COOP Kreditkort MedMera Mer

 • 2% i bonus hos Coop – 0,5 % i bonus hos övriga företag
 • Ingen uttagsavgift – Inget valutapåslag
 • Bästa ”matkreditkortet”
 • Betyg 9/10
Till COOP Kreditkort MedMera Mer

coop kreditkortCoop MedMera Mer är ett kort som ges ut i samarbete mellan Coop och MasterCard. Den största fördelen med kortet är att det är ”Bästa matkreditkortet” enligt vår sammanställning. Detta tack vare ett mycket generöst bonusprogram.

En annan fördel är att kortet inte har några kostnader för uttag av kontanter. Varken i Sverige eller utomlands. En fördel som få kreditkort har.

Nackdelen är att bonussystemet kan upplevas något krångligt. Olika många poäng samlas på olika sätt och dessa måste sedan lösas in manuellt online.  Men den som lär sig det kan tjäna mycket på bonussystemet. En annan nackdel är att tilläggsförsäkringen ”Betalskydd” inte kan tecknas. Något som går att teckna till ett stort antal andra kort.

Ett kort som rekommenderas!

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

54 dagar

I nivå med de flesta andra konkurrerande kort.

Ränta

14,2%.

Även detta är i nivå med ”normalstandard” för kreditkort.

Återbetalning

Denna information framgår inte på hemsidan för kortet. Kundtjänst meddelade däremot att minsta återbetalning ”brukar” vara 100kr per månad. Detta kan däremot ändras beroende på hur kundens tidigare inbetalningar har genomförts.

Betalningsfria månader

Finns inte.

3/5 Ett medelkort men med fördel att enbart 100kr måste betalas tillbaka varje månad.

Avgifter

Årsavgift

249kr (Gratis första året)

Prismässigt ligger detta kort i nivå med de flesta andra kreditkort på den svenska marknaden. Men överlag är årsavgiften inte något man bör fokusera på. De bonusar och rabatter som följer med kortet ger mer tillbaka än vad kortet kostar. I jämförelse mellan olika kreditkort bör alltså fokus ligga på helheten. Vad får du mot vad betalar du? Gällande Coops kreditkort får kortägaren rejält mycket tillbaka.

Kontantuttag

0kr

Det är gratis att ta ut pengar i automater med detta kreditkort. Det är ytterst få kreditkort som erbjuder detta då de flesta tar ca 30kr per uttag. Detta ger Coop en mycket stor fördel då det skapar en större flexibilitet med kortet. 

Kontantuttag i utlandet

coop kreditkort resekort 0kr och inget valutapåslag

Detta är riktigt bra. Det man ska komma ihåg är däremot att uttag som sker och som därmed belastar krediten inte är räntefria. Räntan räknas då från den dag som pengarna tas ut. För att komma runt detta bör man sätta in pengar på kortet innan avresa utomlands. Sedan kan de tas ut gratis.

Genom att uttag är gratis kan kortet användas mycket enkelt var än man är. Behovet av ett betalkort och ett kreditkort försvinner.

5/5

Kedit och kortyp

 Korttyp: MasterCard

Kredit: Maximalt 100.000kr

När kortet tecknas får valfri kredit anges. Det är möjligt att sätta denna själv upp till 100.000kr. Däremot är det inte säkert att Coop medger så hög kreditnivå som önskas.

5/5

Ansök om Coop Med Mera Mer

Bonus och fördelar

 • 5000 Startpoäng

Mycket ofta erbjuder Coop 5000poäng som en startbonus. En bra start för att samla ihop de poäng som sedan kan lösas in till produkter eller bonuscheckar.

 • Poäng på allt

Oavsett om du handlar i en svensk kiosk eller om inköp sker i ett stort varuhus i USA så ger kortet 0,5 poäng per krona. Var som helst och när som helst. Dessa poäng används sedan i poängshopen (Se nedan). Hos samarbetspartners är bonusen 1,5poäng och hos Coop 2 poäng

 • Rabatt hos samarbetspartners

Utöver poäng kan rabatt fås hos de samarbetspartners som Coop samarbetar med

 • GodEl – Få poäng beroende på hur många kWh som förbrukas per år. Dessutom är denna el från förnybara energikällor.
 • Swebus – Få dubbla poäng när bussresorna bokas online och betalas med kreditkortet
 • Fritidsresor – Dubbla poäng samt minst 600kr rabatt i det fall som resan bokas minst 90 dagar i förväg.
 • Brothers – Dubbla poäng
 • Coop Hotellpremie – Få 500 poäng extra samt fördelaktigt hotellpaket vid bokning via coophotellpremie.se
 • Nordic Choice Hotell – 15% rabatt på weekendboende.
 • Polarn & Pyret – Dubbla poäng

(2015)

 • Partnererbjudanden

Varje månad presenteras partnererbjudanden både i medlemstidningen och på nätet. Exempel kan vara ”Gå 2 för 1 på Sweden Horse Show” eller ”Lyxigt Spa-paket i Sundsvall för medlemspris”.

coop kreditkort bonusrabatter

 • Dubblera poängen

För att premiera de mest trogna kunderna dubblerar Coop de poäng som samlats in i det fall som minst 21000poäng har samlats in under ett halvår på inköp på Coop.

 • Mina erbjudanden

De som medlem hos Coop och handlar för minst 1000kr får ”Mina erbjudanden”. Dessa är personligt anpassade och syns i appen, på nätet och i medlemstidningen.

