Nystart Finans

Uppdaterad:

4 snabba punkter om långivaren

  • Samla dina lån mellan 30 000 – 500 000 kronor
  • Erbjuder lägre månadskostnader med samlingslån
  • Trygg och säker kundtjänst
  • Få hjälp trots betalningsanmärkningar
Till Nystart Finans

Nystart Finans lever upp till sitt namn och hjälper dig som har flera lån att få en ekonomisk nystart med lägre lånekostnader. Tänk lyxfällen, en sista utväg för dig i ekonomisk knipa.

Besök Nystart Finans för en nystart av din ekonomi

Varför långivaren Nystart Finans?

 Nystart Finans lånar själva inte ut några pengar utan hjälper dig som privatkund att samla dina lån och krediter till ett gemensamt lån. Du kan välja att samla dina lån som ligger på mellan 30 000 upp till 500 000 kronor, vilket betyder att både mindre och stora lån går att samla till ett lån. Företaget erbjuder en tjänst som kallas för ”nystartslånet” där dina befintliga lån och skulder samlas samt du får hjälp att lösa dessa. När du tar ett nystartslån kollar Nystart Finans på din nuvarande ekonomiska situation och lånet baseras på din fasta inkomst, samt din förmåga att betala tillbaka.

Kreditupplysningar och betalningsanmärkningar

Även du som har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden kan ansöka om ett nystartslån och du kommer garanterat få en lägre månadskostnad än den du har idag, då du slipper alla avbetalningsavgifter och räntor för de olika lånen du har. Nystart Finans lägger heller ingen värdering vid många UC/kreditupplysningar registrerade på ditt namn, utan hjälper dig som vanligt ändå. Ambitionen är att du trots tidigare ekonomiska hinder ska få hjälp och kunna få en ekonomisk nystart vilket är något som Nystart Finans lyckas förmedla på ett bra sätt.

Fyra vanliga frågor om Nystart Finans

Vilka öppettider har kundtjänsten?

Svar: Måndag: 9-18 tisdag-fredag 9-17

Hur gammal måste man vara för att få låna?

Svar: Minst 18 år och max 65 år

Vad är minimum inkomst för att få hjälp?

Svar: 22 000 kronor/månad

Måste man ha ett fast jobb/anställning?

Svar: Har du medsökande som har ett fast jobb får du lov att låna, minst en utav er måste ha en fast anställning vid ansökan om lånet

Storlek och amorteringstid

Väljer du att samla dina lån och krediter med hjälp av ett nystartlån kan du samla mellan 30 000 kronor upp till 500 000 kronor hos Nystart Finans. Det innebär att du som tagit lite smålån och har lite småkrediter kan samla dina lån lika väl som du som har större lån. Beroende på din ekonomiska situation kan du få en amorteringstid på mellan 2 och 15 år vilket kan göra dig skuldfri i din egen takt, beroende på hur mycket du har råd med att betala tillbaka per månad.

Bli skuldfri på 2 år

Väljer du att exempelvis samla lån och krediter för 30 000 kronor och har möjlighet att betala 1425 kronor i månaden blir du helt skuldfri på 2 år. Kom ihåg att du även kan samla dina pågående skulder hos Kronofogden i nystartslånet vilket besparar dig mycket stress och pengar i månaden.

Ränta

Det som Nystart Finans har lyckats bra med är att skräddarsy ditt lån och din ränta utifrån din ekonomiska situation. Räntan sätts individuellt och du får som kund kontinuerlig rådgivning vilket är en stor fördel. Räntan är rörlig och ligger mellan 9,95 % upp till 21,95 % där den högsta effektiva räntan ligger på 28,9 %. Håller du dig till avbetalningsplanen och är noggrann med din ekonomi under tiden lånet är aktivt kommer du kontinuerligt få en lägre ränta per år vilket i sin tur leder till en sänkt månadskostnad. Var dock beredd på att det tillkommer en uppläggningsavgift på 995 kronor då lånet tas. Ett räkneexempel vi kan se på Nystart Finans hemsida lyder: Totalbelopp för lån på 100 000 kronor med en effektiv ränta på 12,9 % med 3 års amorteringstid samt uppläggningsavgift på 995 kronor, kommer månadskostnaden bli 3 365 kronor och en totalkostnad på 121 125 kronor.

Ta lån via Nystart Finans  

Lånet som Nystart Finans erbjuder kallas för nystartslånet, och du kan välja att ta lånet själv eller att ha en medsökande. Har du en medsökande måste en av er ha en fast anställning för att lånet ska gå igenom. Du börjar med att gå in på Nystart Finans hemsida och klickar dig in till fliken ”Nystartslånet” och sedan klickar du på ”ansök. Här kommer det upp ett formulär där du får göra en intresseanmälan genom att fylla i dina uppgifter och som är det första steget mot en ansökan.

