Handelsbanken Platinum

 • 0,25-0,40% bonus på alla inköp
 • Reseförsäkring, ConciergeService & Priority Pass
 • Extremt låg ränta
 • Betyg 8/10
Till Handelsbanken Platinum

Med en ränta på endast 4,55% har Handelsbanken ett av de absolut mest konkurrenskraftiga kreditkorten gällande ränta. Överlag har även Handelsbanken låg ränta på sina kreditkort.

Med reseförsäkringar, Concierge Service och tillgång till VIP-lounger är detta ett resekreditkort för de som vill göra resorna enklare, smidigare och bekvämare. Däremot har kortet ett dåligt bonussystem.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

45 Dagar

Ränta

4,55% !!!

Detta är en extremt låg ränta på ett kreditkort. De flesta ligger kring 15% och de med ”låg ränta” har kring 10%. Att erbjuda ett kreditkort med ränta under 5% är mycket bra. I vissa fall kan till och med ränta på detta kreditkort vara lägre än räntan på privatlån. Finns behov av låg ränta är detta kort en stark rekommendation.

Effektiv ränta 7,05% om kredit på 100 000 kr utnyttjas över ett år

5+/5

Avgifter

Årsavgift:

2400kr

Det är ovanligt högt men förklaringen ligger främst i resefördelarna med VIP-lounger och Conciege Service. Utöver det har de kanske marknadens lägsta ränta på kortet. De som framförallt prioriterar resefördelarna kan (om lägre årsavgift söks) välja Supreme Card World.

Uttagsavgift

2% men minst 20kr

Uttagsavgift i utlandet

2% men minst 35kr – Valutapåslag tillkommer med 1,5%

Det är vanligt att kreditkort har kostnad för uttag även om det finns kort utan den avgiften. Men på ett tydligt resekreditkort hade det varit bra om de pressat ner kostnaden för uttag utomlands. Detta för att fokusera på resefördelarna för resenärerna.

2/5

Ansök om Handelsbanken Platinum

Kredit och korttyp

Korttyp:  MasterCard

Kredit:   200.000kr

5/5

Ovanligt hög kredit vilket enbart ses som en fördel.

Bonus och fördelar

 • Resetjänster och reseförsäkring

Handelsbanken Platinum är ett så kallat ”resekreditkort”. Det betyder att extra fördelar finns på kortet riktat mot de som reser mycket.

Med Concierge Service kan man få hjälp med det mesta inför – och på resan. Dygnet runt kan man ringa (gratis) för att få hjälp med att boka biljetter, boka bord på restaurang, skicka blommogram, boka hotell, få tips på evenemang osv. En komplett bokningstjänst som är helt gratis och öppet dygnet runt. Det går även att ringa till Concierge Service om kortet tappats bort, om någon försäkring ska användas eller om allmänna råd söks kring kortet.

handelsbanken platinum appMed Priority Pass ges tillgång till 850 Vip-lounger över hela världen. Kom ifrån den hektiska pulsen på flygplatserna och slappna av på lounge istället med tidningar, tv, Wifi eller en bit mat.

Med reseförsäkringen ges ett fullgott skydd för resan. Reseförsäkringen gäller om resan betalas till minst 50% med kortet. De delar som reseförsäkringen består av är Självrisk hyrbil, Självrisk bärgning, Assistans, Golf och skidförsäkring, Försenat bagage, Missat anslutningsflyg, Avbeställningsskydd, Försenad ankomst, Försenat allmänt färdmedel och Missat anslutningsflyg.

 • handelsbanken platinum bonusUnika erbjudanden

Tillsammans med månadsfakturan skickas det alltid med flera unika erbjudanden. Det går även att se dessa genom att logga in på internettjänsten.

 • Billigare bensin, hyrbil och hårvård

Tre stående rabatter på kortet är de som ges hos Preem, Hertz och Bangerhead. På bemannade Preem-stationer ges 15öre i rabatt per tankad liter och hos Hertz ges 10% på biluthyrning. Bangerhead ger 15% på hela sortimentet.

