkring, trygghetsförsäkring eller sjukvårdsförsäkring kan du känna dig extra säker på att de tar emot dig i ditt fall om det blir svårt att betala tillbaka på grund av otrevliga överraskningar.

Olycksfallsförsäkring

Den här försäkringen hjälper dig då du råkar ut för ett handikapp av något slag eller nedsatt kroppsfunktion. Den genomsnittliga ersättningen ligger på 40 % av den totala premien.

Sjukvårdsförsäkring

Via Enklares sjukvårdsförsäkring blir du skyddad mot långa väntetider inom sjukvården, det vill säga, du får snabb privat vård när det är som mest kritiskt. Försäkringen är ett bra tillägg till det skydd du har via den offentlige vården.

Trygghetsförsäkring

Trygghetsförsäkringen ska fungera som ett tryggt alternativ vid tuffa ekonomiska kriser, exempelvis om du blir varslad eller utan inkomst av olika anledningar. Här kan du vid tecknande av försäkringen välja ett ersättningsbelopp mellan 1 000 och 10 000 kronor för varje månad. Dessa pengar kan du använda till fasta kostnader eller till att betala av ytterliga lån.

Sammanfattning

Hos Enklare kan du få låneerbjudanden från olika banker och långivare på bara ett par minuter. Du kan även välja att samla dina lån och krediter till ett enda lån och på så sätt spara massa pengar i månaden samtidigt som du får bättre koll på din ekonomi. Enklare erbjuder även jämförelse av billån, en tjänst som inte är allt för vanlig i branschen.

Enklare: Betyg 8/10