Zensum

Uppdaterad:
  • Låna mellan 20 000 upp till 500 000 kronor
  • Samla dina lån och få en billigare månadskostnad
  • Svar inom några minuter
  • Många olika snabba tjänster
Till Zensum

Samla dina lån, omförhandla dina lån eller ta ett nytt lån – you name it, Zensum finns här för dig!

Läs mer om hur du sänker dina lånekostnader

Varför Zensum?

Zensum är som sagt låneförmedlaren som hjälper dig med det du behöver. Behöver du samla dina dyra lån och krediter som kan vara svårt att hålla koll på, hjälper dem dig med det. Behöver du ett snabbt och säkert lån är det något som Zensum också erbjuder genom en enkel process via deras hemsida. Här kan du låna mellan 20 000 kronor och upp till 500 000 kronor, vilket innebär att du som exempelvis behöver en kontantinsats till en ny lägenhet eller dylikt kan vända dig till Zensum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi samarbetar inte med Zensum. Vi kan rekommendera Lendo för liknande tjänst.

Omförhandla lån

Är det så att du tagit ett lån för ett tag sedan och din ekonomi stabiliserats sen dess kan du få hjälp att omförhandla ditt lån. Du som har lån mellan 20 000 kronor upp till 600 000 kronor kan få hjälp att omförhandla ditt lån genom en enkel ansökan på hemsidan. Efter att ansökan skickats får du svar från några utvalda långivare som alla är säkrade med hjälp av Zensums egna krav på långivarna vilket gör att du kan känna dig trygg.

Samla dina lån

Det är inte mer än rätt att få full koll på din ekonomi genom att baka ihop alla dina lån och krediter till ett enda lån genom Zensum. Detta ger dig en lägre månadskostnad samt mer kontroll över din ekonomi samt högre kreditvärdighet. Även här kan du samla dina lån mellan 20 000 kronor upp till 600 000 kronor genom en enkel ansökan via Zensums hemsida.

Fyra vanliga frågor om Zensum

Kan man ansöka trots skulder hos Kronofogden?

Svar: Nej, du måste vara skuldfri från Kronofogden i minst 6 månader

Hur gammal måste man vara för att få ansöka om lån?

Svar: Du måste ha fyllt 18 år

Vad har Zensum för öppettider?

Svar: Vardagar: 8-22 Lördagar: Stängt Söndagar: 8-22

Vad måste jag ha för minimum årsinkomst?

Svar: Minst 120 000 kronor

Storlek och amorteringstid

Zensum samarbetar med många långivare som alla uppfyller de krav som Zensum satt upp. Väljer du att låta Zensum vara din låneförmedlare i detta kan du få ett lån mellan 20 000 kronor upp till 500 000 kronor – både stort och lite mindre. Amorteringstiden på lånen ligger mellan 1 år upp till 10 år.

Väljer du däremot att omförhandla lån kan du som har lån på mellan 20 000 och 600 000 kronor använda dig av den tjänsten. Här är amorteringstiden lite längre, nämligen mellan 1 år och 15 år. Du som vill samla dina lån kan även göra det hos Zensum, samla dina lån mellan 20 000 kronor och 600 000 kronor med amorteringstid på 1 år upp till 15 år. Zensum bedömer din ekonomi och går gemensamt igenom dina alternativ för att bli skuldfri så snabbt som möjligt.

Ränta

Räntan som sätts är helt individuell och samtliga långivare erbjuder rörlig ränta vilket betyder att din ränta kan förändras under lånets gång. Däremot ska du vara medveten om att räntan inte kan höjas hur som helst då det i ditt låneavtal står exakt den ränta som långivaren gett dig i första läget. Är det så att långivaren höjer räntan, beror detta på att upplåningskostnaderna ökat vilket betyder att långivarens kostnader höjts exempelvis vid en ökad styrränta.

Räkneexempel från Zensums hemsida

Vi säger att du tar ett annuitetslån på 135 000 kronor med en amorteringstid på 7 år med en rörlig ränta på 7 % ger det dig en effektiv ränta på 7, 24 % som är lika med en totalkostnad på 171 192 kronor. Månadskostnaden för lånet ligger på 2 038 kronor per månad med en idividuell ränta på 2, 95 – 10 % och en effektiv ränta på 2, 99 – 13, 61 %.