 • Medlemstidning

Årsmagasinet Platinum Collection innehåller en rad unika erbjudanden som enbart ges till de med Platinumkortet.

 • Välj eget motiv på kortet

Vill du ha ett eget motiv på ditt kreditkort? Det kostar enbart 123kr.

 • Bonus på alla inköp

När kortet används fås 1 poäng för varje krona vid inköp. När 20.000poäng är insamlade sätts 50kr automatiskt in på en fond. Fonden öppnas automatiskt av Handelsbanken vid första insättningen och är Handelsbanken Multi Asset M.

Med andra ord betyder det att 0,25% ges i bonus på alla inköp. Det går däremot att höja denna procentsats genom att ha någon eller några av de ”Bonushöjande tjänster” som banken erbjuder.

De tjänsterna är fondsparande på minst 10.000kr, sparkonto med minst 10.000kr, pensionssparande, bolån samt månadssparande. Om kortägaren har en av dessa tjänster höjs bonusen med 0,05%-enheter. Som mest går det att få en höjd bonus med 0,20 procentenheter vilket sker om kortägaren har minst fyra av fem av dessa bonushöjande tjänster.

Den som har många tjänster hos Handelsbanken kan som mest alltså få 0,45% i bonus på detta kort. Det är ändå hälften så hög bonus som ett flertal andra kreditkort ger. Re:member More ger 1% och pengarna betalas ut som kontanter. Andra kort med 1% (eller mer) i bonus är Coop Med Mera Mer, Supreme Card Gold/Green/Woman och Bank Norwegian.

På denna punkt ligger alltså Handelsbanken efter.

 • MasterCard Priceless

Som alla kort som ges ut i samarbete med MasterCard ger detta kreditkort tillgång till MasterCard Priceless. Ett program med kampanjer och erbjudanden från MasterCard. Läs mer om MasterCard Priceless

Hade kortet haft ett bättre bonussystem så hade högsta poäng getts gällande att det är ett resekreditkort. Det är ett mycket bra kort med tanke på all service som ingår. Men bonusen drar ner betyget.

Handelsbanken Platinum passar dig som…

Handelsbanken Platinum passar dig som älskar och resa och vill ha mycket låg ränta på kreditkortet. Visserligen är årsavgiften 2400kr men detta återspeglar sig tydligt i de reseförmåner som följer med kortet.  En tjänst som ingår är Concierge Service vilket betyder att man få hjälp med att boka hotell, biljetter, restaurangbord, hitta närmaste ambassad m.m. Ett enda telefonnummer ger den mesta service som behövs under resan (som kan utföras via telefon/internet)

Tack vare Priority Pass ges tillgång till 815 VIP-lounger på flygplatser. Utöver det ger kortet rabatt på hotell, hyrbil och andra reseförmåner. Självklart ingår även reseförsäkring.

Kortet ger även 0,25% i bonus på alla inköp. På den punkten finns bättre kort. Men sammantaget är det ett riktigt bra resekreditkort.

8/10

Slutbetyg 8/10

   Ansök om Handelsbanken Platinum

 

 

Sammanfattning

Sammanfattning

Handelsbanken Platinum erbjuder en extremt låg kreditränta. Med en ränta under 5% är de flera gånger bättre än många av dess konkurrenter. Detta är kortets största fördel. Det är också ett smidigt kort att ha för de som reser mycket. Detta eftersom det ingår dygnet runt service med Concierge Service, tillgång till 850 VIP-lounger och en mycket bra reseförsäkring. Bonussystem har mycket att önska det är kortets främsta akilleshäl. Kortet kan exempelvis ställas mot Supreme World som kostar hälften så mycket , har samma reseservice gällande VIP-lounger och ConciergeService samt ger 1% i bonus på alla inköp. I detta fall vinner Supreme World.