Qapitala

Uppdaterad:
  • Få kredit mellan 50 000– 500 000 kronor
  • Snabb hanteringstid
  • Satsar stort på lån för företag
  • Betyg 8/10
Till Qapitala

Qapitala erbjuder det senaste på marknaden i form av digital
checkkredit för företag, snabb ansökan och snabba svar!

Besök Qapitala för att läsa mer om checkkredit

Varför Qapitala?

Det kan vara svårt för småföretagare att få till sin finansiering vilket ibland är halva jobbet, därför har Qapitala valt att satsa mycket på småföretagare. Genom några få klick på deras hemsida kan du få hjälp redan idag. De hänger med i den digitala världen som rör sig snabbt framåt och jobbar effektivt och kan ge dig flexibel likviditet på dina villkor. Det är oftast svårare för småföretagare att via den gamla vägen att ansöka om företagslån faktiskt få det beviljat, det är något Qapitala vill ändra på.

Digital checkkredit

Det är enkelt att ansöka om lån via Qapitala och de erbjuder en så kallad checkkredit som är väldigt enkel att ansöka om via deras hemsida. Det innebär att allt sker digitalt och du behöver inte gå den gamla traditionella vägen genom att ha bankkontakter eller administration som tar väldigt mycket mer tid.

Din kreditlimit

Blir din kredit beviljad får ditt företag ett tak på hur hög krediten är, alltså maxbelopp. Den här krediten kan ditt företag använda efter behov, det går alltså bra att använda upp hela krediten med en gång, eller använda den lite då och då. Du måste däremot alltid aktivera ditt maxbelopp genom att lyfta minst 10 000 kronor när du fått ditt beslut beviljat.

Fyra vanliga frågor om Qapitala

 Finns det några dolda kostnader?

Svar: Nej, du betalar endast ränta på din kredit

Tas det kreditupplysning hos Qapitala?

Svar: Ja, det tas en via UC

Hur gammal måste man vara för att kunna ansöka om checkkredit?

Svar: Du måste ha fyllt 18 år

Får man något fysiskt kreditkort via Qapitala?

Svar: Nej, det är endast digitalt.

Storlek och amorteringstid

När det kommer till checkkrediter brukar dessa vara ganska limiterade. Hos Qapitala kan du ansöka om kredit mellan 50 000 upp till 500 000 kronor beroende på storleken på företaget och dess ekonomiska situation. Med andra ord kan företaget beviljas lägre summor vilket är bra för mindre företag då många kreditgivare oftast kräver en större ekonomisk trygghet samt beviljar endast större belopp.

Amorteringstid

Får du en checkkredit beviljad är det samma regler som det brukar vara vid krediter – du har 30 dagar på dig att betala tillbaka räntan på det belopp som du valt att spendera. Det är med andra ord en återbetalning på samma sätt som vid vilken annan faktura som helst.

Checkkreditens slutdatum

När du får ett maxbelopp som du får utnyttja kommer detta ”tak” av pengar inte löpa ut förrän den är fullt nyttjad. Så länge ditt företag behåller sin kreditvärdighet, och betalar tillbaka i tid är det upp till er att nyttja krediten så som ni vill efter behov.

Ränta

Räntan betalas av varje månad då det oftast är en rörlig ränta, detta görs som sagt efter 30 dagar. Qapitala har en fast kostnad på sina checkkrediter som ligger på 2 % över dessa 30 dagar i ”cykeln”. Denna ränta kallas för effektiv ränta och är något som alla kunder får förhålla sig till.

Ytterligare ränta

Beroende på hur krediten utnyttjas får företaget betala utefter det. Väljer du att nyttja din kredit lite mer en månad kommer du få betala tillbaka en större summa nästa månad, vilket är väldigt logiskt. Du kan däremot välja att betala av mer någon månad om ekonomin är bättre någon månad vilket givetvis bara är positivt – du betalar då tillbaka snabbare. Du kan också välja att endast betala det nyttjade beloppet månad för månad.

Checkkredit hos Qapitala

Det är en enkel process att ansöka om en checkkredit hos Qapitala, och allt sker digitalt vilket gör att du slipper långa väntetider till bankkontakter och så vidare.