Gör en intresseanmälan och få en personlig bedömning

I din intresseanmälan behöver du ange personnummer, och genom att skicka in det godkänner du att det görs en kreditupplysning på dig och övriga personuppgifter anges. Du behöver även skriva i hur mycket du vill samla, din månadsinkomst, arbetsgivare och så vidare. När du har skickat iväg alla dina uppgifter görs det en bedömning om du kan få ett nystartslån eller inte. Blir du godkänd kontaktar Nystart Finans dig och ni går gemensamt ihop din ekonomiska situation med fokus på att hitta en smidig väg mot skuldfrihet samt en lägre månadskostnad.

När du väl fått ditt erbjudande är det dags för dig att bestämma dig för om du vill anta erbjudandet eller inte. Gör du det är Nystart Finans med dig på vägen mot att bli skuldfri och du kommer på vägen få tips och råd samt kunna sänka din ränta om du sköter betalningarna på ett korrekt sätt. 

Lättnavigerad hemsida och synliga kontaktuppgifter

Någonting som är genomgående för hela Nystart Finans är att det känns som att de alltid sätter kunden i första hand. Det faktum att du under lånetidens gång kan få en belöning genom sänkt ränta på ditt lån om du sköter betalningarna visar på att de vill kundernas bästa. Det är också värt att lyfta deras kompletta hemsida som är otroligt lättnavigerad och informationen presenteras på ett enkelt och snyggt sätt. Det känns som att du får svar på alla dina frågor och det är lätt att hitta en mailadress samt telefonnummer om du skulle behöva kontakta dem. Låneprocessen känns även enkel att förstå sig på och för dig som vill ha lite mer kontakt kommer du kontinuerligt kunna få råd från Nystart Finans som förespråkar deyya på sin hemsida.

Krav för att låna

Du måste ha fyllt 18 år för att ha möjlighet att söka om ett nystartslån hos Nystart Finans. Du eller om du har en medsökande måste ha en fast anställning då lånet ska tas för att det ska kunna godkännas. Du kan även ha betalningsanmärkningar samt många kreditupplysningar hos UC, detta är ingenting Nystart Finans ger avslag för. Du måste även kunna bevisa att du har en inkomst på minst 22 000 kronor per månad.

Medsökande krav

Kan du själv inte ta lånet kan du ha en medsökande som ger dig som låntagare en större trygghet då du just vid lånetillfället kanske inte har en fast- eller tillsvidareanställning. Den som väljer att vara medsökande kommer behöva genomgå samma process som den som är huvudlåntagaren. Det kommer göras en kreditupplysning även på medsökande och denne kommer få minst ett samtal utav personalen på Nystart Finans. Detta för att det ska kännas tryggt i alla led, både för medsökande, huvudsökande samt låneförmedlare.

Värt att veta om Nystart Finans

 Nystart Finans är väl inte helt oväntat experter på att samla lån och deras huvudmål är att ge dig som kund en ekonomisk nystart. De erbjuder även ett låneskydd som innebär att du kan bli ersatt i 12 månader om du råkar ut för en olycka, ofrivillig arbetslöshet eller vid sjukdom. Detta ger dig som låntagare en extra trygghet och du kan teckna låneskyddet samtidigt som du tecknar ditt nystartslån. Tänk på att du inte får vara äldre än 60 år för att få teckna låneskydd och du måste även vara inskriven i svensk försäkringskassa.

Låneskydd

Du måste även vara fullt arbetsför för att kunna teckna försäkringen samt vid tiden av ansökan får du ej vara medveten om uppsägning eller liknande som resulterar i ofrivillig arbetslöshet. Nystart Finans samarbetar med Nordeuropa Försäkring när det kommer till just deras låneförsäkring, därför kan det vara bra att gå in på deras hemsida för att ta del av alla regler och all information som rör försäkringen.

Nystart Finans utgår ifrån tre kärnvärden som kommer ge dig som kund en helhetsbild av vad de faktiskt står för som också går att läsa om på hemsidan. Dessa tre innefattar medvetenhet, där de beskriver att de ser helheten och inte bara skulder som många andra aktörer gör. De innefattar även enkelhet, de vill helt enkelt att det ska vara lätt att förstå och de satsar mycket på kommunikation och inga dolda budskap. Den sista punkten kallas för skuldfrihet vilket är deras yttersta mål med sin verksamhet – alla kunder ska bli nöjda och deras fokus ligger på att få sina kunder skuldfria så snabbt och effektivt som möjligt.

Sammanfattning

Nystart Finans är bolaget som verkligen sätter sina kunder i första hand och hjälper dig att samla dina lån för att sänka månadskostnaderna. Har du många smålån eller krediter bakar Nystart Finans ihop dina lån till ett gemensamt lån så att du slipper hålla koll på alla olika lån/krediter. Detta ger dig en bättre överblick över dina lån och hjälper dig spara pengar varje månad.

Nystart Finans: Betyg 9/10