Consector kompletterar lånetjänst med content-plattform

Med hjälp av appen Lånekollen, webbplatsen Consector.se och bloggdelen ”Consector Förklarar” vill låneförmedlaren Consector allt tydligare förverkliga affärsidén om en tjänst som underlättar privatpersoners ekonomi. Satsningen verkar även vara helt rätt då antalet följare via social media har ökat kraftigt.

Låneförmedlaren Consector grundades 2014 och har snabbt utvecklats till en etablerat aktör inom branschen. Till viss del liknar det ”jätten” på området Lendo men Consector hade redan från början ett bredare fokus. Till skillnad mot Lendo och liknande tjänster har Consector även förmedling av bolån och jämförelse av kreditkort. Dessutom har de bloggdelen som de valt att kalla ”Consector förklarar”.

Bloggdelen har funnits länge och är uppdelad inom Trender, Tips, Privatekonomi och Filmklipp. Med tiden har innehållet på bloggen vuxit och under hösten 2017 har man valt att ta det ännu ett steg. Detta genom att börja samarbeta med ett flertal helt oberoende ekonomiexperter inom flera olika områden. De får i enstaka artiklar, eller i artikelserier, beskriva fenomen inom ekonomi som för tillfället är intressanta eller som läsarna av annan orsak gärna tar del av.

Första artikeln inom detta område var en artikel om kryptovalutan Bitcoin. Många har säkert hört talas om Bitcoin men det är relativt få som egentligen vet vad det är och hur den fungerar. Experten i detta fall är Linus Lovén som skrivit en bok inom ämnet.

Öka intresse för digitala lösningar

Målet med denna satsning är att ”visa att vi är mer än en rådgivare och låneförmedlare” säger VD Pontus Holgersson i ett pressmeddelande. Kunskapsbanken blir därmed ett sätt att öka intresset för olika digitala ekonomiska tjänster och produkter.

Även om allt fler privatpersoner väljer att jämföra lån och teckna dessa via låneförmedlare så är det fortfarande en stor andel som enbart vänder sig till sin ordinarie bank och accepterar det erbjudande de får. Detta samtidigt som digitala lösningar, som exempelvis Consector, har öppnat upp möjligheten för snabb och effektiv jämförelse. Att Consector satsar på en kunskapsbank inom privatekonomi och digitala tjänster blir därmed ett sätt att följa den digitala utvecklingen samtidigt som de ökar medvetenheten om smidiga finansiella tjänster.

Om Consector

consector storrutaConsector erbjuder låneförmedling vilket är en tjänst som kortfattat innebär följande:

  1. En låneansökan skickas in via Consector.se
  2. Consector tar en kreditupplysning via UC.
  3. Låneansökan skickas vidare till de banker som Consector har avtal med. De kan även ta del av informationen på kreditupplysningen.
  4. Bankerna avgör om de vill bevilja lån och ger svar till Consector inom 24 timmar.
  5. Samtliga låneförslag presenteras på Consector.se (inloggat läge på Mina Sidor).
  6. Personen kan snabbt se vilken bank som ger bäst ränta och välja mellan de olika bankerna. Vill man teckna lån sker detta utan att någon kontakt behöver tas med banken. Oftast sker signering via Bank ID direkt via hemsidan.
  7. Pengarna betalas ut inom några bankdagar.

Tjänsten innebär därmed att flera banker (Consector samarbetar med över 20 banker och kreditbolag) jämförs snabbt och att svar ges inom 24 timmar.

Besök Consector