EasyCard

  • ”Lätt” att få
  • 5 000 – 30 000 kr i kredit
  • Med reseförsäkring
  • Betyg 4/10
Till EasyCard

”Kreditkort som buffert” – Så presenteras kortet av Collector och det är även dess tydligaste fördel.

Välj kredit på 5000 kr upp till 30 000 kr och använd kreditkortet som en buffert. Tack vare att så låg kreditgräns kan väljas innebär det att Easycard även är ett kreditkort som är lätt att få.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar:

 56 dagar

Ränta:

19% (Hög)

Effektiv ränta blir 21,53 % om en kredit används på 15 000 kr och återbetalas över 12 månader. En effektiv ränta på över 20 % är mycket högt vilket drar ner betyget.

När krediten ska betalas tillbaka kan man välja att delbetala skulden eller betala hela skulden på en gång. Som minst måste man betala 1/36 av skulden varje månad. Men lägsta summa att betala är 99 kr.

2/5

Ansök om EasyCard

Avgifter

Årsavgift:

 290kr  (19 kr/mån vid delbetalning)

Detta drar ner betyget då det finns bättre kort för 290 kr per år. Att dessutom tvingas betala administrationsavgift vid delbetalning är inte uppskattat. 

Kontantuttag:

4% minst 50kr

Med denna avgift får Collector EasyCard utmärkelsen ”sämst i klassen”. Det finns möjligtvis fler kort som har så här hög avgift men det är få. Att ta 50kr i avgift för uttag i Sverige är inte alls bra.

Kontantuttag i utlandet:

 4% minst 50 kr. Valutapåslag 2%.

Att det kostar att ta ut pengar i utlandet är betydligt vanligare och därmed blir även kostnaden i detta fall mer acceptabelt. Däremot ligger de även här något högre än många andra kort. Inget kort att ha med sig på semestern alltså då man inte sällan kommer till tillfällen då enbart kontanter accepteras. Utöver den fasta avgiften tillkommer valutapåslag med 2%.

2/5

Kredit och korttyp

Mastercard

30 000kr

Lägsta kredit att ansöka om är 5 000 kr vilket är positivt. Det är få kreditkort som ger så låg kredit. Högsta belopp är 30 000 kr vilket däremot är begränsande.

3/5

easycard reklam

Förmåner

  • Meniga Rewards

Koppla kortet till Meniga Rewards och du får erbjudanden, rabatter och cashback när du handlar. Ett sätt att spara pengar via rabatter.

Försäkringar

  • Reseförsäkring med avbeställningsskydd

Likt väldigt många kreditkort så ingår reseskydd även i Collector Easycard. Bland annat ingår avbeställningsskydd som därmed inte behöver tecknas hos resebolaget.

Få fördelar

Reseförsäkringar och rabatter hittas på nästan alla kreditkort. Därmed är det inte unika fördelar för just EasyCard. Fördelen är att  så låg kreditgräns går att välja –  så att många kan få kortet.

2/10

Easy Card passar dig som:

Easy Card passar dig som har har svårt att få andra kreditkort. Att kortet är konstruerat för personer som har svårt att få kreditkort syns i kreditgränsen som kan väljas ner till 5 000 kr.

De som däremot har möjlighet att få något annat kort bör välja något annat kort. Detta kort har ovanligt höga avgifter vid uttag samtidigt som fördelar, bonusar och rabatter lyser med sin frånvaro.

Slutbetyg 4/10

Sammanfattning

Sammanfattning

Hur mycket lättare det är att få Collector Easycard i förhållande mot andra kreditkort är svårt att säga. Men tack vare möjlighet att välja kredit ner till 5 000 kr bör kortet kunna beviljas till relativt många.

Andra fördelar är svåra att hitta med ett kort som kostar mycket utan att ge speciellt mycket tillbaka. I jämförelse mot andra kreditkort så saknas förmåner exempelvis som shoppingförsäkringar, erbjudanden, bonussystem eller liknande. Finns möjligheten rekommenderar vi andra kort.