Bank Norwegian Kreditkort

 • Gratis kreditkort med bonus
 • 0,5% i bonus – växlas till ex. flygbiljetter
 • Rabatt på hotell, buss och i 150 E-butiker
 • Mycket bra resekreditkort 9/10
Till Bank Norwegian Kreditkort

Kreditkort_reseBank Norwegian är en bank som har sitt största fokus på den privata marknaden. Banken erbjuder de flesta klassiska banktjänsterna så som lån, sparande, kreditkort och internetbank.

Fördelarna med Bank Norwegian Kreditkort:

 • 0 kr i årsavgift
 • Ger ändå 0,5% i bonus på alla inköp.
 • Bonusen kan enbart användas i Norwegians shopp

Klart det bästa kortet på marknaden för dig som flyger mycket!

Kortet kan främst rekommenderas till de som reser mycket med Norwegian. Detta eftersom man oftast får 5-20% rabatt på flygbiljetten med kortet. Att man sedan har bonus i övriga affärer och att reseförsäkring ingår gör inte betyget sämre.

Besök Bank Norwegian

Om du inte flyger mycket utan föredrar ett kreditkort med årsavgift och hög bonus rekommenderar vi istället Supreme Card World.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar:

 6 veckor

Även om 6 veckor räcker så är det lite kortare än många andra kortutgivare. Flexibiliteten minskar något men inte anmärkningsvärt.

Ränta:

19,99%

Vid en kredit på 15.000 kr över 12 månader blir den effektiva räntan 21,93%

Det är en högre ränta en medel.

 3/5 

Avgifter:

Årsavgift:

 0kr

bank norwegian kortetDet finns många kreditkort med bonus – men få som är gratis och ändå ger bonus. Bank Norwegian är ett av dessa få. Att ge bonus utan att ta betalt är generöst!

Kontantuttag:

0kr

Det kostar aldrig något att ta ut pengar i bankomat däremot ser de skillnad på om uttag genomförs i bankomat eller om det sker över disk på bank.  I de fall som uttag sker över disk räknas detta som en ”fakturabetalning” vilket innebär att räntan börjar löpa från den dagen pengarna togs ut. Ska pengar tas ut med detta kort är det alltså automat som är bäst.

Företaget har även en spärr vilket gör att det bara är möjligt att ta ut upp till 5000kr per dygn i Sverige. Utöver det maximalt 10.000kr utslaget på fyra dygn. Sker uttag i utlandet är det de dubbla sifforna dvs 10.000kr och 20.000kr.

Kontantuttag i utlandet:

0kr avgift 1,75% valutapåslag

Någon avgift i utlandet tas inte. Däremot tillkommer ett valutapåslag på 1,75%. Detta är i nivå med vad många kreditkortsutgivare har gällande valutapåslag.

Lite synd är det att ett kort som i övrigt har stort fokus på att möta resenärernas behov har ett valutapåslag (vilket alltså går att slippa hos andra aktörer ex Coop Mer)

Ett annat kort som inte har något valutapåslag är Collector Bank Easy Living. De har dock en fast avgift på 195 kr per år. Om du ofta reser utomlands och shoppar för minst 11.000 kr per år kommer det löna sig att välja ett kort som Easy Living.

5/5 (Valutapåslag väger mycket lätt och är inte den stora kostnaden på ett kreditkort. Med 0kr i årsavgift och uttagasavgift ges högsta poäng)

Kredit och kortutgivare

Korttyp: MasterCard.

Kredit: Som mest kan man ha kreditgräns på 100.000kr. Man kan även öka och sänka denna gräns som man vill (inom dess gränser) via inloggat läge på hemsidan. Stort plus för denna enkla och flexibla lösning!

5/5

Bonus och fördelar

 • Välkomstbonus

Efter första köpet ges automatiskt 250 poäng till kortägaren.

 • Bank Norwegian KreditkortCash Points på alla inköp

Oavsett var man handlar ges Cash Points som är Norwegians bonussystem. När kreditkortet används ges 0,50% i bonus på det som köps. Den som köper en vara för 3000kr får därmed 15 Caschpoints.

