Finans24

Uppdaterad:
  • Få flera låneförslag
  • Otydlig låneförmedlare
  • Betyg 1/10
  • Sämst betyg på Sverigekontanter.se
Till Finans24

Finns ej längre på svenska- Se andra privatlån här

Det finns riktigt bra och seriösa låneförmedlare på den svenska marknaden. Låneförmedlare som är tydliga med vad för slags tjänst de erbjuder och även hjälper tusentals svenskar varje år att pressa räntor och få lägre kostnader för sina lån. Sen finns det företag som inte alls har samma generösa information på sina sidor, företag som vi på flera punkter anser inte uppfyller kraven för seriös låneverksamhet. Finans24 ligger mycket nära gränsen till den andra kategorin. Det finns några få fördelar med den webplatsen. Men nackdelarna väger över – rejält.

Varför Finans24

Finans24 är INTE en låneförmedlare. Detta även om man lätt får den känslan när man besöker sidan. Det är en sida som har som mål att samla in mailadresser och telefonnummer till personer som är intresserade av att få lån. Dessa förmedlas sedan till olika banker som kan skicka ut låneförslag. Så varför ska man använda sig av Finans24? Fördelen är att man kan få reklam. Vill man däremot ha en bra jämförelse av många olika lån och därigenom hitta lägsta räntan rekommenderas en etablerad och tydlig låneförmedlare – ex Lendo.

Det enda man gör är att fylla i önskat belopp, email och telefonnummer. Eftersom man därmed inte fyller i några personuppgifter behöver man inte heller signera sin ansökan. Vilket betyder att vem som helst kan fylla i detta formulär med andras uppgifter. Även här får sidan ett stort minustecken.

För efter att man fyllt i dessa punkter ska man klicka på ”Kolla mina möjligheter”. Den som gör det godkänner att erbjudanden och information skickas ut.

Det finns betydligt bättre tjänster än att beställa reklam på nätet.

Finns ej längre på svenska- Se andra privatlån här

Belopp och amorteringstid

Man kan begära låneförslag på belopp upp till 360.000 på Finans24. Lägsta beloppet är 5000kr. Det är i nivå med många andra företag som erbjuder lån. Så på denna punkt ligger de i nivå med alla andra. Gällande amorteringstid får man aldrig ange detta. Det enda som anges är önskat lånebelopp.

1/5

Ränta

Att hitta vilken ränta som erbjuds på de lån som kommer att erbjudas är svårt att hitta. Det finns men då längst ner på sidan ”Om oss”. Kanske inte helt logiskt och knappast lättillgängligt. Den ränta som anges är 3,85%-18,15%. Det är en bra ränta för att vara privatlån så det är märkligt att de gömmer undan den så mycket.

4/10

Ta lån via Finans24

Något lån tecknas inte via Finans24. Man kan fylla i önskat belopp, sin mailadress och sitt telefonnummer. Sedan klicka på ”Kolla mina möjligheter”. Därigenom har man godkänt att de skickar ut relevant information om olika långivare.

Den som vill ta ett privatlån och hitta låg ränta och bra avtal rekommenderas gå vidare till Lendo, Myloan eller liknande.

Finns ej längre på svenska- Se andra privatlån här

1/5

Samarbetar med:

Vilka banker eller låneförmedlare de samarbetar med framgår inte. Bara att de som använder sig av tjänsten som kommer att jämföra ”flera av Sveriges ledande banker och låneinstitut”.

0/5

Krav:

Några krav för att använda sig av tjänsten Finans24 erbjuder finns inte.

0/5

Slutbetyg 1

 Finns ej längre på svenska- Se andra privatlån här

 

 

Sammanfattning

Sammanfattning:

Finans24 består av en webbplats med ytterst lite information. Det man kan göra är att beställa information från olika kreditgivare. Men inte utifrån ett speciellt lån som man vill ha. Utan bara allmän information. Rekommenderas inte alls.

Slutbetyg 1

Finans24: Betyg 1/10