Zmarta lanserar en ny tjänst

Räntehöjningar har redan införts och fler är att vänta, detta i kombination med amorteringskraven har lett till att många bolånetagare vill titta på en lösning för att förbättra sina villkor.

Zmarta breddar utbudet

Zmarta, som är en privatekonomisk sajt, erbjuder tjänster inom bank, el och försäkringar mot konsument och lanserar nu en ny tjänst för bolån. Därmed breddar de sitt utbud enligt Mynewsdesk. Man har sett att låntagarna ofta har svårt att få en samlad bild av sin boendeekonomi, att det är både krångligt och administrativt besvärligt att förhandla med bankerna samt att byta bank. Syftet med Zmartas nya tjänst är att tillhandahålla konsumenten ett smidigt verktyg att förbättra sin boendeekonomi samt finna de bästa erbjudandena. Lanseringen av den nya tjänsten är nästa steg i Zmartas införande av en unik låneservice som kommer att gynna kundens behov samt öka insynen i lånemarknaden.Ny lånetjänst hos zmarta

Konsumenten i fokus

Med hjälp av sin nya bolånetjänst vill man stimulera till att utmana konsumentens nuvarande bolånevillkor, allt utifrån vad kunden själv behöver och föredrar. Konsumenten får i den nya tjänsten en överskådlig bild av sin sitt bolån och dess utveckling över tid. Utöver detta kan man steg för steg följa sin låneansökan, få uppdateringar när bättre erbjudanden kommer och på så sätt hålla sig á jour med hur ens nuvarande villkor står sig mot den övriga marknaden.

Bidrar till ökad transparens

Gustav Berghog, vd för Zmarta Group säger enligt Mynewsdesk att man är stolta över att ha utvecklat en tjänst som stimulerar konsumenten att utmana sina villkor, då det hittills gått trögt på det området trots att bolånen är en central del av hushållens privatekonomi. Den nya tjänsten kommer att bidra till ökad transparens på en trög bolånemarknad, menar Gustav Berghog.

Mer om Zmartas nya bolånetjänst

Med den nya tjänsten kan du värdera din bostad, få ditt bolån betygsatt samt få en överblick av hur du kan förbättra ditt nuvarande bolån. När du loggar in kan du lägga till din bostad och låta Zmarta hjälpa dig att se över vilket lån som är det bästa för just din boendeekonomi. Värdeutvecklingen på din bostad bevakas och det visas hur den kommer att påverka din ekonomi. På zmarta.se kan du testa den första versionen som nu är här.

Tjänsten erbjuder dig att:

* Hålla koll på ditt lån – Genom denna tjänst håller du lätt koll på ditt lån och dess kostnader då det hämtas och visas i alla dess delar.

* Jämföra ditt nuvarande lån – Du får jämförelser av hur din ränta står sig mot den övriga marknaden samt tips på alternativ som gynnar dig.

Delar av tjänsten som lanseras inom kort:

* Bästa lånet – För att du alltid ska kunna välja det bästa lånet kommer Zmarta att hålla koll med banker och andra aktörer på marknaden i syfte att ta fram de bästa erbjudandena för din ekonomi. Sedan kan du själv välja vilket alternativ du vill ha.

* Låna på din bostad – Om du har utrymme att låna på din bostad och ännu inte nyttjat detta kommer du att vid behov kunna använda det utrymmet till ett privatlån.

* Allt på ett ställe – Via tjänsten kommer dina fasta boendekostnader att samlas på ett ställe och presenteras på ett för dig överskådligt och enkelt sätt.

Att låna på bostaden

Om du vill låna på din bostad behöver du äga en bostad som kommer att ligga som säkerhet för lånet. Marknadsvärdet på din bostad måste då vara högre än vad dina lån för bostaden är. Du kan få låna upp till 85 procent av värdet på densamma. För fritidshus är högsta lånesumma 75 procent.

Möjlighet att samla lån

Om du har dyra privatlån kan du få en bättre ekonomi genom att flytta dem till ditt bolån. Samtidigt får du en bättre överblick över din ekonomi och färre lån och räntor som ska betalas.

Att bekosta renovering

Om du vill renovera kan ett utökat bolån vara ett alternativ till att finansiera detta.

Om fast anställning och betalningsanmärkningar

Det kan finnas möjlighet att få lån beviljat utan att du har en fast anställning då långivarna bedömer din totala ekonomiska situation. Likaså väger din framtida möjlighet att betala dina lån tyngre än tidigare betalningsanmärkningar gör.

Bästa erbjudandet och en kreditupplysning

Långivarna ger dig det bästa de kan erbjuda utifrån din ekonomiska situation, därefter är det du som väljer vilket alternativ som passar dig. Din bolåneansökan går till ett flertal långivare men det tas endast en kreditupplysning på dig, vilket är en fördel då många kreditupplysningar under kort tid försämrar din kreditvärdighet. Tjänsten hos Zmarta kostar dig ingenting.

Tänk på att:

* En säkerhet i form av exempelvis en bostad kan ge dig bättre förutsättningar till att få ett lån med en bra räntekostnad. Men det innebär även att banken kan ta ut säkerheten i händelse av att du av någon anledning inte kan betala ditt lån.

* Om du har en medsökande kan dina förutsättningar att få ett bra lån förbättras.

* Gör din läxa ordentligt innan du tar ett lån – Gör en ordentlig budget och se till att ha alla dina siffror på plats så att du säkert vet att du har råd.

* Ta höjd för kommande räntehöjningar när du gör dina beräkningar.

* Betala av smålån – Om du tagit lån eller utökat ditt bolån för att betala av andra lån eller krediter ska du tänka på att först betala av de lån som har den högsta räntan. Du kan också ha möjlighet att samla dina smålån i ett större lån med lägre ränta.