 • Upp till 20% i bonus i Cash Points vid flyg med Norwegian

Den största bonusen fås när flygresor bokas via flygbolaget Norwegian. I dessa fall är det möjligt att få hela 20% extra Cash Point.

Dessa ”poäng” kan sedan användas för att köpa resor via Norwegian. I detta fall räknas en poäng som en krona och resan kan både betalas helt och delvis med poängen.

 • Reseförsäkring ingår

Om resan betalas med kortet ingår automatiskt en reseförsäkring samt ett avbeställningsskydd.

En bonus – med begränsningar

Norwegians kreditkort var länge ett av de bästa bonuskorten. Detta genom att ge 1 % i bonus på alla inköp – med ett gratis kort. Detta har däremot försämrats. Idag gäller att 0,5 % i bonus ges på alla inköp upp till köp till 100 000 kr under ett år. När du nått upp till denna nivå ges enbart bonus på dagligvaruhandel, bensinstationer samt köp i utländsk valuta. De flesta privatpersoner har mat och bensin som största utgiftsposter och får därmed även bonus på detta. Men vid större inköp (kapitalvaror) kommer bonusen alltså begränsas. Dessutom är bonusen knuten till biljetter hos dem.

Alternativet är att jämföra kreditkort inom kategorin Kreditkort Bonus hittas ett flertal kreditkort med minst 1 % i bonus. Exempelvis finns Komplett (även gratis) som ger 1 % – 2 % i bonus upp till totalt 2000 kr i årlig bonus. Inom resekreditkort finns även kort som ger ett par procent i bonus men dessa kostar ofta någon hundralapp per år.

amortera

 

Tjäna extra bonuspoäng hos partners

Som standard ges 0,50 % i poäng på samtliga inköp som sker med kortet. Sker inköp hos Norwegian blir bonusen större. Bonus fås på inköp upp till 100 000 kr per år. Det går att även att få bonus därefter men detta enbart på inköp i dagligvaruhandeln, bensin och köp sker med utländska valuta.

Men det går även att få större bonus på mängder av E-butiker. Detta sker genom bonusprogrammet Norwegian Reward. Ett bonussystem som man samlar poäng på både genom kreditkortet och genom inköp hos samarbetspartners.

Bonus på hotellbokningar

Exempelvis går det att få 5% i Cashpoints på hotellbokningar, upp till 1200 poäng på hotellnätterna och extrapoäng i över 150 olika E-butiker. Vilka E-butiker som det handlar om samt hur stor bonus som ges framgår på deras Norwegianrewardsida.  Det går att vara medlem i Norwegian Reward utan att ha kortet men med kortet maximeras poängen genom att samtliga vardagsinköp även genererar poäng.

Med kortet och Reward-systemet ges en hög årlig bonus. Bonus som sedan blir till flygbiljetter eller annat från deras shop. Hög bonus !

9/10

Kreditkort_rese

Övrigt

Betala fakturor eller överför pengar med kreditkort

Det vanligaste sättet att använda ett kreditkort är att köpa med det under en månad för att sedan få en samlad faktura som ska betalas. Men Norwegian erbjuder även andra flexibla lösning. Det är nämligen möjligt att betala fakturor med kortet. Det man ska komma ihåg i detta fall är att räntan löper direkt från den dagen som denna faktura betalas.

Det är även möjligt att överföra pengar från kreditkortet direkt till lönekontot.

Besök Bank Norwegian

Extra tillägg

 • Betalskydd

Man ska aldrig låna mer än man har möjlighet att betala tillbaka. Detsamma gäller kreditkort och att man inte ska handla mer än man har råd att betala när fakturan kommer. Men förutsättningarna kan förändras snabbt med sjukdom, personskada genom olycka eller oväntad uppsägning. Genom att teckna Betalskydd får man ett ekonomiskt skydd som hjälper till att betala skulden på kreditkortet om inkomsten snabbt dalat.

