Danske Bank MasterCard Platinum

  • Tillgång till flygplatslounger
  • Concierge Service, Stop Service,
  • Ingen uttagsavgift i utlandet
  • Betyg 9/10
Till Danske Bank MasterCard Platinum

Danske Bank MasterCard Platinum är ett mycket bra resekreditkort. De skriver att det är bankens ”bästa” kort och det är lätt att hålla med. Detta åtminstone för de som reser mycket.

Kortets fördelar innan resan ligger i att det gör resan enklare, billigare och säkrare. Resan bokas via Concierge Service, räntan är låg och det är fullt med rabatter.

Kortets fördelar under resan är att man har tillgång till 600 lounger på flygplatser i världen och att kortet är utan uttagsavgift. En reseförsäkring och stopservice gör sedan resan säker.

Nackdelen är att bonusen tagits bort (2017) samt att årsavgiften är närmare 1800 kr.

danske bank platinum reklam

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

45 Dagar

När fakturan kommer måste minst 10% av skulden betalas. Resterande kan skjutas upp till kommande betalningar. Procentsatsen är betydligt högre än hos många andra kreditkort som ligger på 3-5%.

Ränta

8,90 %

De kreditkort som har en ”Låg” ränta har en ränta på eller precis över 10%. Effektiv ränta beräknas till 11,14 % om 100 000 kr betalas över 12 månader.

5/5

Avgifter

Årsavgift:

1799 kr

Vid en första anblick ser kortet dyrt ut. Men det ska ställas mot andra kort med Concierge Service och andra stora reserelaterade fördelar. Dessa ligger på ett pris på 1000-3000 kr så därmed är det en helt normal årsavgift. Man får vad man betalar för och i detta fall stämmer det mycket väl.

Uttagsavgift

2% men minst 40 kr

Uttagsavgift i utlandet

0% men ett valutapåslag på 1,75%

Att ett resekreditkort har fria uttag i utlandet är mycket bra. Än bättre hade det varit om de även tagit bort valutapåslaget. En resekreditkort ska ju främst gynna de som reser.

4/5

 

Kredit och korttyp

Korttyp:   Mastercard

Kredit: 100 000 kr

 5/5

Ansök om Danske Bank Platinum

Bonusar och fördelar

Fördelar FÖRE resan

  • ConciergeService

Vill du boka en flygbiljett, ett hotellrum, en taxi eller en tågbiljett? Kanske boka bord på en restaurang eller har du frågor kring kortet? Oavsett så är det ett enda nummer som behöver ringas. Med ConciergeService har du tillgång till personlig gratis service dygnet runt. Få hjälp med allt gällande bokning av resan och lägg din tid på annat. Som en privat butler!

  • Mastercard Priceless

I storstäder över hela världen erbjuds rabatter och fördelaktiga erbjudanden genom rabattprogrammet MasterCard Priceless. Ett program som erbjuds av Mastercard till alla med kort från dem..

priceless erbjudande

Fördelar PÅ resan

  • StopService Platinum

I kortet ingår StopService Platinum. Det är en tjänst som hjälper till att spärra ID-kort, Kreditkort, Pass och andra värdehandlingar bara genom ett samtal. Utöver det ingår även hjälp vid ID-stöld.

Med ID-skydd får du hjälp med preventiva åtgärder för att minska risken för ID-kapningar samt stöd och råd för att begränsa skadorna om detta ändå skulle ske.

ID-skydd är en tjänst som i många fall kostar extra till kreditkorten eller en tjänst som måste tecknas helt separat. Här ingår det i priset vilket är en stor fördel. Detta inte minst eftersom det från utlandet är extra krångligt (och dyrt) att behöva ringa svenska företag och myndigheter för att spärra de olika korten.  Bra service!

  • Priority Pass

Priority Pass ger kortägaren tillgång till ca 600 lounger på flygplatser världen över. Detta oavsett vilket flygbolag som resan sker med eller vilken biljettkategori som bokats.

  • Reseförsäkring

Att detta är ett tydligt resekreditkort syns tydligt i den reseförsäkring som ingår. En försäkring som ger ”lite mer”. Bland de försäkringsdelar som ingår om resan betalas med kortet finns Avbeställningsskydd, Bagageförsening, Försenat allmänt färdmedel, Missat anslutningsflyg, Olycksfall och Självriskskydd för bostaden under restiden.

  • Rabatt hos ca 10 samarbetspartner

Kreditkortet ger rabatter hos ett flertal samarbetspartners. Exempel:

– 10 % hos Hotels.com

– 10 % hos Hertz

-15 öre litern hos bemannade Preem stationer

Sammantaget är detta ett resekreditkort som är lika bra att använda från att resan börjar planeras till att den genomförs. Något som faktiskt inte kan sägas om många ”resekreditkort”

7/10

Danske Bank MasterCard Platinum passar för dig som…

Danske Bank MasterCard Platinum passar dig som älskar att resa. Detta är ett kreditkort fullpackad med reserelaterade fördelar. Årsavgiften är visserligen ca 1 800 kr men för detta ges mycket bra fördelar före och underresan. Detta med Conciergeservice, tillgång till flygplanslounger och StopService. Ett av de bättre resekreditkorten. Du får helt enkelt vad du betalar för.

Slutbetyg: 8

Ansök om Danske Bank Platinum
Sammanfattning

Sammanfattning

Danske Bank MasterCard Platinum har alla de delar som ett riktigt bra resekreditkort ska ha. Låg ränta gör att pengar sparas till kommande resa. Resan kan bokas via Concierge Service och under resan finns både reseförsäkring och Stopservice. Utöver det tillgång till 600 flygplatslounger. Dyrt – ja. Men värt priset – Absolut för rätt målgrupp.