Brite Payments – En av nätets smidiga betallösningar

Brite Payments

I takt med att det blivit allt vanligare att sköta betalningar över nätet har också mängden betallösningar fullkomligt exploderat i popularitet och antal. En sådan är Brite Payments, en betalningsmetod som lanserades för första gången 2019. Brite AB, som företaget bakom tjänsten heter, är ett svenskt bolag. Det har licens från och lyder under Finansinspektionen. Vi ska nu undersöka Brite Payments lite noggrannare.

Så fungerar Brite

Brite fungerar på många sätt och vis som betalningsmetoder likt Trustly och Zimpler. Det vi syftar på är att namnen just nämnda utgör en slags mellanhand mellan ditt bankkonto och den aktör du ska föra över eller ta ut pengar från. Så är alltså fallet även med Brite.

En av många fördelar med detta är säkerheten det innebär vilket du kan läsa mer om på Sverige Kontanter. Genom att använda Brite behöver du helt enkelt inte ange några känsliga betalningsuppgifter. Ska du exempelvis köpa något från en webbutik som accepterar Brite behöver du bara välja det som betalningsmetod. Därefter är det bara att välja din bank och autentisera dig. Välj sedan bankkonto och godkänn betalningen. Svårare än så är det inte, pengarna kommer nu att föras över på en gång.

Vidare går det att göra uttag med Brite. Det kan exempelvis röra sig om att du tar ut pengar från ditt konto hos en bettingsida och för över dem till ditt bankkonto. Detta är lika enkelt som det är att göra insättningar med metoden. Saker och ting blir inte heller sämre av det faktum att Brite har mycket snabba transaktionstider.

Brite är en framgångssaga        

Sedan starten 2019 har Brite gått från klarhet till klarhet. Det har nu resulterat i att externa investerare gått in med 600 miljoner SEK i Brite Payments, något du finner mer information om på Breakit. Närmare bestämt rör det sig om investmentbolag som Dawn Capital, Headline och Incore Invest.

Brites nära band till Incore Invest

Det sistnämnda bolaget, Incore Invest, är en redan existerande investerare med säte i Sverige. https://incoreinvest.com är företagets URL. Genom att göra ett besök där och surfa runt lite lär du snart stöta på namnet Nicolai Chamizo. Chamizo är medgrundare och VD för Incore Invest. Vid sidan av det är han ordförande, eller chairman, för Brite. Det finns med andra ord band mellan de båda företagen vilket förmodligen är skälet till att Incore Invest investerar mycket i Brite Payments. Chamizo har varit ordförande i Brite sedan juli 2019.

Nicolai Chamizo

I samband med att affären blev officiellt klar sa Chamizo själv följande:” Vi har sedan starten haft ett nära samarbete med Brite kring deras vision om omedelbara betalningar och utbetalningar. Det var därför ett naturligt steg för oss att stärka vår position och fördjupa vårt engagemang när Brite nu uppnår denna viktiga milstolpe.” Du finner ytterligare information om det hela på Fintech Finance News.

Enligt Brite själva kommer pengarna från investeringarna bland annat att användas till att påskynda företagets geografiska expansion, stärka deras närvaro på befintliga marknader samt till att investera ytterligare i produktutveckling.

Mer fakta om Brite

Vi tänkte nu gå igenom lite basfakta om Brite:

  • Antal banker kompatibla med Brite: 3 800+ i Europa
  • Exempel på banker det går att använda med Brite: SEB, Danske Bank, ING och Raiffeisen Bank
  • Länder som Brite kan användas i: Sverige, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Danmark, Irland, Storbritannien, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal, Schweiz, Italien, Österrike, Slovenien, Kroatien, Slovakien, Ungern, Rumänien, Grekland, Malta och Cypern
  • Antal europeiska marknader: 26
  • Tid för betalningar: Direkt – 2 dagar (Det är allmänna helgdagar som gör att det ibland kan ta upp till 2 dagar)
  • Tid för utbetalningar: Direkt – 2 dagar (Kan ta upp till 2 dagar av samma anledning som i det tidigare fallet)
  • Brite ABs huvudkontors adress: Linnégatan 5, 114 47 Stockholm, Sverige

Slutord

Brite är en aktör som har mycket spännande på gång. Redan nu är det ett aktat namn inom branschen verksamt i många europeiska länder. Som ett resultat av investeringarna lär vi dock snart kunna använda Brite i ännu fler länder än de 26 europeiska där metoden i skrivande stund finns tillgänglig. Dessutom lär mängden banker kompatibla med Brite också bli talrikare.

Vi rekommenderar helt enkelt dig som tycker Brite låter spännande att hålla dig uppdaterad kring utvecklingen, både gällande själva företaget och deras tjänster. Av allt att döma lär mycket intressant inträffa inom en nära framtid!