Ta lån via Zensum

Det är enkelt att navigera på Zensums hemsida vilket snabbt och lätt leder dig till den enkla processen att söka om ett lån. Zensum själva lånar inte ut pengar, utan samarbetar med en hel del långivare. Du börjar med att fylla i hur mycket du vill låna (20 000 – 500 000 kronor). Du fyller sedan i hur mycket du kan betala tillbaka i månaden och får då en kalkyl över hur lång tid det kommer ta för dig att bli skuldfri. Efter detta fyller du i syfte samt alla dina personuppgifter. Det är även här du fyller i om du har en medsökande på lånet som denna i så fall behöver fylla i samma personuppgifter som självaste låntagaren.

Få svar inom kort

Genom att du skickar iväg din ansökan godkänner du även Zensums användaravtal som bland annat innebär att en kreditupplysning görs på dig samt den eventuella medsökande personen. Din ansökan skickas efter en signering via BankID iväg till ett antal långivare och får snabbt svar från de olika aktörerna och får översikt över erbjudanden. Du jämför därmed de olika erbjudandena och väljer sedan det som känns som klippt och skuret för dig. Beroende på långivare tar processen mellan 1 timme och upp till 5 dagar och Zensum kan inte påverka handläggningstiden då det är helt upp till långivaren.

Detta är bra med Zensum

Det som slår en först när man landar på Zensums hemsida är att den är otroligt snygg och enkel att förstå sig på. Det är en enkel design och en mycket lättnavigerad hemsida. Man märker att Zensum funnits med sedan 2013 då det känns som en trygg låneförmedlare som har koll på vad dem gör.

Bra öppettider och tydlig information

Det kan ibland vara otydligt kring vissa låneförmedlares kundservice, något som inte stämmer in på Zensum – här är informationen om kundservicenummer och öppettider väldigt lätt att hitta. Dessutom är öppettiderna väldigt tacksamma då de endast har stäng på lördagar, men öppet övriga dagar till klockan 22.

Krav för att låna

Kraven hos Zensum är väldigt generösa enligt vår mening då många i branschen har mycket högre krav. Du behöver endast ha en årsinkomst på 120 000 kronor, vilket är en relativt låg siffra i jämförelse med liknande aktörer. Du måste dessutom vara myndig, alltså ha fyllt 18 vilket är bra för de som är lite yngre som behöver hjälp, då vissa låneförmedlare har en gräns på 20 år. Du måste dessutom ha varit folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka.

Medsökande

Vissa behöver en extra trygghet och behöver därmed en medsökande på lånet. Detta ger dig större möjlighet att hitta rätt lån och banker och långivare ser detta som en större trygghet vilket innebär bättre villkor. Den medsökande måste även den ha fyllt 18 år och ha varit folkbokförd i Sverige sen ett år tillbaka.

Övrigt – värt att veta om

Inte nog med att Zensum känns som en trygg låneförmedlare, de erbjuder även en försäkring som går under namnet ”Zensum Säker” som ger dig den där extra säkerheten. Zensum erbjuder en försäkring tillsammans med AXA Partners som är ledande när det kommer till kredit- och personförsäkringar i Europa, Asien, Latinamerika samt Stillahavsområdet.

Försäkring upp till 10 000 kronor i ersättning

Det är inte allt för oväntat att livet inte alltid blir som man tänkt sig och att det kan hända oförutsedda saker i vardagen, som att bli arbetslös eller sjukskriven. Zensum Säker är försäkringen där du kan försäkra upp till 10 000 kronor vid förlorad inkomst på grund av sjukskrivning eller ofrivillig arbetslöshet. Är det så att du fått en omfattande skada har du rätt till ersättning i upp till 12 månader. Försäkringen betalas ut direkt till ditt konto vid behov och du väljer själv vilket belopp du vill försäkra. Du betalar då 5, 95 % av det försäkrade beloppet som ligger mellan 1 000 kronor upp till 10 000 kronor i månaden.

Täcker även vid psykisk ohälsa

Något som Zensum stolt framför är att Zensum Säker även täcker sjukskrivning vid Psykisk ohälsa, något som det pratas mer och mer om. När du väljer belopp för din försäkring får det inte överstiga 30 % av din bruttoinkomst, något som kan vara bra att veta om.

Sammanfattning

Zensum är låneförmedlaren som kan hjälpa dig med allt mellan himmel och jord när det kommer till din ekonomi. Du kan välja att samla dina lån, få hjälp att omförhandla dina lån eller ta ett nytt lån som går snabbt. Zensum satsar på förenklande teknik och vill att du som kund ska känna dig säker i varje steg av processen.

Zensum: Betyg 7/10