Allkortet

  • Bonus på alla inköp (Större bonus för kunder hos Handelsbanken)
  • Välj eget motiv
  • Låg ränta
  • Betyg 5/10
Till Allkortet

  ”Vill du ha bonus på dina köp och en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd?”

Så börjar presentationen av Handelsbankens Allkort på deras hemsida. Ett av bankens olika kreditkort.  Det är sant att du som kund får bonus. Det som inte framgår är att den är extremt låg. Den är i grunden en fjärdedel av bonusen som går att få på många andra kort. Fördelen med Allkort är dess låga ränta – inte dess bonussystem. Reseförsäkring med avbeställningsskydd finns även på de allra flesta andra kreditkort.

handelsbanken loga

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

45 Dagar

Ränta

10,2%

De kreditkort som har låg ränta ligger på 10% eller strax under det. Detta är alltså ett mycket bra kort gällande räntenivån. Den effektiva räntan vid en utnyttjad kredit på 10.000kr under ett år är 14,30%. En orsak till den stora skillnaden mellan nominell ränta och effektiv ränta är en årsavgift på 360kr.

4/5

Avgifter

Årsavgift:

360kr

Uttagsavgift

1% men minst 10kr

På väldigt många kreditkort kostar det 30-40kr som minst att göra ett uttag. Sen finns det några få som inte har någon kostnad alls. Handelsbanken lägger sig mitt i mellan dessa grupper. Det ger ändå ett förbättrat betyg eftersom det vanligaste är att kostnaden är högre.

Uttagsavgift i utlandet

1,65% men minst 40kr samt valutapåslag med 1,5%

4/5

Kredit och korttyp

Korttyp: MasterCard

Kredit:  100.000kr

5/5

Ansök om Allkortet

Bonus och fördelar

  • Reseförsäkring

En fördel med All-kortet är att enbart halva resan behöver betalas med kortet för att reseförsäkringens ska gälla. Detta till skillnad mot de flesta kreditkort där gränsen är 75%. Försäkringen gäller för både kortägaren och dess (hemmaboende) familj. Utöver det även barnbarn som följer med mor- eller farföräldrar på resa.

I reseförsäkringen ingår bland annat Avbeställningsskydd, Flygbolagskonkurs, Försenad ankomst, Försening av allmänt färdmedel, Försenat bagage, Skid- och golfförsäkring, Olycksfall, Läke- och resekostnader, Outnyttjade tjänster, Hole-in-On samt Självriskreducering på bil- och hemförsäkring.

Överlag en mycket bra reseförsäkring i jämförelse med reseförsäkringar som finns på allmänna kreditkort. För ännu bättre reseförsäkringar rekommenderas tydliga resekreditkort.

  • Rabatt hos Preem

Vid tankning på bemannade stationer ges en rabatt på 15öre/litern.

  • Billigare hyrbil

Betala hyrbilen hos Hertz och få automatiskt 10% rabatt på kostnaden

  • allkortet egna motivVälj eget motiv på kortet

För 123kronor går det att få eget motiv på sitt kreditkort.

  • Bonus på alla inköp (0,2%)

Oavsett vad som köps med kortet ges bonus vid varje inköp. Hur stor bonus som ges beror på om kunden har ”bonushöjande tjänster”. Det är alltså en bonusstege.

Steg 1 – Varje krona i inköp ger en poäng. När 20.000 poäng är insamlade ges 40kr i bonus. Detta är alltså en bonus på 0,20%. Bonusen betalas ut till en fond hos Handelsbanken. Fonden blir automatiskt öppnad när första utbetalningen sker. För detta kort är det fonden Handelsbanken Balans 50 som gäller.

Den som handlar med kortet för 10.000kr per månad kommer därmed att få en bonus på 240kr per år. Detta kan jämföras med Re:member More (bonus i pengar) eller Supreme Woman/(bonus i produkter) som ger 1200kr i bonus på samma belopp. En mycket stor skillnad.

Detta är ett av de kort som alltså ger allra lägsta bonusen. Men den går att höja.

Steg 2 – Handelsbanken har ”Bonushöjande tjänster”. Det innebär att bonusen vid varje inköp höjs om personen har ett större engagemang i banken. Det finns fem olika bonushöjande tjänster. Varje tjänst som väljs höjer bonusen med 0,05%-enheter. Den som därmed väljer en tjänst kommer ha en bonus på 0,25% osv. För att få full bonus krävs fyra tjänster vilket därmed skapar en bonus på 0,4%.

De tjänster som kan väljas är bolån, fonder med minst ett värde på 10.000kr, sparkonto med minst 10.000kr, pensionssparande och månadssparande.

Men även den som väljer fyra av dessa bonusgrundande tjänster kommer få en låg bonus. Med 0,4% ligger de efter ett flertal kreditkort som har bonus på 1%.

Ex: Handelsbanken – Bonus 0,4% vid fullt engagemang, årsavgift på 360kr, bästa sparkonto ger 0,05% (2016)

Woman – Bonus 1% samt att bidrag ges till välgörande ändamål varje gång kortet används. Årsavgift 195kr, bästa sparkonto ger 1,35% (2016)

I detta fall ligger storbanken långt efter. Nu bör visserligen hela kortets fördelar jämföras men just på bonus får Handelsbanken relativt dåligt betyg.

  • MasterCard Priceless

Alla som har ett kort som är kopplat till MasterCard har tillgång till MasterCard Priceless. Det är ett program med erbjudanden som MasterCard förhandlar fram med olika samarbetspartners. De gäller i flera större städer i världen och däribland Stockholm. De flesta erbjudanden är inom turism, rese, nöje och upplevelser.

Läs mer om MasterCard Priceless

Bonusmässigt ligger kortet rejält efter de bättre kreditkorten. Med ex. Re:member More ges fler försäkringar, mer bonus och fler tillägg att välja mellan. En kund som har ett flertal tjänster hos Handelsbanken borde få bättre bonus än 0,4%.

4/10

Handelsbanken Allkort passar dig som…

Handelsbanken Allkort passar främst dig som har Handelsbanken som din huvudsakliga bank. Många uppskattar att ha hela sin privatekonomi på samma bank och genom att även ha kreditkortet hos banken samlas alla banktjänster på ett och samma ställe.

Handelsbanken anser att kortet är bra för den som vill ha bonus och reseförsäkring. Det håller vi däremot inte med om. Det finns kort med både bättre bonus och bättre reseförsäkring. Kortets fördel hamnar därmed främst i att man kan ha alla banktjänster under ett och samma tak.

Slutbety5/10

Ansök om Allkortet
Sammanfattning

Sammanfattning

Handelsbanken sammanfattar själv ”Tre anledningar att välja Allkortet” Reseförsäkring med avbeställningsskydd – Men detta finns på en rad olika kreditkort. Delbetala fakturan – Det gäller alla kreditkort Bonus på alla dina inköp – Men det är en mycket låg bonus. Även för den som har hela sitt engagemang hos banken. Fördelar? Den låga räntan på kortet (ca 10%) är helt klart kortets stora fördel.  Det kan även vara snyggt med ett eget motiv. Men i och med att kortet har bonussystem ställs det mot andra som har bonussystem. Därmed får de dåligt betyg. https://kortio.se/kreditkort/handelsbanken/handelsbanken-allkort-mastercard