Så kan du finansiera Samsung Galaxy s22

Samsung Galaxy s22 är en attraktiv telefon av flera orsaker. En av de största är att Samsung lyckats pressa in förvånansvärt mycket prestanda i ett mindre format än vi sett på flera år. Utan att kompromissa allt för mycket med vare sig innehåll, kvalitet eller material har de producerat en liten lur som snabbt blivit väldigt populär.

Bortsett från att man inte kan bygga ut med extra minneskort samt att högtalarna kunde varit lite kraftfullare är detta en telefon som gott kan mäta sig med telefoner i större storlekar. Detta gör också Samsung Galaxy s22 till en hett eftertraktad mobiltelefon. Här ska vi gå igenom förslag på hur du kan finansiera den.

Delbetalning med abonnemang

Ett vanligt alternativ när man skaffar ny mobil är delbetalning med abonnemang. Det gör att du slipper betala en stor engångssumma och istället betalar per månad. Nackdelen är att mobilen är låst till en viss operatör under en bestämd tid. Månadskostnaden och den totala slutkostnaden blir också högre, jämfört med om du köper mobilen för ett fast pris utan abonnemang.

Hitta bästa lånet

Som sig bör med en telefon av denna kaliber går den loss på några tusenlappar om du ska köpa den olåst utan delbetalning. Något de flesta kanske inte kan lägga upp på stående fot. Då kan ett sätt att finansiera telefonen vara ett lån. Här på sverigekontanter.se listar vi de bästa lånen för dig, både vad det gäller form av lån samt med vilka förutsättningar du kan ta lånet.

Titta igenom de olika låneförmedlarna vi har listat och prova att söka efter ett lån för finansiering. Tänk dock på följande:

  • Sök inte lån direkt från flera banker utan gå via låneförmedlare. Då görs nämligen bara en kreditupplysning i stället för många och din kreditvärdighet blir inte lika påverkad.
  • Om du söker lånet tillsammans med någon annan ökar din möjlighet till lägre ränta.
  • Om du kan erbjuda en säkerhet på ditt lån kan du också sänka räntan. Dock erbjuds detta mestadels vid större lån – som vid hus- och bilköp.
  • Välj inte första bästa erbjudande du får när du startat en ansökningsprocess via långivare. Oftast har långivarna 24-48 timmar på sig att svara och det kan dyka upp ett bättre erbjudande om du väntar.

Lägg upp din återbetalningsplan

Ett hett tips när du ska betala tillbaka ditt lån är att du tänker på det som en del av din telefonräkning. Avsätt den månatliga summan för avbetalning tillsammans med räkningen för ditt användande. På så sätt missar du inte en avbetalning och kan dessutom tänka på ditt lån som en del av ditt telefonerande.

Lika viktiga investeringar

När du ordnar finansiering till din telefon är det bra om du lägger på lite extra för fler investeringar än bara telefonen. Trots kvaliteten i Samsungs nya kompakttelefon så kan olyckor ske. Satsa därför på att köpa till ett skyddande kvalitetsskal. Det är också en bra idé att köpa till en särskild olycksfallsförsäkring så du inte behöver oroa dig för mekaniska skador, vattenskador, stöld eller liknande.

Det är också vettigt att investera i något program som håller reda på alla dina lösenord med ett starkt krypterat huvudlösenord. Skulle din telefon bli stulen eller hackad så är ditt liv online ändå skyddat. En sådan app gör det även enklare för dig själv då du bara behöver hålla reda på ett enda lösenord. Ett lösenord som du, å andra sidan, måste komma ihåg.