Eurocard Gold

 • Flexibel kreditgräns och återbetalning
 • Stort utbud av tillval
 • Tillgång till lounger
 • Betyg 6/10
Till Eurocard Gold

Eurocard Gold är kortet som sätter flexibilitet högt. På den punkten får kortet (mer än) högsta betyg.

Kreditgränsen är ”obefintlig” även om den speglar sig i hur stor inkomst som du har. Dessutom är det möjligt att delbetala större inköp till låg ränta. Betalningstiden på fakturan kan förlängas med 10 dagar. Utöver det ingår tillgång till lounger på flygplatser i Europa samt reseförsäkring.

Kortets styrka är alltså flexibilitet gällande krediten.

Dess nackdel är att det inte har något bonussystem och har avgift för uttag.

Snabbfakta: Fördelar

 • Ingen övre kreditgräns
 •  Låg ränta
 • Flexibelt återbetalningsdatum

eurocard gold ansökRänta och räntefria dagar

Räntefria dagar

45 Dagar

Ränta

10,80 % (låg)

Effektiv ränta 13,20 % om kredit används på 35 000 kr under 12 månader.

Delbetalning

Vid större inköp kan delbetalning väljas. Då läggs kostnaden upp på flera månader. För att få denna tjänst måste du ansöka om detta. Delbetalningsutrymme ska då vara minst 10 000 kr och maximalt 20% av årsinkomsten. I grunden är alltså kortet utan delbetalningsmöjlighet. Det behöver du ansöka om efteråt.

När fakturan kommer kan hela eller delar av den utnyttjade krediten betalas. Som minst måste 5% av skulden betalas varje månad. Resterande kan därmed skjutas upp till kommande månader men i detta fall tillkommer ränta.

4/5

Avgifter

Årsavgift:

525 kr

Ovanligt hög årsavgift.

Uttagsavgift

3% men minst 40 kr

Uttagsavgift i utlandet

3% men minst 40 kr

Valutapåslag på 2 %

Generellt höga avgifter

2/5

Kredit och korttyp

Korttyp:    Mastercard

Kredit:   Enligt Eurocard finns inte någon övre köpgräns.

5/5

Ansök om Eurocard Gold

Bonusar & Rabatter

 • MasterCard Priceless

Alla kort kort från MasterCard ger tillgång till rabattprogrammet MasterCard Priceless. Det är ett stort antal erbjudanden och rabatter som gäller i större städer i världen. I Sverige gäller däremot dessa enbart i Stockholm. Därmed kallas detta rabattprogram även ofta för just Priceless Stockholm i Sverige.

Försäkringar och resefördelar

 • Reseförsäkring

I den reseförsäkring som ingår i kortet ingår följande delar; Olycksfall, Dödsfall, Försening av färdmedel, Försening av bagage, Avbeställningsskydd, Självriskeliminering. Försäkringen är ett samarbete med Trygg-Hansa och gäller om resan är betald till minst 75% med kortet.

 • Tillgång till Lounger

Kreditkortet ger fri tillgång till ett stort antal flygplatslounger i hela Europa. Vill man däremot ha tillgång till lounger över hela världen rekommenderas Eurocard Platinum.

 • eurocard gold betalskyddTILLVAL – Betalskydd

Försäkra dig mot att stå med en kreditkortsräkning som är större än inkomsten. Med försäkringsskyddet ”Betalskydd” kan ersättning fås vid arbetslöshet, sjukhusvistelser, svår sjukdom eller sjukskrivning. Vid dödsfall betalar försäkringen även hela skulden.

 • TILLVAL –  Förlängd betaltid med 10 Dagar

När fakturan skickas ut har du 10 dagar på sig att betala den. Men genom att teckna detta tillägg blir betalningstiden 20 dagar. Ännu ett tecken på den flexibilitet kortet har gällande betalning av skulden. Möjligheten finns även att välja om förfallodatum ska vara den sista varje månad eller ungefär 10 dagar in på nästkommande månad.

 • TILLVAL – Spärrservice

Tjänsten Spärrservice gör det enkelt att spärra ett stort antal värdehandlingar med enbart ett telefonsamtal. Det kan gälla Pass, ID-Kort, Kreditkort eller Telefoner. Alla familjens telefoner och värdehandlingar registreras och därefter räcker ett samtal (dygnet runt) för att spärra valfria handlingar.

 • TILLVAL – Olycksfallsförsäkring

Alla bör ha en olycksfallsförsäkring. Den kan tecknas via ditt vanliga försäkringsbolag eller via detta kreditkort. Det är även möjligt att ha olycksfallsförsäkring på två ställen då ersättning från dessa inte påverkas av liknande försäkringar hos andra bolag.

6/10

EuroCard Gold passar dig som…

EuroCard Gold passar dig som uppskattar flexibilitet gällande återbetalning. På denna punkt vinner kortet med hästlängder före många av dess konkurrenter. Om du väljer att skjuta skulden framåt på kortet uppstår räntekostnad men räntan är mycket låg och håller därmed nere denna kostnad. Utöver det kan du skjuta fram återbetalningsdagen med 10 dagar.

Du kan även välja till Betalskydd för att skapa en större trygghet mot att ha en skuld som är svår att betala vid sjukdom eller arbetslöshet.

Kortet har även försäkringar som fördel men det är helt klart dess flexibla återbetalning som är kortets styrka.

Slutbetyg: 6

Ansök om Eurocard Gold
Sammanfattning

Sammanfattning

Eurocard Gold har sin styrka i dess flexibilitet gällande krediten. Detta med obefintlig kreditgräns, valbart förfallodatum och möjlighet att skjuta upp detta datum 10 dagar. Bland de många tillägg som finns till kortet finns Betalskydd som skapar en trygghet mot minskad inkomst.

Kortet rekommenderas främst till de som vill ha en flexibel återbetalningsmöjlighet.

Kortet har däremot inte något bonussystem och inte speciellt imponerande rabattsystem.