Så gör du för att låna pengar akut

 

 

När man behöver låna pengar akut finns det flera olika alternativ. Men vilket av alternativen som är absolut bäst beror på exakt hur snabbt man behöver pengarna. Är det nästan på minuten eller gör det inget om pengarna dröjer ett par dagar?

För de mest akuta lånen finns så kallade mikro- och snabblån. Dessa lån betalas ut nästan i samma stund som ansökan kommit in.

Jämför snabblån för att låna snabbt och billigt

Mikrolån eller smålån är den snabbaste låneformen, så när du behöver få ett akutlån är det sannolikt denna form du kommer ansöka om. Du har allt att vinna på att skicka ansökan via en förmedlingstjänst som jämför lån med varandra.

Eftersom snabblånen i regel har högst kostnader är en jämförelse ett bra sätt att hitta de bästa villkoren. Att göra en lånejämförelse är kostnadsfritt och den går snabbt tack vare att du signerar ansökan med BankID. Bara en enda kreditprövning görs i samband med ansökan.

Få en direkt utbetalning inom bara ett par minuter

När du skickat in din ansökan om att få jämföra lån får du en lista med en rad alternativ. Välj det alternativ som passar dig bäst och signera ditt val, återigen med hjälp av BankID. Om det är ett mikrolån du ansökt om får du troligen en direkt utbetalning.

Ett mikrolån brukar nämligen avse max 5 000 kronor, och därmed är processen inte så långutdragen. Vanligast är snabblån på mellan 500 och 1 000 kronor. Vid högre belopp kan utbetalningen ta några bankdagar.

Ta del av dessa 3 tips för att låna pengar akut

Hur gör du för att låna pengar akut?

  • Skicka in din ansökan via en gratis låneförmedlare. På så sätt får du förslag på de snabbaste och billigaste lånen. Bara en enda kreditkoll görs men du får olika alternativ.
  • Godkänn ett av alternativen genom en BankID-signering och få ditt mikrolån utbetalt direkt. Trustly, och då i kombination med BankID, brukar vara ett gott tecken på snabba utbetalningar.
  • Betala tillbaka lånet snarast, vanligen inom 30 till 90 dagar.