Han tog rekordet på att sänka sina räntekostnader

jämföra räntorAtt använda sig av låneförmedlare har flera fördelar. Den största fördelen är att det är det enklaste sättet att jämföra vilken ränta man skulle få hos ett stort antal banker. Därmed kan man även snabbt sänka sina befintliga lånekostnader. En som minst sagt fick uppleva detta var en man från Norrköping. Efter att ha använt sig av tjänsten hos Advisa fick han ner sina lånekostnader med hela 95%.

Den 52-åriga mannen hade ett stort antal sms-lån och utöver detta två privatlån. Framförallt smslånen skapade stora månadskostnader och hans totala kostnad för lånen var 34 207kronor – varje månad. Ser man på den genomsnittliga effektiva räntan på dessa lån var den på över 100%.

Det var inte bara höga månadskostnader – utan även en skuld som snabbt kunde öka månad efter månad pga. av obetalda räntekostnader. Flera av dessa lån hade även inte betalats enligt plan vilket hade resulterat i att de gått till Inkasso.

När mannen kontaktade Advisa fick han ett lån på 150.000kr av en av de banker som var med i jämförelsen. Med lånet kunde han lösa de dyra lånen och därmed få en månadskostnad på 1871kr. En minskning med 95%.

”Som rådgivare är jag mållös”, säger en av de personliga rådgivarna på Advisa i en intervju till Nyheter365.  Hon fortsätter med att det är den överlägset största sänkningen av lånekostnad som de sett inom företaget. Detta då enbart med fokus på den procentuella minskning som mannen gjorde.

advisa smårutaSå fungerar Advisa:

Den som tecknar ett privatlån tjänar alltid på att jämföra räntor hos ett flertal banker. Detta för att hitta bästa alternativet som därmed håller nere räntekostnaderna. Det är detta som en låneförmedlare (ex. Advisa) hjälper till med. Jämförelsen är helt gratis då det är banker och kreditinstitut som finansierar denna jämförelsetjänst.

Att genomföra en räntejämförelse tar inte mer än 5 minuter. En klassisk låneansökan fylls i och skickas in digitalt till Advisa via dess hemsida. Därefter tar Advisa en kreditupplysning och all den information som de nu har skickas ut till ca 20 banker. Dessa banker kan sedan avgöra om de vill erbjuda lån och i så fall till vilka villkor.

Alla låneerbjudanden förmedlas sedan tillbaka till den som skickade in låneansökan. Nu finns valet att välja något av dessa låneförslag – eller inget av dem. Inget krav finns alltså att teckna något lån. Det är en gratis jämförelse utan några krav. Enklare, snabbare och gratis – och en väg att sänka sina lånekostnader.

Just enkelheten och snabbheten är låneförmedlarnas största fördel. Men det finns en till.

När en bank gör en helhetsbedömning av en persons ekonomi ser de även hur många kreditupplysningar som tagits på personen. Ju fler desto mindre chans är det att få lånet beviljat. Så det är alltså bra att ha så få kreditupplysningar som möjligt när låneansökan skickas in. Den som gör en egen jämförelse genom att kontakta 20 banker kommer att få hela 20 kreditupplysningar. Den som istället går via en låneförmedlare kommer bara få en upplysning tagen på sig. Detta eftersom bankerna tar del av samma information.

Enklare – Snabbare – Och större chans att få lån.  Det är fördelarna med låneförmedlare.

advisa ta lån