Lån för alla

Uppdaterad:
 • Jämför ca 20 banker
 • Låneförmedlare som även tillåter betalningsanmärkning
 • Låna från 5 000 kr
 • Betyg 7/10
Till Lån för alla

Lån för alla vänder sig främst till de som brukar ha svårt att få lån. De skriver exempelvis tidigt på sin hemsida att ”Lån för alla hjälper dig som har svårt att få ett lån”. Detta sker genom att låneansökan skickas vidare till en låneförmedlare som har kontakt med ett flertal banker och kreditgivare i Sverige. De låneförslag som dessa skapar presenteras sedan för den som vill ta lånet. Därmed blir detta en väg att gå för att kunna snabbt och gratis jämföra räntor hos många olika banker. Många av dessa banker är då troligtvis inriktade på att låna ut pengar till de som vanligtvis får nej hos andra banker.

Varför låna via Lån för alla?

Låneförmedlare av privatlånLån för alla fungerar som en låneförmedlare. Det betyder att de helt gratis tar fram låneförslag från ett flertal banker när en ansökan skickas in. Därmed behöver man inte själv kontakta en rad olika banker för att kunna jämföra dem gällande ränta, avgifter och avtal. En ansökan ger flera svar helt enkelt.

En annan fördel att gå via en låneförmedlare är antalet kreditupplysningar som tas. Vanligtvis tas en kreditupplysning av varje bank man kontaktar och vill ha låneförslag från. Går man via Lån för alla (eller annan förmedlare) tas en enda upplysning. Bankerna får sedan se en slags kopia på denna vilket gör att de inte behöver ta någon egen. Den stora fördelen med att färre kreditupplysningar tas är att en person med många upplysningar tagna på sig kan ha svårare att få lån. Det kan nämligen vara ett tecken till bankerna gällande att personen har haft svårt att få lån.

freedom finance storrutaHär ska direkt sägas att Lån för alla inte är en låneförmedlare. Däremot skickas alla ansökningar som kommer in vidare till Freedom Finance som i sin tur är en stor och etablerad låneförmedlare. Det är de som gör jämförelsen och Lån för alla kan därmed ses som en marknadsföringskanal för den tjänst som Freedom Finance erbjuder. Ställer man Lån för Alla mot Freedom Finance så rekommenderar vi istället Freedom Finance. Det är samma tjänst men Freedom Finance har bättre och tydligare information.

Belopp och amorteringstid

Lån för alla förmedlar låneförslag upp till 500.000kr. Lägsta summan är 5000kr. Det är därmed ”Lån för alla”.

Amorteringsperiod kan väljas från enbart ett år upp till hela 15 år. Även här är man bland de bästa gällande valfrihet för låntagaren. I likhet med de flesta låneförmedlare skapas alltså en stor flexibilitet gällande lånesumma och amorteringstid.

5/5

Ränta

Alla privatlån sätts med individuell ränta. Det är därmed inkomst, andra lån, ålder m.m. som avgör vilken ränta man får. De får mycket bra betyg på denna punkt tack vare tydligheten och bra räntenivå.

Nominell ränta – De skriver de att räntan vanligtvis ligger mellan 3,29% och 29,17%. Att kunna få ner under 4% är mycket bra. Däremot ska de som har svårt att få lån på andra banker inte förvänta sig en så låg ränta. Med betalningsanmärkning hamnar räntan snarare på minst 20%. Men Lån för alla får bra betyg på denna punkt. De är tydliga med vilken ränta som kan fås och med tanke på att de även hjälper människor med sämre ekonomi att få lån får man räkna med att räntorna blir något högre.

Effektiv ränta – Den effektiva ränta kommer att bli mellan 3,34% och 33,40%. Även detta framgår med tydlighet.

Totalbelopp (Kapitalkostnad) – Det är få låneföretag som visar ”totalbelopp”. Med andra ord lånets totala kostnad utifrån en exempelränta. Men det visas här vilket är klart positivt.

Ränteförändring –  När man fyller i belopp och amorteringstid visas en exempelränta nedanför. Det är den som ligger bakom uträkningen till månadskostnaden. Denna räntenivå ändras beroende på belopp vilket tydligt speglar hur kreditföretagen också resonerar. Det gör att ”ungefärlig månadskostnad” blir så tydligt som det går. Längre ner på startsidan kan man även prova sig fram med olika räntenivåer för att se vad man skulle klara av att hantera med sin ekonomi.

lånföralla låna pengar

5/5

Ta lån via Lån för alla

lånföralla räkna på lånLängst upp på webbplatsen kan man göra det första steget för att ansöka om lån. Det är att fylla i önskat belopp och välja återbetalningstid.

