Icas Kreditkort förbättras med köpskydd

ica kreditkort reklamUnder våren 2016 förändrade ICA flera villkor gällande deras kreditkort. Det som försämrades (1:a mars)var att de införde ett valutapåslag för alla inköp som sker utomlands. Tidigare har ICA kreditkort fått utmärkelsen ”Bästa Resekortet” – en titel de knappast får behålla med denna förändring.

Men samtidigt har de tillfört flera fördelar till kortet. Från nyår ingår nämligen en trygghetsförsäkring som innefattar både en allriskförsäkring och en förlängd garanti på elektronik och hushållsprodukter. Därmed fokuserar ICA tydligare på att de har ett alldagligt konsumtionskreditkort istället för ett resekort. Något som kan anses vara i linje med företagets profil.

Allriskförsäkringen

Allriskförsäkring är något som många väljer till sin hemförsäkring. I dessa fall handlar det om att man kan få ersättning för skador som uppkommer på personens egendom av ren otur. Det samma gäller den allriskförsäkring som fås genom ICA Kreditkort. Efter att man köpt en vara gäller försäkringen i upp till fem år. Skulle man tappa produkten i golven kan alltså ersättning fås.

Detta gäller då enbart hushållsmaskiner och hemelektronik.

Däremot finns undantag. Exempelvis gäller det inte datorer, kameror, telefoner.

Förlängd garanti

Utöver en allriskförsäkring på de nyinköpta varorna tillkommer även en förlängd garanti. Det tillkommer ett års garanti utöver det som tillverkaren gett. Om tillverkaren har gett1 års garanti har man alltså 2 års garanti om produkten köpts med kreditkortet. Sammanlagt kan man däremot maximalt få 3 års garanti.