Bank Norwegian Kreditkort

 • Gratis kreditkort med bonus
 • 1% i bonus – växlas till ex. flygbiljetter
 • Gratis kontantuttag
 • Mycket bra resekreditkort 8/10
Till Bank Norwegian Kreditkort

bank norwegian kortetBank Norwegian är en bank som har sitt största fokus på den privata marknaden. Banken erbjuder de flesta klassiska banktjänsterna så som lån, sparande, kreditkort och internetbank.

Fördelen med detta kreditkort är att det inte har någon årsavgift men ändå ger 1% i bonus på alla inköp. Det är därmed ett av de få gratiskorten som ger så hög bonus. Däremot kan bonusen enbart användas i deras egen shop vilket sänker betyget på kortet.

Kortet kan främst rekommenderas till de som reser mycket med Norwegian. Detta eftersom man oftast får 5-20% rabatt på flygbiljetten med kortet. Att man sedan har bonus i övriga affärer och att reseförsäkring ingår gör inte betyget sämre.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar:

 6 veckor

Även om 6 veckor räcker så är det lite kortare än många andra kortutgivare. Flexibiliteten minskar något men inte anmärkningsvärt.

Ränta:

19,99%

Vid en kredit på 15.000 kr över 12 månader blir den effektiva räntan 21,93%

Det är en högre ränta en medel.

 2/5 

Avgifter:

Årsavgift:

 0kr

Det finns många kreditkort med bonus – men få som är gratis och ändå ger bonus. Bank Norwegian är ett av dessa få. Att ge bonus utan att ta betalt är generöst!

Kontantuttag:

0kr

Det kostar aldrig något att ta ut pengar i bankomat däremot ser de skillnad på om uttag genomförs i bankomat eller om det sker över disk på bank.  I de fall som uttag sker över disk räknas detta som en ”fakturabetalning” vilket innebär att räntan börjar löpa från den dagen pengarna togs ut. Ska pengar tas ut med detta kort är det alltså automat som är bäst.

Företaget har även en spärr vilket gör att det bara är möjligt att ta ut upp till 5000kr per dygn i Sverige. Utöver det maximalt 10.000kr utslaget på fyra dygn. Sker uttag i utlandet är det de dubbla sifforna dvs 10.000kr och 20.000kr.

Kontantuttag i utlandet:

0kr avgift 1,75% valutapåslag

Någon avgift i utlandet tas inte. Däremot tillkommer ett valutapåslag på 1,75%. Detta är i nivå med vad många kreditkortsutgivare har gällande valutapåslag.

Lite synd är det att ett kort som i övrigt har stort fokus på att möta resenärernas behov har ett valutapåslag (vilket alltså går att slippa hos andra aktörer ex Coop Med Mera Mer)

5/5 (Valutapåslag väger mycket lätt och är inte den stora kostnaden på ett kreditkort. Med 0kr i årsavgift och uttagasavgift ges högsta poäng)

Kredit och kortutgivare

Korttyp: MasterCard.

Kredit: Som mest kan man ha kreditgräns på 100.000kr. Man kan även öka och sänka denna gräns som man vill (inom dess gränser) via inloggat läge på hemsidan. Stort plus för denna enkla och flexibla lösning.

5/5

Bank Norwegian kreditkortBonus och fördelar

 • Få 275 Cash Points (Värde 300kr) vid start

Som en välkomstbonus får alla som tecknar detta kreditkort 275 CashPoints direkt. Det motsvarar ungefär 300kr att använda till exempelvis nästa flygresa.

 • Cash Points på alla inköp

Oavsett var man handlar ges Cash Points som är Norwegians bonussystem. När kreditkortet används ges 1% i bonus på det som köps. Den som köper en vara för 2500kr får därmed 25 Caschpoints.

 • Upp till 20% i bonus i Cash Points vid flyg med Norwegian

Den största bonusen fås när flygresor bokas via flygbolaget Norwegian. I dessa fall är det möjligt att få hela 20% extra Cash Point.

Dessa ”poäng” kan sedan användas för att köpa resor via Norwegian. I detta fall räknas en poäng som en krona och resan kan både betalas helt och delvis med poängen.

 • Reseförsäkring ingår

Om resan betalas med kortet ingår automatiskt en reseförsäkring samt ett avbeställningsskydd.

bank norwegian kreditkort bonus

Detta är främst ett resekreditkort. De poäng som samlas in kan växlas mot flygresor eller andra reserelaterade produkter. För de som reser mycket (och då med Norwegian) är detta ett av de bsäta resekreditkorten gällande bonusar. Att få 1% i bonus sker även på Marginalen Traveller. Men det kreditkortet har fler kostnader än Norwegian. Däremot något bättre reseförsäkring.

Bonusmässigt ges 8/10. Enda nackdelen är just att poängen måste lösas in hos Norwegian vilket begränsar flexibiliteten något. Ett samarbete som kunde ge rabatter på hotell eller hyrbilsföretag hade höjt betyget något.

