Loanstep

Uppdaterad:
  • Låna gratis i 14 dagar
  • Låna 3.000 till 25.000 kr utan uc
  • Kraftig rabatt vid snabb återbetalning
  • Betyg 8/10
Till Loanstep

Loanstep är ett Peer-to-Peer lån vilket betyder att det sker mellan privatpersoner via plattformen som Loanstep erbjuder. För dig som låntagare finns ingen större skillnad mot att låna hos en bank eller kreditgivare. Fördelen är att man kan låna upp till 5.000kr gratis i 14 dagar.

Besök Loanstep

Belopp och amorteringstid

Loanstep erbjuder främst så kallade snabblån eller microlån. Det är därmed små summor som lånas. Låntagaren kan välja mellan 3.000, 5.000, 15.000 samt 25.000

Exempel:

Ett lån taget 2022-07-29 med kreditbelopp på 15 750 kr till 21,85 % bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på 24 månader som återbetalas genom 24 avbetalningar om ca 816 kr, ger en effektiv ränta på totalt 30,49 %. Totalt att betala är 20 332 kr, av vilket 750 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SaveLend tillhandahåller. Kreditförmedling sker i samarbete med SaveLend’s peer to peer lending. Återbetalningstid 1-24 månader.

Ränta

En stor fördel är att det går att låna helt utan ränta och avgifter under 14 dagar för lån upp till 5.000 kr. Den som väljer att återbetala hela summan under denna tid kan därmed låna gratis från företaget. Detta gäller då inte enbart nya låntagare utan samtliga, något som är ovanligt.

Om lånet återbetalas på längre tid uppkommer räntor och avgifter. Räntan varierar beroende på lånebelopp. Detta från 53% till 61%. Det är då nominell ränta under lånetiden.

Här är ett exempel vad det kostar för dig om du väljer att låna 3.000kr:

Återbetalar du inom 30 dagar: 3 840 kr
Återbetalar du inom 60 dagar: 4 285 kr
Återbetalar du inom 90 dagar: 4 710 kr
Återbetalar du inom 120 dagar: 5 114 kr
Om du återbetalar efter hela löptiden: 5 496kr

Ta lån via Loanstep

1. Välj lånebelopp

Det går att välja på 3.000, 5.000, 15.000 samt 25.000

2. Ansök

Klicka på ”Ansök och få besked direkt”

I detta fall krävs inloggning med Bank-ID. Här skiljer de sig lite mot mot många andra kreditgivare då man först identifierar sig och därefter anger personuppgifter. Det kan däremot ses som en fördel.

3. Granskning och utbetalning

Granskning av låneansökan sker mycket fort och har ansökan kommit in före kl 12 betalas pengarna ut samma dag (förutsatt att det är en bankdag)

Loanstep så fungerar det

Peer-To-Peer

låna från privatpersoner

Loanstep är ett Peer-to-Peer lån. Det innebär att Loanstep enbart erbjuder en plattform som sammanför låntagare med långivare. Som privatperson kommer man alltså att låna från andra privatpersoner eller företag. Det är därmed inte Loanstep som är långivare.

För låntagarna är det ingen större skillnad att låna pengar via denna plattform mot att låna via en annan kreditgivare.

En låneansökan sker, Loanstep gör en kreditupplysning, lånet beviljas och pengarna betalas ut. Därefter ska de återbetalas enligt avtal och om så inte sker kan påminnelser skickas och i slutändan Inkasso kopplas in. Det är Loanstep som sköter all den administrativa biten och någon kontakt sker aldrig mellan låntagare och långivare. Dessa är helt anonyma och får därmed aldrig veta varandras identitet.

Kortfakta

Låna med betalningsanmärkning? Ja

Låna utan UC? Ja – De använder Bisnode för att göra kreditupplysningen.

Helgutbetalningar? Nej

Lån för person under 20 år? Ja

Krav

Låna med betalningsanmärkning?

Om en person har betalningsanmärkningar kommer Loanstep att se på antal anmärkningar, vilken sorts anmärkning det är samt när personen fick de. Det behöver därmed inte vara ett problem att få lån om man har denna anmärkning – men det kan vara. Det är exempelvis stor skillnad om personen nyss haft ett skuldsaldo eller om skulden för den uppkomna anmärkningen betalats för ett år sedan.

Det som saknas är en enkel och tydlig presentation över grundläggande krav.

Slutbetyg 8/10

Besök Loanstep
Sammanfattning

Sammanfattning

Loanstep erbjuder lån på upp till 5.000kr helt utan räntor eller avgifter. Detta så länge man betalar tillbaka lånet inom 14 dagar. Det är ytterst få kreditgivare som har denna tjänst vilket gör att det är kreditföretagets stora fördel.

Nackdel är en snårig prissättning som är presenterad på ett onödigt svårt sätt. Med tydligare prissättning, tabeller och liknande skulle företaget kunnat få högre betyg.

Loanstep: Betyg 8/10