Svea Ekonomi – Samla dina lån

Uppdaterad:
 • Samla lån och sänk dina lånekostnader
 • Upp till 12 amorteringsfria månader
 • Bra kundtjänst
 • Betyg 8/10
Till Svea Ekonomi – Samla dina lån

 Svea ekonomi är en företagsgrupp som under många år har satsat på företagsmarknaden. Även om det affärsområdet finns kvar och kommer att utvecklas vidare så har de nu också erbjudanden för privatkunder.

Deras målgrupp är personer som har det svårt att få lån hos de klassiska bankerna. Även om du har en eller flera betalningsanmärkningar sen tidigare så kan du erbjudas lån hos den här kreditgivaren. Ett av de lån de erbjuder är ”Samla Lån”. Ett sätt att samla dyrare krediter och få ner den totala lånekostnaden.

Besök Svea Ekonomi

Storlek och amorteringstid

svea samla lånVill du samla dina lån och sänka dina lånekostnader så kan du pröva att göra det hos Svea Ekonomi om du har 16.000 kr upp till 400.000 kr i lån att samla ihop. Beloppet att låna som lägstanivå är så pass högt att det inte räcker att samla ett fåtal sms-lån på ett par tusen kronor – utan det här gäller främst för lite större lånebelopp. Om du däremot har sms-lån och ett eller flera privatlån så kan du pröva att baka ihop dessa, så länge som lånesumman ligger inom gränserna.

Amorteringstiden är på 2 till 15 år och om du vill så kan du alltid amortera och betala av lånet i förväg utan extra kostnader, så i praktiken är lägsta tiden mindre än 2 år.

I samband med att du ansöker om lånet så kan du välja amorteringsfria månader, 3, 6 eller 12 stycken. Vad som är bra att känna till är att du förlänger lånetiden med antalet amorteringsfria månader. Väljer du då att låna på 2 års tid och 3 månader amorteringsfritt så betalar du först bara ränta och aviavgiften i 3 månader och sen betalar du för hela lånet under 2 års tid.

 4/5

Räntesats

Räntesatsen för Sveas samla dina lån ligger på 6,9-25,95% vilket är ett brett spann. Eftersom de troligen vill ge möjlighet till lån både till kunder med hög kreditvärdighet och till de med lägre kreditvärdighet och betalningsanmärkningar så är det ganska naturligt.
Något som är synd är att ingen snittränta redovisas på det här lånet vilket hade gett en fingervisning om vart i spannet man kan förväntas hamna.

På Sveas egen sida för lånet går det att läsa en exempelränta på 7,9% och vid ett lån på 100.000 kr skulle då effektiva räntan bli 8,83%. Det framgår dock inte vilken amorteringstid som skulle ge den här effektiva räntan. Uppläggningsavgift på 495 kr är något som man kan förvänta sig för ett större privatlån. En aviavgift på 18 kr per månad känns helt ok för den här typen av lån.

Ett brett spann för räntesatsen och dessvärre ingen snittränta, minuspoäng för otydligheten i lånevillkoren.

Kapitalkostnad:

Kapitalkostnad för lånet redovisas inte någonstans på hemsidan. Inte i exempel eller när du prövar att fylla i låneansökan.

 7/10

Ta lån hos Svea Ekonomi

Du ansöker om lån genom att gå in på Svea Ekonomis hemsidan och välja vilket typ av lån du vill ansöka om, i det är fallet så väljer du ”samla dina lån”.

Du kan pröva olika lånebelopp och amorteringstider och då få fram kostnadsexempel för vad ett lån skulle kosta per månad.

För att ansöka klickar du helt enkelt på knappen ”Jag vill ansöka”.

Eftersom räntan sätts individuellt efter en kreditprövning och att det inte finns någon snittränta redovisad i det här fallet så vet vi tyvärr inte om de kostnadsexempel som syns ligger i närheten av vad du skulle betala om du tar lånet i slutändan.

Väl inne på ansökningssidan så får du fylla i ditt önskade lånebelopp, återbetalningstid, om du önskar amorteringsfria månader, vad du ska använda pengarna till och en del andra uppgifter.

I ansökningsformuläret så kan du välja att fylla i upp till 5 olika långivare där från vilka du vill samla ihop dina lån. Antalet borde täcka in ganska många människor men det finns självklart de som har lån hos fler än 5 kreditgivare och banker. Tyvärr finns inget kommentarsfält där du kan fylla i övriga frågor eller notera om du har fler långivare att lösa lån hos.
När du har fyllt i alla uppgifter så skickas ansökan in till en handläggare som gör en bedömning av din lånesituation.

Svea Ekonomi gör i vanlig ordning en kreditupplysning för att stämma av dina inlämnade uppgifter om inkomster och skulder. Om lånet blir beviljat så kommer utbetalning att ske inom ett par dagar.

3/5

Krav

 • Du är 20 år eller äldre
 • Du har en fast inkomst av tjänst eller pension på lägst 120 000 kr
 • Svea ekonomi gör alltid en ”kvar att leva på” kalkyl innan de beviljar lån
 • En eventuell medlåntagare har en årsinkomst på lägst 90 000 kr
 • Du är skriven i Sverige sedan 3 år
 • All ränta beräknas individuellt och du godkänns vid sedvanlig kreditprövning 
 • Antalet betalningsanmärkningar som är max för att få lån beviljat framgår tyvärr inte

4/5

Övrigt – Bra kundtjänst

Svea Ekonomi har en marknadsföring som trycker mycket på sin personliga service och du kan nå dem med både mail och telefon för att ställa frågor och få hjälp. Vi prövar att ringa en vanlig tisdag lunch och får svar inom mindre än en minut vilket är klart positivt. Handläggaren svarar att de inte delar med sig av snittränta utan att enda sättet att få en bild av sina egna villkor är att skicka in en ansökan.

Om du har fler än 5 långivare så säger handläggaren att du ska fylla i de långivare som du har de största lånen hos och sen maila in uppgifter om de övriga aktörerna som du vill lösa lån från. Detta borde däremot framgått på hemsidan.
Slutbetyg: 7,8 av 10

 

Sammanfattning

Erbjudandet och villkoren är flexibla och räntenivån på max 25,95% är tämligen bra för att vara ett lån för dig med betalningsanmärkningar. Även amorteringsfria månader i vid lånets början erbjuds vilket är positivt.Men helhetsbetyg dras ned av otydligheten kring villkoren.

Svea Ekonomi har konkurrenskraftigt villkor och skulle därmed ha mycket att vinna på att bli tydligare kring sina lånevillkor på hemsidan. Stort plus för den snabba personliga servicen i telefon.

Svea Ekonomi – Samla dina lån: Betyg 7.8/10