Favoritlån.se

Uppdaterad:
 • Få upp till 28 låneerbjudanden
 • Låna 5 000 kr – 600 000 kr
 • Gratis tjänst
 • Betyg 7/10
Till Favoritlån.se

Favoritlån är inte en bank – utan en låneförmedlare. Som låneförmedlare hjälper de dig som kund att jämföra lån hos olika långivare. Genom att ta hjälp av Favoritlåns tjänster kan du få upp till 28 låneförslag inom loppet av ett dygn, eller max ett par dagar.

Jämför – Få lägre ränta – Så fungerar det

 1. Gå till Favoritlån.se
 2. Fyll i lånebelopp, amorteringstid och personuppgifter
 3. Signera låneansökan
 4.  Få svar inom 24 timmar – Från upp till 28 långivare
 5. Teckna lånet med bäst villkor

Fördelar med Favoritlån

 1. Få 28 låneförslag inom ett dygn.
 2. Ansökan är både kostnadsfri och icke-bindande.
 3. Du behöver ej ställa någon säkerhet eller kontantinsats till lånet.

Fyra vanliga frågor om Favorit Lån

Är Favoritlån samma sak som Axo Finans?

Nej, Favoritlån använder däremot Axo Finans lånejämförelse. När en ansökan skickas in till Favoritlån kommer alltså Axo göra jämförelsen

Hur fort får jag låneförslag?

Första kommer inom några minuter, alla låneförslag kommer inom ett dygn

Kan jag ha betalningsanmärkning?

Nej, de accepterar inte betalningsanmärkningar

Hur många banker jämförs?

Upp till 28 st

Storlek och amorteringstid

Hos Favoritlån kan du ansöka om lån på ett belopp mellan 5 000 kr – 600.000 kr. Amorteringstiden är som minst på 1 år och som högst 20 år. Spannet på lånebeloppen hos Favoritlån matchar många andra låneförmedlare, men ligger definitivt i kategorin för låneförmedlare som erbjuder ett något större spann.

Kostnadsfri låneförmedlare

Likt andra låneförmedlare är Favoritlån en gratis tjänst för att jämföra räntor från många långivare.

Hur kan det vara gratis?

Anledningen till att de kan erbjuda tjänsterna kostnadsfritt är att d får provision av de banker och långivare som de samarbetar med. För varje kund Favoritlån förmedlar till en bank eller långivare, får de alltså provision. På så vis tar både banker och privatpersoner nytta utav en låneförmedlare.

Ränta

Lägst ränta: 2,95 %

Högst ränta: 26 %

Räntan sätts alltid individuellt och det är långivarna som sätter räntan. Vilken ränta du får på ett lån beror på din ekonomiska situation, hur bra kreditvärdighet du har.

När din ansökan skickas in kommer en kreditupplysning hos UC ske. Långivarna får sedan se din kreditupplysning och låneansökan. Det är denna information som avgör om lånet ska beviljas samt vilken ränta du blir erbjuden.

Medsökande ökar chansen 

Finns det en medsökande i låneansökningen kan det leda till större chans att få ett låneerbjudande och  dessutom kan ofta bättre villkor och ränta erbjudas. En bank eller långivare tar en mindre risk när de beviljar ett lån till två personer som då delar på kostnaderna.

Favoritlån – Unik matchmaking eller onödigt filter?

Vad innebär det att vara en unik matchmaker i lånebranschen? Favoritlån säger själva att deras tjänst matchar varje kund med deras unika behov av lån. Samtidigt står det att de är en White label för Axo Finans. Det här upplever vi är en motsägelse och aningen oseriöst att påstå.
Axo Finans är en bra låneförmedlare med många nöjda kunder. De är speciellt bra på att hjälpa kunder med skulder hos Kronofogden och många betalningsanmärkningar genom sitt samarbete med Nystart Finans.

De får tyvärr bekänna färg och vi kan konstatera att det finns starkare spelare på marknaden. Gå till exempel hellre direkt till källan – Ansök om lån hos Axo Finans.

Krav

För att få ta lån hos Favoritlån krävs följande:

 • Personen ska vara minst 20 år
 • Inkomstkrav på 10 000 kr per månad
 • Personen måste ha fast anställning, vikariat, eget företag eller vara pensionär
 • Personen får inte ha ett skuldsaldo hos kronofogden eller betalningsanmärkningar

Betyg: 7/10 av Sverigekontanter.se

Sammanfattning

Sammanfattning

Med Favoritlån kan du jämföra räntor  från upp till 28 olika banker och långivare – med bara en enda låneansökan, Deras ränta ligger som lägst strax under många andra låneförmedlare och de har ett ganska stort spann på lånebelopp man kan ansöka om.

I deras grundkrav måste den som ansöker om lån vara minst 20 år gammal, vilket är snäppet högre än hos många andra låneförmedlare där lägsta ålder oftast ligger på 18 år.

Favoritlån.se: Betyg 7/10