Sverigekontanter – jämför snabblån och privatlån

Välkommen till Sverigekontanter.se. Idén med den här webbplatsen är att vara en informations- och jämförelseportal för dig som har ett behov av att låna pengar, oavsett belopp. Här kan du hitta erbjudanden om lån och krediter i alla storlekar och av alla slag såsom smslån, snabblån, privatlån, kontokrediter och kreditkort. Sverigekontanter.se är en oberoende portal om lån och vi strävar alltid efter full transparens. Vi presenterar och jämför långivare och låneerbjudanden på ett tydligt och rättvisande sätt att du enkelt ska kunna hitta rätt lån med bästa möjliga villkor utifrån din ekonomiska situation.

Smslån och snabblån

Smslån, eller snabblån med ett mer rättvisande namn, är ett lån på ett lägre belopp med en mycket kort löptid. Lägsta respektive högsta lånebelopp är normalt 500 kr respektive 10 000 kr och låneperioden är i regel 1-3 månader (ju större lån, desto längre låneperiod). Idén med smslån och snabblån är att du enkelt ska kunna ansöka om lånet på nätet eller via sms, att du på samma sätt enkelt ska kunna legitimera dig och sedan också kunna förvänta dig en utbetalning antingen samma dag eller nästföljande dag.

Här på Sverigekontanter.se kan du läsa om välrenommerade långivare inom smslån och snabblån, jämföra smslån och även hitta noga utvalda erbjudanden. Vi letar upp de lån som har de bästa villkoren (inklusive de lägsta kostnaderna). Du hittar givetvis lån utan UC och lån med betalningsanmärkning här på Sverigekontanter.se.

Privatlån

Privatlån är lån på lite större belopp. Du behöver inte ställa någon säkerhet för ett privatlån, såsom du till exempel gör för ett bolån, men samtidigt är kraven på din ekonomi större än vad som gäller exempelvis för ett smslån. Med ett privatlån kan du låna mellan 10 000-350 000 kr med löptider på upp till 12 år. Idén med privatlån är att det ska vara enkelt att till exempel finansiera ett köp av en begagnad bil, en semesterresa eller en renovering av något i hemmet.

Här på Sverigekontanter.se kan du jämföra privatlån från en hel rad olika banker, kreditbolag och finansbolag. Vi presenterar också erbjudanden från så kallade låneförmedlare som inte erbjuder privatlån i egen regi utan har till uppgift att förmedla din ansökan till flera långivare samt förhandla fram de bästa möjliga villkoren för dig.

Räntefria lån

Här på Sverigekontanter.se kan du hitta erbjudanden om räntefria lån. Vad är då detta, låter det inte för bra för att vara sant? Ett räntefritt lån är ett lån, framför allt när det gäller smslån och snabblån, som löper helt utan räntor och avgifter. Anledningen till att det finns sådana lån är att det råder en stor konkurrens inom lånebranschen och att det därför gäller för kreditbolag och finansbolag att stå ut från mängden för att vara attraktiva. Räntefria smslån erbjuds bara nya kunder och enbart en gång.

Tänk på det här innan du tar ett lån

När du lånar pengar ger långivaren dig pengar i handen i dag mot att du gör en utfästelse om att betala tillbaka lånet både vid förutbestämda intervall, till exempel månadsvis, och i sin helhet. Långivaren vill också ha ränta på pengarna och denna ränta adderas givetvis som en extra kostnad på lånet. Du ska alltså inte bara betala tillbaka själva lånebeloppet utan även erlägga en extra kostnad för förmånen att få låna.

Innan du tar ett lån ska du vara noga med att göra en kalkyl och se hur lånet med dess kostnader passar in i din nuvarande och framtida ekonomi. Det är viktigt att du ser till att uppfylla dina skyldigheter. Om du inte gör det kan du drabbas av en mängd negativa konsekvenser vad gäller till exempel inkasso och betalningsanmärkningar.

Givetvis ska du också fundera kring om du verkligen behöver låna över huvud taget. Det är mycket sällan en god idé att låna till konsumtion, men det kan finnas skäl att låna om du har ett akut behov av pengar för en räkning eller en oväntad utgift av något slag.