Bästa sparräntan i november

Varje månad jämför Privata Affärer inlåningsräntan hos ett flertal banker och kreditinstitut och presenterar var det för tillfället går att få bäst inlåningsränta.

Det som hänt sedan månaden innan (okt) är att både BlueStep och Nordiska höjt inlåningsräntan vilket gör att de nu går upp på delad första plats. Detta med en inlåningsränta på 0,95%. Här ska tilläggas att samtliga företag som var med i denna jämförelse har fria insättningar, fria uttag och innefattas av Svensk Insättningsgaranti.

Högre ränta  – Bunden på två år

Även när det kommer till bundna räntor ligger BlueStep mycket bra till. I november erbjöd de 1,55% i ränta under två år vilket var bäst på marknaden. På en andraplats kom Hoist Spar som annars brukar finnas i toppen.

Högre ränta – men högre risk

Det är även fullt möjligt att få en betydligt högre ränta än 0,95% även för de som vill ha fria uttag och insättningar. Exempelvis erbjuder Akelius en ränta på 1,5% på sådant konto men i detta fall ingår det inte i den statliga insättningsgarantin. Betydligt högre ränta, men också högre risk.

Högsta räntan finns hos 4Spar som ger 6,5%. Men även detta företag innefattas inte av statliga insättningsgarantin.

Läs mer:

Statlig insättningsgarantin

Olika sparkonton