Ikano ger dig chansen att äga en Jacuzzi

ikano logaKänner du dig osäker på om det är värt att låna pengar för att köpa en jacuzzi eller inte? Det finns bara en väg att få svar på detta – testa att vara jucuzziägare en månad och avgör sen. Ikano Bank erbjuder möjligheten. I alla fall chansen till detta.

I februari 2016 lanserade Ikano Bank ett helt nytt lånekoncept. De kallar det för ”Provlåna”. Det innebär att man får låna ”något fint” en månad för att man sedan ska kunna ta ett bra beslut om man vill behålla produkten och därmed låna pengar till den eller inte.

Först ut är en jacuzzi som lånas ut. Alla som vill kan vara med och tävla om denna provmånad  – vilket sker via hemsidan. Man behöver alltså inte vara kund hos banken för att kunna ta del av denna tävling.

Det ska tydligt poängteras att det handlar om en tävling. Det är alltså inte ett lån i likhet med de privatlån som de annars erbjuder även om namnet till viss del antyder det.

provlåna

Är det konsumentvänligt? Eller inte?

Ett bra sätt att prova: Denna tävling kan ses som ett mycket bra sätt att få testa sig fram innan man bestämmer sig för vad man vill ha i hemmet. Att köpa en jacuzzi och installera den för att sedan lämna tillbaka den till återförsäljaren en månad senare pga. ”öppet köp” är inte möjligt. Så enda sättet att få veta om man verkligen vill ha jacuzzi är att testa. På så vis kan denna kampanj ses som mycket positiv.

Ökar låneviljan: Att låna till saker man egentligen inte behöver är aldrig bra. Lån bör enbart användas till större investeringar. Att installera en jacuzzi är visserligen en stor investering och därmed kan lån ses som en bra möjlighet. Men samtidigt kan detta lån skapa ett behov som inte funnits tidigare.

Genom att låna ut saker skapas behov hos låntagaren som gör att man lättare lånar pengar till denna produkt istället för att lämna tillbaka den när lånetiden är slut. Ser man det så är Provlåna inte ett bra lånekoncept.