Men vi rekommenderar istället att första steget ska vara att gå ner något på webbplatsen för att se prova lånekalkylatorn. Denna kalkylator ger Lån för Alla ett stort plus. Här kan man nämligen testa sig fram gällande månadskostnaden beroende på belopp, amorteringstid och ränta.

Många andra banker och låneförmedlare har även lånekalkylator men det är få som har möjligheten att justera ränta så flexibelt. En klar fördel då man på ett mycket enkelt sätt kan räkna ut vad kostnaden skulle bli.

Det man ska komma ihåg är att räntan på dessa privatlån är rörligt. Därmed kan det gå upp under låneperioden. Med denna lånekalkylator kan man därmed testa hur mycket månadskostnaden skulle gå upp om räntan skulle höjas med exempelvis två procentenheter.

Besök LånFörAlla

Den som har fyllt i belopp och amorteringstid kan sedan klicka på ”Personuppgifter” där man fyller i olika personuppgifter samt uppgifter om sin ekonomi. Är det två personer som ska stå på lånet fylls även uppgifterna i gällande den andra personen här. Sista steget är att godkänna och skicka in ansökan.

Inom kort (vanligtvis 24 timmar) kommer ett samlat låneförslag från de banker och kreditgivare som är villiga att låna ut pengar utifrån personens förutsättningar och önskemål. Något krav finns nu inte att teckna lån hos någon av dessa utan detta ska enbart ses som förslag.

Vill man teckna lånet hos någon av dessa kreditgivare skickas svar in angående detta och ett låneavtal skickas ut. När detta är underskrivet och returnerat till kreditgivaren betalas pengarna ut inom 3-5 dagar (bankdagar). Pengarna kan väljas att skickas till ett konto som angivits eller via utbetalningsavi.

5/5

Samarbetar med

Lån för alla är inte någon låneförmedlare. De samarbetar däremot med en låneförmedlare vilket är Freedom Finance. . Detta innebär att den ansökan som skapas på hemsidan skickas vidare till Freedom Finance. (Läs mer om detta företag i vår recension här). Det är de som genomför lånejämförelsen som sedan presenteras för den person som vill teckna ett lån.

Att Lån för Alla samarbetar med Freedom Finance framgår med önskvärd tydlighet. Däremot finns det inte information på webbplatsen vilka banker som kommer att jämföras. Eftersom en låneförmedlares huvudfokus är att jämföra räntor så borde det vara självklart att visa vilka man jämför.

Den som går till Freedom Finance kan på deras webbplats se samarbetspartners. Men detta borde ju även framgå för den som går via Lån För Alla.

3/10

Krav

Även om Lån för Alla på sin hemsida tydligt vänder sig mot de som har betalningsanmärkning eller av annan orsak har svårt att få lån så får självklart alla ansöka om lån via företaget.

Under ”Frågor och Svar” framgår att följande krävs:

 • 18 år
 • Årsinkomst på minst 80.000kr (På ett annat ställe står 100.000kr…)
 • Ej ha skuld hos Kronofogden
 • Ej pågående skuldsanering
 • Betalningsanmärkning är inget problem (men man får räkna med färre låneförslag)

Har man betalningsanmärkning höjs kraven något

 • Årsinkomst på minst 110.000kr
 • 20-73 år
 • Ej skuldsaldo
 • Ej pågående skuldsanering
 • Låna maximalt 1000-150.000kr

Lite dumt är det att de grundläggande kraven presenteras på olika ställen på hemsidan. På ett ställe står det om kraven för de med betalningsanmärkning och på ett annat för de som inte har anmärkningen. Dessutom anges olika grundkrav för de utan anmärkningar.

3/5

Slutbetyg 7/10

Besök LånFörAlla
Sammanfattning

Sammanfattning

Att Lån för Alla förmedlar lån både till de med betalningsanmärkning och de som inte har detta är en fördel och något som gör att de skiljer sig mot ett flertal andra låneförmedlare. Många har nämligen krav på att någon betalningsanmärkning inte får finnas. Att gå via Lån för Alla kan därmed bli ett sätt att pressa sina lånekostnader trots att man har en betalningsanmärkning. Med möjlighet att låna ner till 3000kr och amorteringstid mellan 1 och 15 år får de även högt betyg gällande valfriheten för låntagaren. Utöver det får de ett stort plus för deras lånekalkylator – något som saknas helt eller delvis hos många kreditgivare. De är även tydliga med att de samarbetar med Freedom Finance och att det är detta företag som står bakom denna tjänst. Ett minus kan ges att det inte framgår vilka samtliga bankerna är som jämförs. Men då överlägset flest låneförmedlare inte visar upp detta ges enbart ett mindre minus på denna punkt. Lån för Alla kan därmed rekommenderas.
Lån för alla: Betyg 6.8/10