Såhär gör du

Du börjar givetvis med att gå in på deras hemsida och får därmed identifiera dig via BankID vilket går på bara några sekunder. När du väl är identifierad via ditt BankID kommer du behöva fylla i ett formulär med alla dina kontaktuppgifter. När du skickar iväg alla uppgifter gör Qapitala en bedömning av ditt företag och hur mycket de kan tänka sig bevilja. Hela den här processen tar maximalt 3 minuter och du får ditt svar inom kort. När du väl fått din kredit beviljad har du alltid pengarna på kontot inom 24 timmar – det går med andra ord undan.

Ansökan är inte bindande

Ansökan du gör är inte bindande, trots att du fått ditt belopp beviljat kan du välja att inte utnyttja detta. Det här betyder att du kan välja att låta det ”digitala kreditkortet” vila helt då du inte betalar någonting förutom det belopp som du faktiskt använder.

Qapitalas hemsida får en guldstjärna

Det Qapitala verkligen gjort bra är deras väldigt enkla hemsida som är behaglig att läsa på och enkel att förstå sig på. All information går att hitta på hemsidan, då vi ibland upplever att det kan vara svårt att hitta det man söker hos en del aktörer i branschen. Det finns även en bra ”vanliga frågor” som du som kund kan gå in på och få svar på i princip allt du undrar.

Något som också slår en när man besöker hemsidan är att de verkar ha full koll på vad de gör och har en ödmjuk inställning till småföretagare som oftast har det lite svårare. De avsäger sig helt de traditionella och förlegade reglerna och välkomnar alla in i deras digitala värld.

Krav för att låna

Det som är så bra hos Qapitala är att både du som har ett större företag men också du som har ett mindre företag kan utan problem bli beviljad checkkrediten. De vill vara öppna med att säga att alla är välkomna att ansöka hos dem. Hos Qapitala finns det kunder som bedriver olika typer av verksamheter allt från läkarmottagningar till detaljhandel till bilfirmor, de vill att alla ska känna sig välkomna.

Personlig borgen

Qapitala kollar inte upp era tidigare korttransaktioner vilket många långivare gör, det går bra att ansöka utan denna information. Det du ska veta är att en person måste gå i borgen för företaget för att Qapitala ska ha någon form av trygghet, detta är alltså ett krav. Personen måste då vara fri från betalningsanmärkningar, inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden samt vara svensk medborgare.

Övrigt – värt att veta om

Det är värt att veta att Qapitala verkligen är öppna när det kommer till deras kunder, de gör en rättvis bedömning utifrån den situation företaget är i idag samt återbetalningsförmåga. Däremot kan du inte ha några betalningsanmärkningar, endast för att det ska finnas en trygghet hos Qapitala att återbetalningen kommer ske på rätt sätt.

Digital kredit och inga kort

Många misstar krediter för kreditkort, Qapitala beviljar endast en digital checkkredit och marknadsför det lite som ett ”digitalt kreditkort”. Alltså kommer du inte få något fysiskt kreditkort i handen när du fått krediten beviljad.

Fintech-bolag

Qapitala är ett Fintech-bolag som ger ditt företag en spark i baken och kopplar samman dig snabbt med finansiering, något de är stolta över och ligger i framkant med. De satsar fullt ut på den senaste tekniken och är ett bolag man kommer se mer av i framtiden med sitt moderna tänk.

Qapitala har sitt kontor i Stockholm mitt på Malmskillnadsgatan och har en kundtjänst du kan kontakta via mail på info@qapitala.se. Vill du hellre prata via telefon funkar det minst lika bra då deras öppettider är följande: mån-fre 08:00-17:00 och på helgerna är det stängt. Det kan vara klokt att ringa om du vill ha snabba svar, däremot är de riktigt snabba via mail också.

Sammanfattning

Qapitala siktar in sig på att hjälpa företagare i branschen att få hjälp med krediter och lån utan långa väntetider. Teamet bakom företaget har erfarenhet ifrån kreditgivarbranschen, är själva entreprenörer samt utvecklare. Deras mål är att skapa en tryggare finansbransch och deras fokus ligger alltid 100 procent på kunden. Är du småföretagare och behöver finansiell hjälp finns Qapitala här för er.

Qapitala: Betyg 9/10