Savelend ökar lånebeloppet för nya kunder

savelend logaFrån och med 26:e oktober ändrar Savelend regler kring lånebelopp för nya kunder. Tidigare har det varit en begränsning för nya kunder och för att kunna låna fullt belopp har ett tidigare lån behövts tagits där återbetalning skett utan några problem. Men i och med att de höjer gränsen kan alla låna fulla beloppet (5000kr hos Savelend)

Om Savelend

Savelend är ett av de få företagen i Sverige som erbjuder Peer-to-peer lån. Med andra ord betyder detta att det är privatpersoner som lånar ut pengar till andra privatpersoner. Detta via den plattform som Savelend erbjuder.

För utlånaren

De som lånar ut pengar får därmed en betydligt högre ränta på sitt kapital än om pengarna hade satts in på ett räntekonto på en bank. Men samtidigt ska detta snarare ses som en investering än en sparform. Orsaken är att de pengar som investeras i denna utlåningsverksamhet inte ingår i den statliga insättningsgarantin. Skulle företaget gå i konkurs kan det resultera i att det insatta kapitalet förloras.

För låntagaren

För låntagaren liknar låneverksamheten hos Savelend i stort sett vilket lån som helst. Lånet går att teckna på 1000kr upp till 5000kr. Dessa ska vara återbetalda inom 14 dagar eller 30 dagar. Om låntagaren väljer att återbetala summan inom 14 dagar betalas ingen ränta vilket gör att företaget erbjuder räntefria lån.

För de som inte hinner betala tillbaka inom denna tid tillkommer en ränta på det lånade beloppet. Räntan är då ca 20% (månadsränta).

Läs mer på Savelend