Allkortet

  • Bonus på alla inköp (Större bonus för kunder hos Handelsbanken)
  • Välj eget motiv
  • Låg ränta
  • Betyg 5/10
Till Allkortet

  ”Ett kreditkort laddat med trygghet”

Så presenteras Handelsbankens Allkort på deras hemsida. Försäkringarna är en fördel men det är inte fler försäkringar här än hos många andra kreditkort. Visserligen ingår även bonus – men den är retsam låg. En fördel är däremot att du själv kan välja bild på kreditkortet.

handelsbanken loga

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

45 Dagar

Ränta

10,35%

De kreditkort som har låg ränta ligger på 10% eller strax under det. Detta är alltså ett mycket bra kort gällande räntenivån. Den effektiva räntan vid en utnyttjad kredit på 10 000 kr under ett år är 14,60 %. En orsak till den stora skillnaden mellan nominell ränta och effektiv ränta är en årsavgift på 360 kr.

4/5

Avgifter

Årsavgift:

360 kr

Uttagsavgift

0 kr

På väldigt många kreditkort kostar det 30 – 40kr som minst att göra ett uttag. Att Handelsbanken inte tar ut någon avgift för uttag är därmed mycket positivt.

Uttagsavgift i utlandet

Uttag i Euro inom Euroland kostar inget extra. Vid övriga valutor kostar det 40 kr plus valutaväxlingspåslag. Valutaväxlingspåslaget är 1,65 % på alla inköp i utländsk valuta.

4/5

Kredit och korttyp

Korttyp: Mastercard

Kredit:  100 000 kr

5/5

Ansök om Allkortet

Bonus

  • Bonus på alla inköp (0,2%)

Oavsett vad som köps med kortet ges bonus vid varje inköp. Hur stor bonus som ges beror på om kunden har ”bonushöjande tjänster”. Det är alltså en bonusstege.

Steg 1 – Varje krona i inköp ger en poäng. När 20.000 poäng är insamlade ges 40 kr i bonus. Detta är alltså en bonus på 0,20%. Bonusen betalas ut till en fond hos Handelsbanken. Fonden blir automatiskt öppnad när första utbetalningen sker.

Den som handlar med kortet för 10 000 kr per månad kommer därmed att få en bonus på 240 kr per år. Detta kan jämföras med exempelvis Kompletts kreditkort som ger 1 % och därmed skulle gett 1 200 kr över ett år.

Steg 2 – Handelsbanken har ”Bonushöjande tjänster”. Det innebär att bonusen vid varje inköp höjs om personen har ett större engagemang i banken. Det finns fem olika bonushöjande tjänster. Varje tjänst som väljs höjer bonusen med 0,05%-enheter. Den som därmed väljer en tjänst kommer ha en bonus på 0,25% osv. För att få full bonus krävs fyra tjänster vilket därmed skapar en bonus på 0,4%. De tjänster som kan väljas är bolån, fonder, sparkonto, pensionssparande och månadssparande.

Nu bör visserligen hela kortets fördelar jämföras men just på bonus får Handelsbanken dåligt betyg.

Bonusmässigt ligger kortet rejält efter de bättre kreditkorten.  

Fördelar

  • Reseförsäkring

I reseförsäkringen ingår bland annat Personförsening, Bagageförsening, Outnyttjade tjänster på semesterorten, Hole-in-one samt Avbeställningsskydd. Minst halva resan måste betalas med kortet för att försäkringen ska gälla. Den gäller då för hela familjen och barn som bor hemma till och med 22 år.

  • allkortet egna motivVälj eget motiv på kortet

För 123kronor går det att få eget motiv på sitt kreditkort. Ha dig själv, katten, sambon eller ett vackert naturmotiv.

  • MasterCard Priceless

Alla som har ett kort som är kopplat till MasterCard har tillgång till MasterCard Priceless. Det är ett program med erbjudanden som MasterCard förhandlar fram med olika samarbetspartners. De gäller i flera större städer i världen och däribland Stockholm. De flesta erbjudanden är inom turism, rese, nöje och upplevelser.

4/10

Handelsbanken Allkort passar dig som…

Handelsbanken Allkort passar främst dig som har Handelsbanken som din huvudsakliga bank. Många uppskattar att ha hela sin privatekonomi på samma bank och genom att även ha kreditkortet hos banken samlas alla banktjänster på ett och samma ställe.

Handelsbanken anser att kortet är bra för den som vill ha extra trygghet – men samma trygghet hittas hos en rad andra kreditkort, som inte har årsavgift. Det finns kort med både bättre bonus och bättre reseförsäkring. Kortets fördel hamnar därmed främst i att man kan ha alla banktjänster under ett och samma tak.

Slutbety5/10

Ansök om Allkortet
Sammanfattning

Sammanfattning

Handelsbanken sammanfattar själv ”Tre anledningar att välja Allkortet”

Reseförsäkring med avbeställningsskydd – Men detta finns på en rad olika kreditkort.

Delbetala fakturan – Det gäller alla kreditkort

Bonus på alla dina inköp – Men det är en mycket låg bonus. Även för den som har hela sitt engagemang hos banken.

Fördelar? Den låga räntan på kortet (ca 10%) är helt klart kortets stora fördel.  Det kan även vara snyggt med ett eget motiv.