 • Rabatt hos Betalo

Betalo är en tjänst som gör att man kan betala räkningar och fakturor med kreditkortet. När betalning sker på detta sätt fås även 0,5 poäng per krona.

 • Poängshopen

De poäng som samlas in med kortet används sedan för inköp av produkter eller tjänster via Poängshopen. Vad som går att köpa varierar något. Några exempel från november 2015 är:
coop fem procent400gr Ekologiska Fullkornsskorpor – 2500poäng

2 Biljetter till WhiteSnake – 120.000 poäng

5% rabatt på ett köp – 4000 poäng

Det finns en nackdel med Coops kreditkort Coop MedMera Mer. Det är just detta poängsystem. Det finns ett flertal kreditkort som ger bonus på alla inköp som sker. Men det vanligaste är att dessa poäng direkt omvandlas till pengar eller en värdekupong som direkt skickas ut till användaren (ex. Ica). Men i detta fall måste användare aktivt gå in på hemsidan och välja vilka produkter eller tjänster som poängen ska användas till. Det blir helt enkelt krångligare.
Men – samtidigt kan detta vändas till kortägarens fördel. Detta genom att utnyttja bonussystemet maximalt och planera sina inköp utifrån hur de olika fördelarna kan användas. Men helt enkelt är det trots allt inte.

Läs gärna vår jämförelse ”Bästa matkreditkortet” eller ”Maximera bonussystemet på Coop Kreditkortet”

coop kreditkorts bonussystem

 • Reseförsäkring Plus

Om resan betalas med kreditkortet fås automatiskt en reseförsäkring som kallas Reseförsäkring Plus. Denna försäkring ger ett kompletterande reseskydd mot vad vanliga hemförsäkringen ger. Exempelvis ingår avbeställningsskydd, självriskskydd samt ersättning om bagaget blir försenat eller om du blir försenad på grund av försening av allmänt färdmedel.

Fördelen är att Coop ger så frikostiga bonusar. Nackdelen är att de kan vara lite krångliga att aktivera samt att bonusen bara går att använda hos Coop eller dess samarbetspartners.

Som matkreditkort levererar Coop Med Mera mycket bra. Bonusen är fördelaktig och gynnar främst de som handlar på Coop.  Däremot drar ett något krångligt bonussystem ner betyget något. De som inte har en Coop butik i närheten kan få problem att lösa in poängen.

8/10

Övrigt

 • Mailkontakt finns

Till skillnad mot ICA går det att kontakta Coop via mail. En fördel för de som inte vill kontakta företaget via telefon.

 • Avrunda till förmån för fattiga

Coop driver ett välgörenhetsprojekt som det går att bidra till på ett mycket enkelt sätt. När kreditkortet tecknas kan man välja att köpesumman avrundas uppåt. Exempelvis om man handlar för 23,89 så kommer det bli en summa på 24kr. Men dessa 11 ören som avrundas går då till välgörenhetsprojektet.

Extra tillägg

En nackdel är att några extra tillägg till kreditkortet inte går att tecknas. Främst handlar det om saknad av ”Betalskydd”. En försäkring som de allra flesta kortutgivarna erbjuder. På denna punkt får företaget ett sämre betyg.

3/5

Coop Med Mera Mer passar dig som…

Coop Med Mera Mer passar dig som främst handlar på COOP. Detta eftersom kortet ger högst bonus inom denna matvarukedja och att bonusen kan dubbleras om man köper för en viss summa under 6 månader. Samtidigt är det ett av de få kort med bonus som inte har någon uttagsavgift eller valutapåslag. Därmed ett kort som kan följa med på utlandsresan utan att det behöver kosta extra att använda kortet.

Poängsystemet har lite att önska – men det ger trots allt bra återbäring för de som ofta handlar på Coop. Dessutom ingår flera försäkringar.

 

Slutbetyg 9/10 

Ansök om Coop Med Mera Mer

Sammanfattning

 

Sammanfattning

coop logacoop kreditkortCoop Kreditkort har två riktigt stora styrkor. För det första är det bonussystemet. Med 1 poäng på allt som handlas i övriga butiker och 2 poäng på Coop skapas poäng som sedan kan lösas in mot produkter i shopen. Om man jämför vad dessa produkter är värda kan man räkna med att detta ger ca 2% i återbäring för inköp på Coop och 1% på övriga butiker.

Utöver detta har de samarbeten med många olika företag vilket gör att man kan få allt från dubbla poäng till rabatter vid inköp. Den enklaste vägen är däremot att samla poäng genom att betala hyran, telefonräkningen m.m. genom Betalo och därmed med kreditkortet. På detta sätt kan man lätt samla på sig stora summor med poäng gratis.

Dess andra stora fördel är avgifterna. Årsavgiften är på ”normal” nivå men de är riktigt bra på uttagsavgifter i både Sverige och utomlands. Dessutom sker inget valutapåslag på köpen utomlands.

Att de sedan erbjuder kunder att ”avrunda” till förmån för fattiga är självklart en fördel. Småpengar för kortägaren men som med alla insamlade medel gör skillnad i längden.

Nackdelen ligger enbart i poängsystemet som kan upplevas något krångligt att använda. Utöver det att intjänad bonus bara går att använda på Coop eller dess samarbetspartners.

Kortet rekommenderas oavsett om det är ett matkreditkort eller allmänt kreditkort som efterfrågas.

Ansök om Coop  Med Mera Mer

Se jämförelse mellan matkreditkorten.