Coop höjer priset på Betalo-tjänsten

Betalo logacoop logaDe som äger ett kreditkort utfärdat av Coop har länge kunnat genomföra betalningar av fakturor helt gratis via Betalo. Detta har varit en mycket stor fördel då man kunnat lägga samtliga räkningar så som hyran, telefonen, försäkringar m.m. på kreditkortet. En fördel då man lättare kunnat få överblick över alla utgifter. Men den största fördelen har varit att alla köp via Betalo har genererat poäng på kreditkortet. Att betala räkningar varje månad på ca 10.000kr är inte ovanligt och tack vare Betalo har möjligheten att få 10.000poäng  per månad på Coops Kreditkort varit mycket uppskattad av kortägarna. Men från och med första januari 2016 blev det en tydligt negativ skillnad gällande denna punkt.

Från gratis till 1%

Från och med nyår kommer avgiften att betala fakturor med kreditkort från Coop på Betalo vara 1% av beloppet. Den som betalar fakturor på 10.000kr kommer därmed att få betala 100kr till Betalo för denna tjänst. Ordinarie pris hos Betalo är 1,9% så det är visserligen nästan halva priset men det är trots allt en kostnad.

De som tidigare använde Coops Kreditkort för att betala räkningar fick alltså gratis tusentals poäng till kortet per månad. Poäng som sedan kunde lösas in till betalcheckar eller produkter hos Coop.

Några gratis poäng tjänas därmed inte längre hos Betalo.

Däremot finns fortfarande fördelen att alla inköp samlas på en och samma kreditkortsräkning. Utöver det att man har upp till 54 dagars räntefri kredit. Det är enbart gällande bonusen som det har skett en negativ förändring.

Fortfarande bästa matkreditkortet

I och med denna ändring har recensioner kring Coops kreditkort ändrats på Sverigekontanter.se och det sammanlagda betyget minskats något. Hur man än resonerar så är det en försämring då man tidigare fått gratis poäng mot att det nu kostar exakt samma summa att använda tjänsten som man tjänar på den. Detta eftersom det fortfarande ges poäng vid betalning av fakturor. Ett nollsummespel alltså.

Men däremot påverkar inte detta kortets totala slutpoäng i sådan utsträckning att Coop skulle förlora sin plats som ”Bästa matkreditkortet”. Kortet har sin nackdel i ett krångligt bonussystem men samtidigt är detta det matkreditkort som överlägset ger mest tillbaka till kortägarna i bonus. De som utnyttjar bonussystemet till fullo får flera gånger större bonus än de som handlar på ICA eller Hemköp.

Läs mer:

Recension på Hemköps kreditkort

Recension på ICA kreditkort

Recension på Coops kreditkort Coop Med Mera Mer

Artikeln ”Bästa matkreditkortet”