EasyCard

  • "Lätt" att få
  • Maxkredit 30.000kr
  • Med reseförsäkring
  • Betyg 4/10
Till EasyCard

Enkelt att få – Lätt att använda

Det är den slogan som används för kreditkortet Collector Easycard. De flesta kreditkort är lätta att använda så i detta fall sticker inte detta kort ut från mängden. Att det däremot är lättare att få än andra kreditkort kan mycket väl vara sant. Orsaken är att krediten maximalt är 30.000kr. Betydligt lägre än andra kort. Men då tar även kortutgivaren en betydligt lägre risk.

Att det är lättare att få är just dess stora fördel. Nackdelarna ligger i kostnaden i förhållande till vad man får. Årsavgiften är på 290kr (normal) men där till kommer hög avgift vid uttag i Sverige och utomlands. I och med att det inte finns något bonusprogram till kortet så blir dess fördel just att man skjuta upp betalningen om så önskas. Utöver det ingår en reseförsäkring. Med tanke på att ett flertal andra kreditkort är mer eknomiskt fördelaktiga bör man jämföra innan detta kort tecknas. Men fördelen att det är lätt att få kvarstår och något som gör att det sticker ut mot andra kort.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar:

 56 dagar

Det är klart godkänt då fler dagar sällan behövs.

Ränta:

19%

Effektiv ränta 25,95% om en kredit används på 10.000 kr och återbetalas över 12 månader.

En effektiv ränta på över 25% är mycket högt vilket drar ner betyget.

När krediten ska betalas tillbaka kan man välja att delbetala skulden eller betala hela skulden på en gång. Som minst måste man betala 1/36 av skulden varje månad. Men lägsta summa att betala är 99kr.

2/5

 

Ansök om EasyCard

Avgifter

Årsavgift:

 290kr (aviavgift 19kr)

Vanligtvis är inte årsavgiften något som ska vara avgörande i val av kreditkort. Det är en liten summa i förhållande till vilka tjänster man får. Dessutom ligger de flesta mellan 200-300kr. Men i detta fall kan en viss kritik framföras. Detta eftersom kortet inte har något bonussystem och utöver tar ovanligt höga avgifter för kontantuttag.

Kontantuttag:

4% minst 50kr

Med denna avgift får Collector EasyCard utmärkelsen ”sämst i klassen”. Det finns möjligtvis fler kort som har så här hög avgift men det är få. Att ta 50kr i avgift för uttag i Sverige är inte alls bra.

Kontantuttag i utlandet:

 4% minst 50kr. Valutapåslag 2%.

Att det kostar att ta ut pengar i utlandet är betydligt vanligare och därmed blir även kostnaden i detta fall mer acceptabelt. Däremot ligger de även här något högre än många andra kort. Inget kort at ha med sig på semestern alltså då man inte sällan kommer till tillfällen då enbart kontanter accepteras. Utöver den fasta avgiften tillkommer valutapåslag med 2%.

2/5

Kredit och korttyp

MasterCard

30.000kr

Det är få kreditkort som har så låg kreditgräns och för vissa kan det ses som en begränsning. Samtidigt kan man se det som en stor fördel. De som vill ha fördelarna med ett kreditkort (exempelvis möjlighet att skjuta upp betalningar) men ändå inte utsätta sig för risken att förköpa sig kan med fördel välja detta kort.

För att få full kredit (30.000) måste man däremot haft kortet i minst 6 månader och skött inbetalningarna denna tid.

2/5

easycard reklam

Bonus och fördelar

  • Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Likt väldigt många kreditkort så ingår reseskydd även i Collector Easycard. Utöver det även ett avbeställningsskydd så att man slipper teckna ett separat sådant skydd när semesterresan ska bokas.

  • Extrakort

Möjligheten finns att teckna Extrakort till detta kort. Det är något som många kreditkortsutgivare erbjuder och innebär att det är två kort som används till samma kredit. På fakturan framgår det sedan vilket kort som används till vilka inköp. Ett smidigt sätt om två i hushållet gemensamt vill få samtliga inköp på samma faktura och därmed få bättre koll på ekonomin.

Svaga fördelar:

Då  detta är kortens enda fördelar så står det sig relativt dåligt mot andra kreditkort. Reseförsäkring har alla kreditkort och extrakort är extremt vanligt. Den enda sak som gör att detta kort ”sticker ut” är att det är enkelt att få. Men hur mycket enklare än andra kort är svårt att avgöra. Dess ”systerkort” EasyLiving har ett flertal olika försäkringar och förmåner som ingår i kortet. Dessutom är avgifterna lägre. Generellt gäller helt enklelt att den som kan få ett annat kreditkort än EasyCard börja välja det. Den som däremot inte kan få någon annat kort kan välja EasyCard – i brist på bättre.

2/10

Easy Card passar dig som:

Easy Card passar dig som har har svårt att få andra kreditkort. Enligt Collector är detta ett kort som är ”lätt att få” och om så stämmer är det kortets stora fördel. Att kortet är konstruerat för personer som har lite svårare att få kreditkort beviljade syns även i kreditgränsen som är ovanligt låga 30.000kr.

De skriver även på sin hemsida att det är ”lätt att använda”. Kortet har däremot inte några unika fördelar som gör det lättare att använda än något annat kreditkort.

De som däremot har möjlighet att få något annat kort bör välja något annat kort. Detta kort har ovanligt höga avgifter vid uttag samtidigt som fördelar, bonusar och rabatter lyser med sin frånvaro.

Slutbetyg 4/10

Sammanfattning

Sammanfattning

Hur mycket lättare det är att få Collector Easycard i förhållande mot andra kreditkort är svårt att säga. Men om det är, som de säger, att det är ovanligt lätt att få så är det just kortets fördel. Andra fördelar är svåra att hitta med ett kort som kostar mycket utan att ge speciellt mycket tillbaka. I jämförelse mot andra kreditkort så saknas förmåner exempelvis som shoppingförsäkringar, erbjudanden, bonussystem eller liknande. Finns möjligheten rekommenderar vi andra kort.