Ikano Billån

Uppdaterad:
  • Billån med fast ränta 5,35 %
  • Låna 40 000 kr-350 000 kr
  • Gratis bilvärdering online
  • Betyg 9/10
Till Ikano Billån

IKANO erbjuder billån med fast ränta – dvs. samma ränta för alla. Det gör det extremt enkelt att jämföra deras ränta mot andra bankers alternativ. Den fasta räntan får både ris och ros i denna recension.

Storlek och amorteringstid

Ett billån kan tecknas på minst 40 000 kr och som mest på 350 000 kr. Det är en ovanligt hög ”lägsta gräns” vilket kan göra att de som enbart behöver 20-30 000 kr väljer en annan kreditgivare. Men lånet går alltid att amortera i förväg utan att extrakostnader tillkommer. Möjligheten finns därmed att låna 40 000 kr och direkt återbetala 10 000 kr.

En nackdelen är att det inte går att välja kortare amorteringstid än 3 år. Men som nämnts ovan går det ju alltid att återbetala lånet i förtid. En annan nackdel är att högsta lånebelopp är 350 000 kr då det finns kreditgivare som ger upp till 500 000 kr.

4/5

Ränta

Den som tecknar ett billån hos Ikano får exakt 5,35 % i ränta. Räntan är nämligen inte individuell, som hos de flesta kreditgivare, utan de har exakt samma räntesats till alla som blir beviljad billån hos dem. Att låna pengar med en räntenivå på 5,35 % är klart godkänt så på gällande nivån får de bra betyg.räkna på billånet hos ikano

Men privatlån är billigare…

Det ska nämnas att deras privatlån kan ge ränta ner till 4,15 %. Även detta kan tecknas för att finansiera ett bilinköp. Det är därmed lite märkligt att en låntagare kan tjäna på att teckna deras privatlån istället för deras billån. Har du mycket god ekonomi så rekommenderas alltså privatlånet. I annat fall har billånet en helt acceptabel ränta.

Några uppläggningsavgifter eller aviavgifter tillkommer inte. Det är en stor fördel då den effektiva räntan blir mycket konkurrenskraftig.

8/10

Ikano Bank

Teckna billån hos IKANO

När en ansökan genomförs anges lånebelopp och återbetalningstid. Tack vare att Ikano erbjuder en fast ränta blir det mycket tydligt vad lånet kommer att kosta per månad, något som presenteras på skärmen. Ett lån på 100 000 kr med amorteringstid på 5 år kommer därmed att kosta 1877 kr/mån.

Fördelen är att du kan prova dig fram med olika summor och amorteringstider för att hitta en månadskostnad som den egna ekonomin klarar av.

räkna på billånet hos ikano

Genom att klicka på ”Ansök om lån” går du vidare i processen och anger personuppgifter, uppgifter om bilen och uppgifter om medsökande.

I detta läge kan man även välja att lägga till försäkringstillägget ”Låneskydd” (Läs nedan). Det går även att teckna i ett senare skede.

När ansökan är ifylld kan den signeras med BankID, vilket är det snabbaste och enklaste sättet att signera. Inom tre dagar efter att skuldebrevet signerats skickas pengarna till valt bankkonto.

Aviseringar för återbetalning sker sedan via Internetbanken. Några fysiska avier skickas alltså inte ut via brev. Återbetalning sker via autogiro och det går att följa amortering och kvarvarande skuld via Ikanos hemsida som man loggar in på med BankID, Mobilt BankID eller PIN-kod.

5/5

Krav

  • Över 20 år
  • Årsinkomst på 125 000 kr eller mer
  • Ingen betalningsanmärkning
  • Om lånet är större än 200 000 kr behövs medsökande

5/5

ikano bilvärdering

Via hemsidan går det att göra en gratis bilvärdering. Detta enbart genom att uppge registreringsnumret. Värderingen ska då ses som ett riktmärke då den inte tar hänsyn till slitage och defekter utan enbart modell och ålder.

Låneskydd IkanoLåneskydd – Låneskydd kan tecknas av de som har privatlån eller billån hos Ikano. Det krävs att du har rätt till ”arbetsbaserade förmåner” (ex. sjukpenning) samt att du är ”fullt arbetsför”.

Den person som blir fullt arbetslös eller fullt sjukskriven kan få ersättning från försäkringen som motsvarar månadsbetalningen på lånet. Någon inbetalning på lånet behöver alltså inte göras i det fall som den ger ersättning. Detta kan ske i upp till 12 månader med upp till 15 000 kr per månad. Avlider personen skrivs hela skulden av.

Med låneskydd skapas en ekonomisk trygghet. En trygghet mot att ha kostnader man inte klarar av att betala när inkomsten kraftigt minskar på grund av sjukdom eller arbetslöshet.

Låneskyddet kostar 8% av varje månadsinbetalning på lånet.

Slutbetyg: 9/10

Besök Ikano Bank
Sammanfattning

Sammanfattning:

Det som främst utmärker Ikano Banks billån är att de har fast ränta. Det är alltså samma ränta till alla låntagare. Fördelen sitter därmed i att man lätt kan se hur mycket lånet kommer at kosta redan innan ansökan har skickats in. Med en ränta på 4,95% erbjuds även en konkurrenskraftig ränta. Detta inte minst eftersom varken uppläggningsavgift eller aviavgifter tillkommer.

Andra fördelar är att de erbjuder gratis enkel värdering (samt rabatt på grundlig värdering) på bilen för att ett bra begagnatköp ska kunna genomföras.

Även om räntesatsen är dess fördel så är det även dess nackdel. Det kan i vissa fall vara bättre att teckna deras privatlån än dess billån när bilen ska finansieras vilket känns något paradoxalt.

Sammantaget kan lånet ändå rekommenderas.

Ikano Billån: Betyg 9/10