5 tips när du vill låna pengar direkt

Ibland är vi i behov av ett litet tillskott i kassan, men det är inte alltid vi har tid att vänta så länge. Ett vanligt privatlån kan ta en eller ett par dagar, därför kan det vara en idé att överväga att låna pengar direkt med ett snabblån då du får lånet insatt på ditt bankkonto inom loppet av några minuter.

5 saker att tänka på när du behöver låna pengar

När det krisar ordentligt kan ett snabblån vara en lösning, men kom ihåg att alltid läsa ordentligt så du är medveten om räntor och kostnader.

  • Låna små belopp – många som erbjuder snabblån lånar ut från så små belopp som 1000 kronor. På det sättet slipper du låna mer pengar än vad du egentligen behöver.
  • Låna med betalningsanmärkning – många kreditgivare som erbjuder snabblån lånar även ut till dig som har betalningsanmärkning.
  • Oförutsedda utgifter – ett snabblån kan vara räddaren i nöden när det dyker upp en oförutsedd utgift. Kanske är det en påminnelse som snart går till inkasso – ett lån kan rädda dig från betalningsanmärkningar!
  • Semestertider eller andra inköp – finns det ett riktigt bra erbjudande på en solsemester, eller på något du behöver till huset, kan ett snabblån göra det möjligt att köpa det medans priset fortfarande är lågt.
  • Låna snabbt för att lösa problem – inte för att skaffa fler. Det är viktigt att du är medveten om att snabba lån i regel måste betalas tillbaka snabbt för att räntan inte ska sticka iväg rejält.

Hur kan pengarna komma in på kontot så snabbt?

Bra fråga som har ett enkelt svar. När du behöver ta ett snabblån ska du välja en långivare som har samma bank som du, då blir det precis som en överföring från ett kontot till ett annat inom samma bank.

Överföring till samma bank

Överföringar inom samma bank sker alltid direkt, så i samma stund som ditt lån blir godkänt förs pengarna över till ditt bankkonto. Har du någon utav följande banker är det inga problem att hitta en lämplig långivare:

  • SEB
  • Danske Bank
  • Handelsbanken
  • Nordea
  • Swedbank

Garantera att du får pengar direkt

För att garantera att du får pengarna direkt, måste du göra ansökan under de tider som kreditgivaren håller öppet. Skickar du iväg en ansökan efter stängning kommer din ansökan att behandlas först nästföljande arbetsdag. Ansök helst minst en timme innan stängning för att vara säker på att de hinner behandla din ansökan. Vissa långivare har även helgöppet.

Jämför långivare, räntor och återbetalningstider

Oavsett vilken typ av lån du vill ansöka om är det viktigt att du jämför. Du kan enkelt jämföra lånegivare för att hitta de som har samma bank som du. Kolla också hur deras räntor ser ut, och inom vilken tidsram du måste betala tillbaka lånet för att räntan inte ska höjas.

Varför snabblån?

Det finns många anledningar till att behovet av ett snabblån kan uppstå. Alltifrån oförutsedda utgifter, en räkning som måste betalas idag, eller om kylskåpet gör sönder – men du får lönen först om ett par dagar. Hur gör man då? Att leva utan kylskåp kanske inte är en utmaning du är sugen på att ta dig an just idag.

Privatlån inte snabbt nog

Vi ska inte sticka under stolen med att privatlån i regel erbjuder mycket bättre ränta än snabblån. Men behöver du pengarna redan samma dag, kanske helst inom ett par timmar, så kommer ett privatlån inte kunna rädda dig. Därför är det också viktigt att du kan betala tillbaka snabblånet så fort som möjligt, men absolut senast innan räntan höjs ytterligare.

Inga onödiga lån

Snabblån kan många gånger vara en bra lösning på ett plötsligt problem. Men låna gärna inte pengar för att du vill dra ut på krogen helgen innan lönen kommer. Att betala ränta på en middag och några drinkar känns sällan värt kostnaden.

Tänk som så att det du lånar till ska antingen vara en akutsituation där kostnaden av att inte ta ett lån blir större än räntekostnaden. Alternativt ska räntekostnaden kännas mer värd att betala i utbyte mot den stress och huvudbry som exempelvis avsaknaden av ett kylskåp kan åstadkomma.