Komplett Banks sparkonto – Bra ränta till låg risk!

Vi på sverigekontanter har idag glädjen att presentera en ny samarbetspartner. Komplett bank har funnits på marknaden sedan 2014 och har som vision att vara en av de största och bästa leverantörerna av flexibel konsumentkredit.

Efter att tidigare ha inriktat sig på blancolån och kreditkort valde man i första kvartalet 2020 att börja erbjuda sparkonto.

Läs och bedöm om det kan vara något för dig.

Besök Komplett Bank för att öppna sparkonto

Du kan även jämföra Kompletts sparkonto mot andra aktörer. I tabellen nedan hittar du några av Sveriges mest populära sparkonton med ränta.

Räntan – Hur står den sig mot konkurrenter?

Det första du vill veta vid tecknande av sparkonto är vanligtvis vilken ränta du kan få på ditt sparkapital.

Komplett Bank erbjuder i nuläget en årlig effektiv ränta på 0.92%. För att kunna bedöma om detta är en bra ränta måste vi sätta det i relation till vad andra banker erbjuder.

Om vi tittar på Swedbank som är Sveriges största bank kan vi se att dem i nuläget erbjuder en sparränta på 0%. Du får alltså ingen ränta alls om du har dina pengar förvarade på ett sparkonto hos Swedbank.

En ränta på 0.92% kanske inte låter särskilt högt, men i rådande ränteläge kan det alltså betraktas som en mycket förmånlig och konkurrenskraftig ränta.

Avgifter – Finn det några dolda avgifter?

Ett vanligt problem när lån ska jämföras är att kunden enbart granskar räntan. Många långivare utnyttjar detta och lägger istället på dolda avgifter som äter på och minskar effekten av ditt sparande.

Detta är inget du behöver bekymra dig om när du tecknar ett sparkonto hos Komplett Bank. Det finns inga dolda avgifter och du kan känna dig trygg med att ditt kapital förräntar sig utan att dolda avgifter tär på kapitalet.

Insättningsgaranti – En extra trygghet

Sparkontot har insättningsgaranti upp till 100 000 Euro. Detta innebär att i händelse av att banken skulle hamna på obestånd eller gå i konkurs täcks dina pengar av bankgarantifonden, vilket innebär att dina pengar är säkrade upp till denna summa.

Min- och maxbelopp – 50 000 till 1 000 000.

Den minsta och största möjliga summan att deponera på kontot är 50 000 respektive 1 000 000.

Smidigt att öppna och använda kontot

 • Du kan ansöka om konto och signera med BankID
 • Du kommer enkelt åt ditt konto via din internetbank.
 • Du har pengarna tillgängliga på ditt bankkonto inom två arbetsdagar

Om vi summerar erbjuder Komplett Bank

 • 92% effektiv årsränta
 • Inga dolda avgifter
 • Ingen bindningstid
 • Minsta insättning på 50 000 SEK
 • Största insättning 1 000 000 SEK
 • Insättningsgaranti

Sparkontot kan alltså vara ett bra alternativ för den som vill spara mer än 50 000 till en, i rådande marknadsläge, bra ränta.

Sparkontot är även ett mycket säkert alternativ i förhållande till den betydligt mer riskfyllda aktiemarknaden.

Insättningsgarantin borgar för en säker investering där du som kund kan känna dig trygg med att få tillbaka pengarna i händelse av att banken går i konkurs. Sparkonton som erbjuder betydligt högre ränta omfattas i stort sett aldrig av insättningsgaranti och innebär därför en betydligt högre risk.

För- och nackdelar med insättningsgaranti

Eftersom vi flera gånger pratat om insättningsgarantin ska vi titta på de tydligaste för- och nackdelarna med ett sparkonto som omfattas av den.

Fördelar

 • Du får tillbaka ditt insatta kapital om banken går i konkurs
 • Tryggt i tider av finansiell oro
 • I stort sett riskfri ränta

Nackdelar

 • Lägre ränta än sparkonto utan insättningsgaranti
 • Konton som inte omfattas kan ha en bank med stark finansiell ställning i ryggen och ändå betraktas som trygga
 • Räntan kan ibland vara lägre än inflationstakten

Situationer då det kan vara fördelaktigt att satsa på ett sparkonto med insättningsgaranti

 • Du har pengar som snart ska användas men du vill undvika nollränta under tiden
 • Du vill ha en säker hamn under oroliga tider på aktiemarknaden
 • Du har ett sparkapital som du känner dig tillfreds med och ser ingen anledning att jaga extra avkastning

Värt att notera för dig som har kapital som överskrider insättningsgarantin är att du kan sprida dina pengar över flera banker och konton och därmed inte riskera att endast bli ersatt upp till gränssumman.

Summering

Som alltid finns det en rad för- och nackdelar med olika sparstrategier. Komplett Banks sparkonto vänder sig framförallt till dig som vill hålla en väldigt låg riskprofil men samtidigt slippa nollräntan som är en realitet hos flera av storbankerna.

 

Komplett Banks historia

Komplett Bank har under de senaste åren haft en skakig resa. Stora kredit- och kundförluster ledde under första kvartalet 2020 till ett minusresultat på 15 miljoner norska kronor.

En av anledningarna kan ha varit de generösa reglerna för återbetalning som vi skrivit om HÄR.

Att Komplett Bank nu öppnar sparkonto kan vara en helt nödvändig strategi för att få in pengar och därmed öka likviditeten.

För dig som kund innebär detta ingen extra risk med tanke på att sparkontot omfattas av insättningsgaranti upp till 1 000 000 SEK

Besök Komplett Bank för att öppna sparkonto