Swedbank har kampanj på billån

billånGår du biltankar och funderar på vilket billån som är mest ekonomiskt fördelaktigt? Ta då med Swedbank i jämförelsen. För fram till sista oktober kör de nämligen en kampanj på deras billån och privatlån – så länge som pengarna är tänkta att gå till en bil. Sänkningen kommer att vara 1%-enhet vilket betyder att en person som annars hade fått en ränta på 6% kommer att få en ränta på 5% så länge som lånet tecknas inom denna period.

Att låna till bil på Swedbank

Det finns två vägar att låna pengar till bil via Swedbank. Köper man bilen via en auktoriserad bilhandlare kan man teckna bankens billån. Detta upp till 80% av bilens värde. Resterande måste betalas kontant. Detta ger den mest fördelaktiga räntan då bilen blir som en viss säkerhet för banken.  Däremot krävs det att bilen kostar minst 30.000kr för att ett billån ska få tecknas. För att få denna rabatt krävs det dock att bilens värde är på minst 50.000kr.

Det andra alternativet är att ta ett privatlån till bilen. Här finns inte några krav på summa då ett privatlån kan tecknas till vad som helst.

Ränta – Från 4,35%

Lånebelopp – Minst 50.000kr och maximalt 80% av bilens värde

Amorteringstid – 2-8 år valbart.

Uppläggningsavgift – 0kr så länge som ansökan sker via hemsidan.

Aviseringsavgift – 19kr så länge som betalning sker via Autogiro.