Consector

Uppdaterad:
 • Jämför bankernas räntor gratis
 • Fr 2,95% i ränta
 • Betalningsanmärkning är inget hinder
 • Betyg 8/10
Till Consector

Consector har målsättning att ”minska räntekostnaderna för privatpersoner. Detta sker genom jämförelser av privatlån, kreditkort och bolån. Att just jämföra räntor och avgifter hos många aktörer innan man tecknar ett lån är det absolut bästa sättet att pressa räntekostnaderna. Genom Consector sker det extremt enkelt.

consector sänka räntan

Varför Consector?

Consector är en klassisk låneförmedlare som erbjuder en tjänst som underlättar för privatpersoner att hitta bästa låneavtalet. Detta sker genom att ett flertal banker har samarbete med Consector och därmed lämnar låneförslag när en privatperson skickar in en låneansökan till företaget.

 • Enkelt

Enkelheten är en av de stora fördelarna med en låneförmedlare. För att hitta bäst ränta på privatlånet finns två vägar att gå. Antingen kontaktar man en mängd olika banker för att jämföra vilka villkor man kan få. Eller så låter man en låneförmedlare göra jobbet vilket gör att man enbart behöver lämna sina uppgifter en gång (tar maximalt tre minuter).

 • Lättare att få lån

När Consector får in låneansökan sker en kreditprövning som sedan används av alla banker. Det betyder att en enda kreditprövning sker trots att ett flertal banker ger låneförslag. Den som istället väljer att kontakta vardera bank kommer att få en kreditupplysning per bank. Detta kan försämra chanserna till att få lån. Håll antalet kreditupplysningen nere – då ökar chansen att få lån.

 • Gratis

Den som tecknar ett lån via Consector betalar aldrig någon kostnad för detta. Man får även exakt den ränta som man skulle fått om man hade vänt sig direkt till banken.

Consector reklam

Storlek och amorteringstid

Hos Consector kan man ansöka om privatlån på mellan 10.000kr och 500.000kr. Summan ska betalas tillbaka på 1 till 15 år. Detta gör att de får toppbetyg på denna punkt  – i likhet med många andra låneförmedlare.

5/5

Ränta

Hos deras samarbetspartners är den lägsta räntan 2,95% (2017) vilket är mycket konkurrenskraftigt. Det är alltså den nivån som man kan få som allra bäst. Alla räntor är däremot individuella och sätts utifrån låntagarens egna ekonomiska situation. Som mest ges ränta på 18,95%.

En nackdel är att de inte anger en exempelränta. När belopp och amorteringstid anges visar sig en ”ungefärlig månadskostnad”. De flesta andra låneförmedlare anger hur denna har räknats ut, dvs med vilken räntesats. Detta saknas hos Consector vilket ger ett minus.

Kapitalkostnad:

Ett exempel nämns där lånets kapitalkostnad visas upp (totala kostnad under lånetiden). Men det är enbart på en summa av 100.000kr. Det hade varit önskvärt om detta även direkt räknades ut efter önskat belopp och amorteringstid.

3/5

Besök Consector

Ta lån via Consector

Att ansöka om att Consector ska jämföra privatlån är enkelt och smidigt. En ansökan tar bara någon minut.

  Första steget är att fylla i lånebelopp och återbetalningstid för att sedan gå vidare i ansökningsprocessen. av lån.

Andra steget är att älja vad pengarna ska lånas till för ändamål, ex renovering, sjukvård, fordon, att samla smålån osv. För den som inte vill uppge detta finns möjligheten att välja ”annat”. Man ska komma ihåg att ett privatlån alltid får användas till valfritt ändamål. Det går alltså att ange att pengarna ska användas till renovering utan att det sker exakt så. Om man anger att pengarna ska användas till ett fordon får även information lämnas gällande vad för slags fordon det är. Ska lånet användas för att lösa andra krediter måste man ange hur stor del av lånesumman som är till för att lösa krediterna.

Tredje steget är att ange personuppgifter. I detta läge kan man även välja om det ska finnas en medsökande till lånet. Om det är en medsökande ökar chansen att önskat lånebelopp beviljas och det går även i vissa fall att få en något lägre ränta. Är det en medsökande är det däremot mycket viktigt att den personen är fullt medveten om vilket ekonomiskt ansvar som tas som medsökande.

När låneansökan skickats in kommer den att skickas vidare till de banker och kreditbolag som samarbetar med Consector. Inom 24 timmar kommer sedan svar från de banker som kan erbjuda ett lån. Även om Consector samarbetar med ett stort antal banker så är det alltså inte säkert att ett stort antal låneförslag kommer att presenteras. Allt beror på önskat belopp, amorteringstid och personens ekonomiska situation.

Sista steget är att ta ställning till om något av dessa förslag är tillräckligt bra. Om så är fallet tecknas lånet via den kreditgivare som önskas. Möjligheten finns även att inte teckna något lån alls. Denna tjänst är alltid gratis coh något krav finns alltså inte att teckna ett lån.

Låna pengar via consector

5/5

Samarbetar med

Under frågor och svar framgår att Consector samarbetar med följande banker. Det är alltså från dessa som lånförslag kan komma om en jämförelse sker via denna tjänst:

Marginalen Bank, Forex Bank, Nordnet Bank, Konsumentkredit, TF Bank, Collector Bank, Euroloan, Santander Consumer Bank, MoneyGo, Avida Finans, Sevenday Finans, Wasa Kredit och Spring Finance.

Det är alltså 13 långivare inom privatlån som jämförelse ske på. På hemsidans första sida står däremot att de jämför 20 banker. Orsaken är att de även jämför bolåneaktörer för de som vill teckna bolån.

Med 13 banker inom privatlån ligger de på en medelnivå. Det kan exempelvis jämföras med Lendo och Advisa som har drygt 20 banker vardera som de samarbetar med.

7/10

consector jämför 20 banker

Krav

 • Minst 18 år
 • Ha minst en årsinkomst på 110.000kr/år
 • Folkbokförd i Sverige samt skriven i Sverige sedan minst 12mån.
 • Betalningsanmärkning behöver inte vara problem
 • Skuldfri från Kronofogden sedan minst 6 månader

5/5

Slutbetyg 7/10

Övrigt

Billån – Under fliken ”Billån” kan pengar lånas till bilen, eller till renovering eller konsumtion. Det är tydligt att deras billån är exakt samma sak som deras privatlån. Detta i sig är inget konstigt då många kreditgivare har sama villkor på billånet som på privatlånet. Men något missvisande blir det för låntagaren när man går och läsar om billån och sedan kan välja att pengarna ska användas till renovering.

Här står även att ”lägsta räntan som erbjuds….är 2,95% på privatlån” vilket kan röra till det

Kreditkort – Det blir allt vanligare att låneförmedlare inte bara förmedlar lån utan även andra finansiella tjänster. Det gäller även Consector. De håller på att bygga upp en plattform för jämförelse av bolån och via deras hemsida går det redan att få hjälp med jämförelse av olika kreditkort.

Besök Consector

Sammanfattning

 

Sammanfattning

Visionen med Consector är bra – Att ha som vision att sänka räntekostnaderna. Deras tjänst är även uppbyggd på ett mycket smidigt sätt så på den punkten får de höga betyg. Men det saknas information för högre betyg. De visar uträkningar på månadsbelopp utan att ange exempelränta . Det saknas kapitalkostnad på lånen och antal banker de samarbetar med är färre än ex. Lendo.

Consector: Betyg 7.7/10