8/10

Övrigt

Betala fakturor eller överför pengar

Det vanligaste sättet att använda ett kreditkort är att köpa med det under en månad för att sedan få en samlad faktura som ska betalas. Men Norwegian erbjuder även andra flexibla lösning. Det är nämligen möjligt att betala fakturor med kortet. Det man ska komma ihåg i detta fall är att räntan löper direkt från den dagen som denna faktura betalas.

Det är även möjligt att överföra pengar från kreditkortet direkt till lönekontot.

Besök Bank Norwegian

Extra tillägg

 • Betalskydd

Man ska aldrig låna mer än man har möjlighet att betala tillbaka. Detsamma gäller kreditkort och att man inte ska handla mer än man har råd att betala när fakturan kommer. Men förutsättningarna kan förändras snabbt med sjukdom, personskada genom olycka eller oväntad uppsägning. Genom att teckna Betalskydd får man ett ekonomiskt skydd som hjälper till att betala skulden på kreditkortet om inkomsten snabbt dalat.

Ersättning kan ges om exempelvis följande sker:

 • Nedsatt arbetsförmåga
 • Uppsägning
 • Sjukdom
 • Lång sjukskrivning på grund av olyckshändelse eller sjukdom

Ersättning utgår på minst 150kr och maximalt 7000kr i maximalt sex månader. I de fall som det är ”kritisk sjukdom” eller dödsfall så skrivs hela skulden av.

Utöver detta ingår även ”Dina-steg-till-jobbet”. En hjälp till att hitta nytt arbete i de fall som man blivit arbetslös.

Betalskydd kan tecknas i samband med att ett kreditkort tecknas men även när som helst som man har kreditkort från företaget. För att kunna teckna betalskydd krävs däremot bland annat:

 • Åldern är mellan 18 och 60 år
 • Personen ska vara folkbokförd i Sverige
 • Personen måste vara anmäld hos Försäkringskassan och vara berättigad sjukpenning (Dansk, Svensk eller Norsk)
 • En tillsvidareanställning måste finnas. Alternativt kan personen driva eget företag. Detta med arbete på minst 17 timmar i veckan. Anställningen ska ha pågått minst 6 månader.
 • Vara fullt arbetsför

Kostnad: 0,8% av skulden varje månad.

 • Hyrbilsersättning

Alla som har kreditkort hos Bank Norwegian kan teckna tillägget hyrbilsersättning. Detta kostar 249kr per år och kan vara ett bra komplement för de som ofta hyr bil.

Hyrbilsersättningen täcker för den självrisk som den som hyr en bil måste betala i det fall som bilen blir skadad eller stulen.

När man hyr en bil brukar biluthyraren oftast fråga om man vill teckna ”självriskreducering” och om så sker minskas självrisken rejält. Men för den som hyr bil ofta blir det dyrt att teckna detta varje gång. Då är det bättre att teckna en årlig försäkring via kreditkortet som täcker samtliga tillfällen för uthyrning.

Denna försäkring ger ersättning maximalt två gånger per år.

Ansökan om tillägget ”hyrbilsersättning” kan ske när kortet tecknas eller vid ett senare tillfälle.

5/5

Norwegiankortet passar dig som…

Norwegiankortet passar dig som älskar att resa. Kortet är gratis (ingen årsavgift) och ger bonuspoäng på allt som köps. Poängen växlas sedan in mot gratis, eller billigare, flygresor hos Norwegian. Detta är ett bolag som ofta har riktigt bra priser på flygresor och med kortet blir det alltså ännu billigare.

Visserligen har kortet valutapåslag men det är fritt från uttagsavgift. Därmed är det ett kort som även kan följa med på resan så länge man inte spenderar mycket stora summor på semestern. Som alla andra kort ingår även reseförsäkring.

Slutbetyg: 8

Besök Bank Norwegian

 

 

Sammanfattning

Sammanfattning:

Bank Norwegians kreditkort är ett mycket bra alternativ för den som reser mycket. Detta främst på grund av den rabatt man kan få på flygbiljetter hos bolaget. Sedan ges 1% i bonus på allt man handlar och detta utan att någon årsavgift tas ut. Att året runt samla poäng som sedan blir flygbiljetter är mycket bra. Utöver det ingår reseförsäkring och avbeställningsskydd. Något som är lite unikt är ”Ditt-steg-till-jobbet”. Hjälpen som ingår för den som tecknar betalskydd.

Kortet är ett bra all-round-kort med fokus på resandet. Hade de inte haft valutapåslag på 1,75% hade de troligtvis fått betyget ”Bästa reskort”. Men att vara utomlands en längre tid och betala 1,75% extra som handlas är inte den bästa lösningen. Vid kortare utlandsvistelser kan detta mycket väl vara ett av de resekort som kan ligga i topp.