Komplett Bank – Kontokredit

Uppdaterad:
  • Kontokredit – Upp till 500 000 kr
  • Bra ränta
  • Betala bara för utnyttjad kredit
  • 8,8/10
Till Komplett Bank – Kontokredit

Komplett Bank erbjuder ett lån som de kallar för ”Flexibelt lån”. Det borde egentligen heta ”Flexibel kontokredit” då det är vad det handlar om. Teckna en kredit på upp till 500 000 kr men välj själv hur stor summa du vill ta ut. Utnyttja sedan krediten löpande när behov av pengar uppstår.

komlett kontokredit

Summa och amorteringstid

Komplett Bank erbjuder kunderna att teckna kontokredit på mellan 10.000 kr och 500.000 kr. Det gör det till en av de största kontokrediter som går att teckna idag. Dessutom är det bra att de erbjuder ner till 10.000 kr.

Någon specifik amorteringstid finns inte. Varje månad skickas en faktura ut på lägsta belopp att betala. Detta i likhet med hur en kreditkortsskuld återbetalas. Men självklart kan man betala in större belopp.

På hemsidan framgår inte hur lång den längsta återbetalningstiden skulle kunna bli.

4/5

komplett låna pengar

Ränta och avgifter

Den nominella räntan som erbjuds är 4,9%-19,9% vilket är mycket bra. Det är därmed en av de bästa räntor som går att få på en onlinekredit.

Jämförs räntan mot en del storbanker så ligger dessa banker på en räntenivå på kring 10% – 15 %. Men då krävs det att man är kund och har konto hos dessa banker. Med Komplett Bank kan du ha kvar din ordinarie bank och få pengarna utbetalda dit.

En orsak till att räntan är lägre än på många andra kontokrediter som jämförs på Sverigekontanter.se är att Komplett Bank inte godkänner att låntagaren har betalningsanmärkningar. Det är något som många andra kreditgivare gör.

Utöver ränta tillkommer en uppläggningsavgift på 495 kr samt en administrationsavgift på 35 kr per månad (förutsatt att krediten utnyttjas). Det drar ner betyget något. Många som använder en kontokredit gör detta på små summor. Då kan det kännas dyrt att behöva betala 35 kr vid varje återbetalning.

9/10

komplett ansökningsprocess

Teckna kontokrediten

Genom en enkel ansökningsprocess skickas en ansökan in till Komplett Bank.

Via hemsidan anges först hur stor kredit som önskas. Det är alltså möjligt att ansöka om kredit på 100 000 kr men enbart ta ut 5 000 kr. På detta sätt betalas enbart ränta på dessa 5 000 kr samtidigt som det finns möjlighet att ta ut upp till 95 000 kr vid senare tillfällen.

Välja kreditnivå

När summan väljs visas även hur mycket som minst måste betalas på krediten varje månad, beräknat på om man får en ränta på 8,9%. Om en kredit tecknas på 100 000 kr, och man tar ut hela summan, innebär det exempelvis att lägsta summa att betala per månad är 776 kr.

Hur stor summa som beviljas beror på den kreditbedömning som Komplett Bank genomför. Även om en ansökan sker på 100 000 kr så kan alltså ansökan beviljas – men med lägre belopp.

Fullgör ansökan

Fyll sedan i personuppgifter samt om det ska finnas någon medsökande till krediten. Med medsökande ökar chansen att få krediten beviljad och att man kan få högre kredit.

Om en ansökan blir godkänd signeras lånevillkoret med Bank-ID varpå utbetalning av valfritt belopp kan ske inom samma dag.

Besök Komplett Bank

Ytterligare uttag

Om en ansökan sker på exempelvis 100 000 kr så är det den totala summa av krediten som får utnyttjas. Det innebär alltså att uttag kan ske på 10 000 kr, 5 000 kr, 20 000 kr och det ändå finns möjlighet att ta ut ytterligare 65 000 kr senare.

Återbetalning

Varje månad betalas en faktura på krediten. På den framgår vilken som är det minsta beloppet att betala. Men självklart kan man betala mer för att på detta sätt minska räntekostnaden och skapa större kommande kreditutrymme.

När amortering sker kan denna summa återigen tas ut från krediten. Det kan alltså liknas med ett kreditkort där man använder kredit – betalar in pengar – använder kredit osv.

5/5

Krav

För att få enkontokredit hos Komplett Bank krävs att följande är uppfyllt:

  • Du ska vara minst 20 år
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige
  • Du får inte ha inkassoskuld eller betalningsanmärkning

Det som inte framgår är vilken nivå på inkomst som krävs. Hur stor inkomst som krävs beror säkerligen på belopp på krediten. Men självklart vore det önskvärt om de i alla fall nämner lägsta krav på inkomst.

4/5

Övrigt 

Mycket bra FAQ

Allt för många kreditgivare har bristfälliga FAQ (Vanligt förekommande frågor) – men här är Komplett Bank föredömliga. Här finns en mängd vanliga frågor och dessa är strukturerade så man lätt hittar dem. Kundtjänst är även snabba att svara på mail samt går även att nå via telefon.

komplett frågor

Olika ord – Samma sak

Längst ner på vissa sidor presenteras länkar till olika lån. Det är allt från Förbrukslån och Privatlån till Renoveringslån och Blancolån. Det är olika ord  – men exakt samma sak. För de som inte är insatta kan det upplevas snurrigt med mängder av olika lån. Känns bara onödigt. Som tur är finns dessa länkar längst ner och stör inte helhetsintrycket speciellt mycket.

Slutbetyg 8,8/10

Sammanfattning

Komplett Bank erbjuder en av de största kontokrediter som går att få i Sverige. Krediten kan vara upp till 500 000 kr. Det kan exempelvis jämföras med ICA med högsta summa på 50 000 kr och SEB på  ”10% av din årliga inkomst”.

Räntan är även fördelaktig med nivå på mellan ca 5-20 %. Det är betydligt lägre än många andra kontokrediter vi jämför på Sverigekontanter. Men jämför alltid kontokredit hos ett par banker – det finns alltid pengar att spara på att jämföra.

Komplett Bank – Kontokredit: Betyg 8.8/10