Collector Kreditkort

Collector erbjuder en rad tjänster som förenklar den ekonomiska vardagen för privatpersoner. Bland annat har de lån, sparande, kreditkort och betalhjälpen Betalkoll. Företaget har två kreditkort som har två olika inriktningar och därmed olika fördelar. Dessa är:

Collector – Easy Card

collector easy card 2Collector Easy Card har slogan ”Enkelt att få – lätt att använda” och det är tydligt att det är precis detta som företaget har som fokus för detta kort. Tack vare att man har en mycket låg kreditnivå (maximalt 30.000kr) är det också betydligt lättare att få detta kort i jämförelse med kort med mycket högre kreditgränser. Fördelen ligger just i dess enkelhet.

Nackdelen med Easy Card är att det inte ger mycket tillbaka till ägaren. Visserligen får man ett kreditkort som gör att alla inköp samlas på en och samma faktura men i jämförelse mot andra kreditkort får ägaren ändå väldigt lite tillbaka. Detta kort har nämligen en årsavgift och en kontantutgift på hela 4% (minst 50kr). Detta samtidigt som någon bonus inte ges.

För de som har möjlighet att få ett annat kreditkort så rekommenderar vi att se över dessa alternativ. I alla fall så länge man prioriterar att kortet ska vara så ekonomiskt som möjligt.

Collector Easy Living

collector easyliving kortetDetta kort har, i motsats mot Easy Card, en rad fördelar. Detta inte minst gällande E-handel. Utöver den klassiska reseförsäkringen (som nästan alla kreditkort har) så ges det automatiskt en extra lång försäkring på hemelektronik. Utöver det ingår även en leveransförsäkring som gör att man är säker att få de varor man beställt – eller få pengarna tillbaka.

Nackdelen med detta kort är att det inte ger någon bonus. Väldigt många kreditkort ger ca 1% i återbäring på allt man handlar vilket per år blir en relativt stor summa. Men denna summa får man alltså inte med detta kort. Kortet rekommenderas därmed främst till de som handlar mycket online och vill ha en extra säkerhet där.

Besök Collector Easy Living

Så skiljer sig korten åt

 • 56 räntefria dagar -Finns på bägge korten
 • Möjlighet till delbetalning – Finns på bägge korten
 • Kreditgräns – Easy Living har högsta kredit på 100.000kr medan Easy Card enbart 10.000kr
 • Gratis aviavgift – Enbart på Easyliving
 • Reseförsäkring – Finns på bägge korten. Bland annat ingår avbeställingsskydd
 • Valutapåslag – Easy Living har 0% medan Easy Card har 2%
 • Bedrägeribevakning – Finns på bägge korten
 • Färg – Easy Living kan väljas i svart, rosa eller lila. Easy Card är svart
 • Evenemangsförsäkrig – Ingår enbart på Easy Living
 • Allriskförsäkring – Ingår enbart på Easy Living
 • Förlängd garanti – Ingår enbart på Easy Living
 • Leveransförsäkring – Ingår enbart på Easy Living

Ställs dessa kort mot varandra är det tydligt att Easy Living är betydligt bättre. Easy Card har inte en enda fördel som inte Easy Living även har. Det finns däremot en skillnad. Till största sannolikhet är det lättare att få Easy Card beviljat. Detta eftersom kortet har en maximal kredit på 10.000kr. Det är mycket lågt och enligt Collectors hemsida  är även detta ett kort som är ”Enkelt att få”.

Den som har svårt att få ett kreditkort kan se EasyCard som det bästa alternativet. Alla andra bör välja ett annat kort.