Consector ingår samarbete med Max Matthiessen

consector storrutaLåneförmedlartjänsten Consector har minst sagt utvecklats sedan den startades upp år 2014. Första räkenskapsåret hade de en omsättning på 0,5 miljoner och de var knappast en låneförmedlare som många hade hört talas om. Men utvecklingen gick fort framåt och året efter var omsättningen uppe strax över 5 miljoner. I en intervju med tidningen Breakit säger Vd:n (Pontus Holgersson) att omsättningen 2016 förväntas landa på ca 20 miljoner.

En imponerande utveckling som till viss del kan bero på att låneförmedlaren tänker bredare än många av dess konkurrenter. Redan från början valde företaget att fokusera på en så bred tjänst som möjligt. Idag är jämförelsetjänsten uppbyggd kring privatlån och kreditkort men de har tidigt varit öppna med att det är bolånemarknaden som de siktar in sig på. En marknad som än så länge domineras starkt av storbankerna och där låneförmedlarna, enligt Holgersso, enbart har ca 1% av den totala marknaden.

Även deras webbplats har fått en rejäl uppryckning både designmässigt och funktionsmässigt. I vår recension fick Consector från början bara 6 av 10 poäng. Ett relativt svagt betyg för att vara låneförmedlare. Men med enklare navigering, tydligare information och bättre helhetskänsla är betyget nu uppe i ……

Samarbete som utvecklar och skapar större kundbas

Som ett led i deras utveckling och expansion har Consector ingått ett samarbetsavtal med Max Matthiessen. Detta offentliggjordes i slutet av augusti och gör att Consector ännu tydligare satsarpå att etablera sig som det självklara valet för privatpersoner vid lånejämförelser.

Samarbetet innebär att vi kan bredda vår kundkrets och erbjuda våra produkter och tjänster till Max Mathiessens kunder” säger Holgersson intervjun till Breakit.

Max Mathiessen är ett stort och mycket etablerat företag inom försäkringsbranschen som främst jobbat med pensions- och försäkringsrådgivning mot privatpersoner.  Genom samarbetet kan de därmed erbjuda sina kunder en bredare tjänst vilket bör uppskattas hos deras kunder.

Max Matthiessen har som ambition att utöka erbjudandet kundernas privata engagemang och Consector fyller en viktig funktion med sin upphandlingsplattform för lån och krediter” säger VD:n på Max Matthiessen, Christoffer Folkebo, i ett pressmeddelande på Consectors hemsida.

Långt kvar till de största

Med en tillväxt från 0,5 miljoners omsättning till ca 20 miljoner på två år är Consector ett starkt växande företag. Men i jämförelse med de största på marknaden har de lång väg kvar att gå. År 2015, när Consector omsatte ca 5 miljoner hade Lendo en omsättning på ca 255 miljoner. Lendo är en av de största aktörerna tillsammans med Zmarta och Freedom Finance.

Marknaden för låneförmedling är alltså mycket stor i Sverige men ändå fortfarande växande. En stor andel privatkunder väljer fortfarande att teckna privatlån utan att jämföra räntor hos flera banker innan.

Vår bedömning är att inom fem år kommer många kunder att välja låneförmedling när de upphandlar sina lån” säger Holgersson i samma pressmeddelande.

Skulle sedan bolånemarknaden även öppnas upp för låneförmedling är det en stor marknad som ligger framför. Som nämnts står låneförmedlarna enbart för 1% av den marknaden och ändå står detta för ca 30 miljarder.

Även om Consector vuxit snabbt finns alltså fortfarande möjligheter till att ta betydligt större marknadsandel på lånemarknaden i framtiden.