Ersättning kan ges om exempelvis följande sker:

 • Nedsatt arbetsförmåga
 • Uppsägning
 • Sjukdom
 • Lång sjukskrivning på grund av olyckshändelse eller sjukdom

Ersättning utgår på minst 150kr och maximalt 7000kr i maximalt sex månader. I de fall som det är ”kritisk sjukdom” eller dödsfall så skrivs hela skulden av.

Utöver detta ingår även ”Dina-steg-till-jobbet”. En hjälp till att hitta nytt arbete i de fall som man blivit arbetslös.

Betalskydd kan tecknas i samband med att ett kreditkort tecknas men även när som helst som man har kreditkort från företaget. För att kunna teckna betalskydd krävs däremot bland annat:

 • Åldern är mellan 18 och 60 år
 • Personen ska vara folkbokförd i Sverige
 • Personen måste vara anmäld hos Försäkringskassan och vara berättigad sjukpenning (Dansk, Svensk eller Norsk)
 • En tillsvidareanställning måste finnas. Alternativt kan personen driva eget företag. Detta med arbete på minst 17 timmar i veckan. Anställningen ska ha pågått minst 6 månader.
 • Vara fullt arbetsför

Kostnad: 0,8% av skulden varje månad.

 • Hyrbilsersättning

Alla som har kreditkort hos Bank Norwegian kan teckna tillägget hyrbilsersättning. Detta kostar 249kr per år och kan vara ett bra komplement för de som ofta hyr bil.

Hyrbilsersättningen täcker för den självrisk som den som hyr en bil måste betala i det fall som bilen blir skadad eller stulen.

När man hyr en bil brukar biluthyraren oftast fråga om man vill teckna ”självriskreducering” och om så sker minskas självrisken rejält. Men för den som hyr bil ofta blir det dyrt att teckna detta varje gång. Då är det bättre att teckna en årlig försäkring via kreditkortet som täcker samtliga tillfällen för uthyrning.

Denna försäkring ger ersättning maximalt två gånger per år.

Ansökan om tillägget ”hyrbilsersättning” kan ske när kortet tecknas eller vid ett senare tillfälle.

5/5

Norwegiankortet passar dig som…

Bank Norwegian kreditkort passar dig som älskar att resa. Kortet är gratis (ingen årsavgift) och ger bonuspoäng på allt som köps. Poängen växlas sedan in mot gratis, eller billigare, flygresor hos Norwegian. Detta är ett bolag som ofta har riktigt bra priser på flygresor och med kortet blir det alltså ännu billigare.

Visserligen har kortet valutapåslag men det är fritt från uttagsavgift. Därmed är det ett kort som även kan följa med på resan så länge man inte spenderar mycket stora summor på semestern. Som alla andra kort ingår även reseförsäkring.

Vem kan få ett kreditkort från Norwegian?

För att du ska bli beviljad ett kreditkort måste du uppfylla följande:

 • Inga betalningsanmärkningar eller aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Över 23 år gammal
 • Har varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna

Det tas alltid en kreditupplysning vid ansökan.

Slutbetyg: 9

Besök Bank Norwegian
Sammanfattning

Sammanfattning:

Bank Norwegians kreditkort är ett mycket bra alternativ för den som reser mycket. Detta främst på grund av den rabatt man kan få på flygbiljetter hos bolaget. Sedan ges 0,50% i bonus på allt man handlar och detta utan att någon årsavgift tas ut. Att året runt samla poäng som sedan blir flygbiljetter är mycket bra. Utöver det ingår reseförsäkring och avbeställningsskydd. Något som är lite unikt är ”Ditt-steg-till-jobbet”. Hjälpen som ingår för den som tecknar betalskydd.

Kortet är ett bra all-round-kort med fokus på resandet. Hade de inte haft valutapåslag på 1,75% hade de troligtvis fått betyget ”Bästa reskort”. Men att vara utomlands en längre tid och betala 1,75% extra som handlas är inte den bästa lösningen. Vid kortare utlandsvistelser kan detta mycket väl vara ett av de resekort som kan ligga i topp.