Mitt Bolån

Uppdaterad:
  • Jämför bolån hos flera banker
  • Gratis och enkelt
  • Enbart en kreditupplysning tas
  • Betyg 9/10
Till Mitt Bolån

Låneförmedlare förknippas främst med privatlån. På den marknaden finns ett stort antal aktörer som jämför närmare 20 olika banker som erbjuder privatlån. Mitt Bolån är också en låneförmedlare men med fokus på bolån. Detta är betydligt mindre vanligt och Mitt Bolån är därmed ett av de få företag som erbjuder låneförmedling mot bolånemarknaden.

Fördelen att använda Mitt Bolån är att det är en gratis tjänst som jämför flera olika banker i jakten på bäst ränta. Dessutom tas enbart en kreditupplysning något som i längden är fördelaktigt för låntagaren.

Även om Mitt Bolån inte får fulla poäng på alla punkter så är det en tjänst som varmt rekommenderas. Att jämföra bolån är alltid en rekommendation och när det handlar om stora lånesummor finns tusenlappar att tjäna på att pressa räntan ett steg ytterligare.

mitt bolån fördelarVarför Mitt Bolån?

Mitt Bolån är en låneförmedlare och har därmed två huvudsakliga fördelar. För det första hjälper de konsumenter att jämföra lån hos flera olika banker. Istället för att man själv ska kontakta bank efter bank och fylla i flera olika låneansökningar så sköter Mitt Bolån all kontakt. En låneansökan fylls i men ett flertal banker jämförs. Därmed är det betydligt snabbare än om man valt att göra jämförelsen på egen hand.

Den andra fördelen är att det enbart tas en kreditupplysning när Mitt Bolån anlitas. Detta trots att flera banker svarar på låneförfrågan. Den som på egen hand kontaktar flera banker kommer få en kreditupplysning tagen på sig för vardera bank. Då antalet kreditupplysningar kan ligga till grund för om en låneansökan blir godkänd eller inte är det alltså positivt att hålla nere antalet.

Det kostar inget att anlita Mitt Bolån utan det är bankerna som betalar för att vara med i denna jämförelsetjänst.

Besök MittBolån

mitt bolån olika lånMitt Bolån – Så fungerar det

En ansökan skickas in till Mitt Bolån genom företagets hemsida. Ansökan är helt gratis och utan några förpliktelser att teckna något lån.

Det första man anger är information om bostaden. Här anges även om man vill ha lånelöfte, nytt bolån eller omförhandling av befintligt lån.

Välj bland annat bostadsform, uppskattat värde på bostaden, ev. befintligt bolån, driftskostnad samt boyta. En rekommendation är att välja till en kostnadsfri värdering av bostaden. Detta åtminstone om värdering inte genomförts nyligen.

Andra steget är att fylla i information om dig som låntagare.

En personlig handläggare kommer sedan att kontakta dig för att gå igenom alla uppgifter samt höra efter om du har ytterligare önskemål gällande bolånet. Kanske är det någon bank du absolut inte vill ha bolånet hos eller någon som du gärna föredrar.

Ansökningar skickas sedan ut till ett flertal banker för att du därigenom ska få en bred bild över vad för olika låneförslag som erbjuds. Bolånehandläggaren ringer därefter upp dig och går igenom de olika förslagen från bankerna. Svaren från bankerna kommer vanligtvis inom 24 timmar.

Om ett förslag känns relevant och acceptabelt godkänns låneansökan och bolånet betalas ut.

Det är även möjligt att få bolån trots betalningsanmärkning. Däremot får man räkna med färre banker som ger låneförslag samt betydligt högre räntor än i annat fall.

Ränta

bolånVilken ränta som erbjuds på bolånet beror på ett flertal faktorer. Bland annat lånesumma, belåningsgrad och övrig engagemang  i banken. Det som är positivt med MittBolån är att de uppger en snittränta. Detta är den genomsnittliga ränta som låntagarna fått som använt sig av denna tjänst.

Exempelvis var snitträntan januari 2017 bara 1,35% och månaden efter 1,34%. Det kan jämföras med de snitträntor som bankerna själva presenterar vilket alltså är deras snitt. Samma månad som MittBolån hade snittränta på 1,35% hade Nordea 1,66%, Swedbank 1,55%, Handelsbanken 1,64% och SEB 1,58%. Det är alltså tydligt att MittBolån lyckas bättre vilket självklart beror på att det är många banker med och ger bud på räntan. Via MittBolån får man därmed lättare en lägre ränta.

Även privatlån

Mitt Bolån är specialister på bolån och det är denna låneform de främst lyfter upp på sin hemsida. Men det är inte sällan som även ett privatlån tecknas när en bostad köps. Orsaken är att ett bolån enbart får täcka 85% av bostadens värde. Det bästa är att betala 15% som kontantinsats men finns inte den möjligheten hjälper Mitt Bolån till att  hitta ”bästa kostnaden för privatlånet”. Vilka banker de i så fall jämför framgår däremot inte.

mittbolån rekommenderas av

Samarbetar med

Genom att Mitt Bolån samarbetar med ”flera banker” kan de hjälpa till med att hitta en så bra ränta som möjligt. Här är en nackdel hos Mitt Bolån. De anger inte hur många banker de samarbetar med och därmed inte heller vilka. I jämförelse med andra låneförmedlare är de sämre på denna punkt.

Samtidigt är det gratis att utnyttja tjänsten så de som inte är nöjda med de förslag som förhandlas fram behöver ju inte teckna lånet. År 2017 sammarbetade de med följande banker enligt information vi fått efter kontakt med dem.

Ålandsbanken, Skandiabanken, SBAB, Marginalen bank

Krav

Grundkraven för att få göra en lånejämförelse på bolån är:

  • Du ska vara minst 18 år
  • Du ska ha ett svenskt personnummer
  • Du ska ha en årsinkomst på minst 120.000kr

Slutbetyg: 8/10  – Det är trots allt en av de ytterst få aktörerna som erbjuder denna tjänst.

Besök MittBolån

 

Sammanfattning

Sammanfattning

Den enda nackdel som Mitt Bolån har är att de är otydliga med vilka banker de samarbetar med. En nackdel som många låneförmedlare har. Men bortsett från detta är det en mycket bra tjänst som underlättar i jakten på låga boräntor.

Mitt Bolån hjälper till att jämföra bolån hos flera olika banker och detta utan att det kostar konsumenten något. Ett smidigt och snabbt sätt att jämföra bankerna istället för att på egen hand genomföra jämförelsen.

Mitt Bolån: Betyg 8/10