Marginalen Traveller

 • Poäng på alla inköp -  växlas mot resor m.m
 • Mycket bra reseförsäkring
 • Många rabatter och tilläggsförsäkringar
 • Bra resekreditkort. Betyg 8/10
Till Marginalen Traveller

Marginalen Traveller är ett av de två kreditkort som Marginalen erbjuder. Detta har, inte oväntat, ett extra fokus på resor. Genom bonusprogrammet samlar man in poäng som sedan kan bytas mot resor eller reserelaterade produkter. Reseförsäkringen är även bättre än den på Marginalen Gold.

Dess fördel ligger därmed i flera reserelaterade punkter. Däremot ligger även dess nackdel här. Bland annat finns en uttagsavgift i utlandet vilket inte finns på flera andra resekort.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar:

54 dagar

Räntefria dagar är i nivå med de flesta kreditkort i Sverige.

Ränta:

16,9%

Den effektiva räntan blir 18,99% om en kredit utnyttjas på 20.000kr i 12 månader.

Delbetalning

Om ett inköp genomförs på över 4.000 och på maximalt 30.000kr kan kortägaren välja att lägga detta på delbetalning. Denna delbetalning är då helt räntefri. Det som tillkommer är däremot en månadsavgift på mellan 55kr och 95kr.  Det gör i realitet att den effektiva räntan blir ca 10-20% beroende på hur stort belopp som ska betalas och hur många månader som det betalas på. Så det är räntefritt – men inte avgiftsfritt. 

Betalningsfri månad bildBetalningsfria månader

Varje kalenderår kan betalningsfri månad aktiveras två gånger (däremot inte månaderna efter varandra). Det betyder att inte en krona behöver betalas på kreditkortsfakturan. Hela beloppet skjuts upp till kommande månad.

3/5

Avgifter

marginalen travellerÅrsavgift:

395kr (Första året gratis)

I jämförelse med andra kreditkort på marknaden så ligger de ovanligt högt på årsavgiften. Visst finns det flera som kostar betydligt mer men de flesta standardkorten ligger på minst en hundring mindre. Är det då värt att betala lite extra för att få kortets förmåner? Det får avgöras från fall till fall.

Ett extrakort kostar 50kr per år.

Kontantuttag.

3% men minst 35kr

Detta i likhet med väldigt många andra kreditkort.

Kontantuttag i utlandet

3% men minst 35kr plus ett valutapåslag på 1,65%.

Detta är negativt med tanke på att det är ett resekort. Tanken är att dessa kort ska användas utomlands och att då behöva betala minst 35kr per uttag känns inte helt rätt.

2/5

Teckna Marginalen Traveller

Kredit och korttyp

Korttyp: MasterCard

Kredit: 15.000-150.000

Hur stor kredit som ges beror på varje persons ekonomiska situation. Gällande spannet på hur stor kredit som kan ges är det mycket bra. Få behöver en kredit mindre än 15000kr och ännu färre en kredit större än 150.000kr

5/5

marginalen traveller ansök

Bonus och fördelar

 • Poäng blir resor

Oavsett vad som handlas med detta kort så ges poäng. Så fort man handlat för sju kronor så delas en poäng ut. Den som därmed handlar mat för 700kr får 100 poäng på sitt poängkonto. Poängen kan sedan växlas till resor, resväskor eller andra reserelaterade produkter. Poängen kan även användas till upplevelser genom ett samarbete med företaget Live It. Exempelvis kan 12000 poäng ge en provkörning av Lamborghini.  Värde ca 900kr

marginalen poäng

 • Köp inom 30 dagar ger välkomstbonus

marginalen återbäringSker tre köp med kortet inom 30 dagar aktiveras direkt 5000 poäng. För 7000 poäng kan ett presentkort fås från Live It på 500 kr. I detta räkneexempel är därmed välkomstbonusen värd ca 350kr

 • Handla Smart – Återbäring vid E-handel

Alla med kort från Marginalen får tillgång till deras återbäringssystem. Registrering sker på hemsidan med kontonumret och sedan kan inköp göras hos de över 200 E-butiker som samarbetar med Marginalen. Vid dessa inköp ges olika stor återbäring. Som mest går det att få 25% vid ett köp. Återbäring på 1-5% är däremot betydligt vanligare.

 • Rabatt på Billhop

Den som vill betala räkningar med kreditkortet kan göra detta genom tjänsten Billhop. Kostnaden är vanligtvis 2,5% per faktura men den som har ett kreditkort från Marginalen får denna tjänst för en kostnad av 2% istället. Möjlighet finns även att betala via Betalo. Men i detta fall kostar det 2,5%.

marginalen billhop

 • Marginalen Flex – Överför pengar till konto

Behöver du snabbt få pengar till ditt konto för att exempelvis betala en faktura kan pengar lätt överföras från kortet till valfritt bankkonto. Detta räknas då som kontantuttag och räntekostnad uppstår från första dagen.

 • Reseförsäkring

Att Marginalen Traveller är ett så kallat ”resekort” hörs direkt på namnet. För att reseförsäkringarna ska gälla måste resan vara betalt till minst 75% med kortet.

Avbeställningsskydd – Upp till 30.000kr per person eller 90.000kr/kort

Resestart – Missade du första flyget på resan? Försäkringen ersätter med 2000kr per person eller 6000kr/kort.

Anslutningsförsäkring – Missade du ett anslutande flygplan? I detta fall kan ersättning utgå med 10.000 per person eller 20.000kr/kort

Bagageförsening – Ersättning utgår om bagaget är mer än sex timmar försenat

Försening av allmänt färdmedel – Om buss/tåg eller annat allmänt färdmedel är försenat mer än 4 timmar fås ersättning för skäliga kostnader.

Olycksfall – En olycksfallsförsäkring som täcker under resan

Konkursförsäkring – Skulle flygbolaget gå i konkurs kan försäkringen ersätta för nya biljetter alternativt återbetalning av resan, upp till 25000kr.

Självrisk – Om skadegörelse eller annan skada uppstår på hemmet eller bilen medan man är borta på semestern täcker denna självriskförsäkring för självrisken som uppstår på hem-, eller bilförsäkringen.

Hole-in-One –En ”lyxförsäkring” som ger 2000kr till den som slår en Hole In One. Pengar till festen!

 

 • Rabatt på MrJet

Genom MrJet kan man boka hotell över hela världen. Med Marginalen Traveller (och koden MARGINALEN15) fås 15% rabatt på hotellbokningarna.

 • Priceless Stockholm

Som kortägare får man tillgång till Priceless Stockholm. Genom att registrera sig på hemsidan ges en rad rabatter och erbjudanden på biljetter, boende och annat i flera av de större europeiska storstäderna.

 • Första året gratis

Få första årsavgiften gratis om ansökan sker via hemsidan.

Genom att alla inköp skapar poäng som går att lösa in till resor är detta ett mycket bra resekreditkort. Synd bara att det ska kosta pengar att ta ut pengar utomlands…

Reseförsäkringen är även mycket väl tilltagen vilket är positivt. Kortet kan rekommenderas till de som reser mycket. För det är hela bonussystemet uppbyggt kring. Detta även om poängen kan sparas i många år innan de utnyttjas.

8/10

Tillval

 • Betalskydd

Den som blir arbetslös eller långtidsjukskriven får en betydligt lägre inkomst än innan. Detta kan göra att man hamnar i en situation då det kan vara svårt att betala de krediter som används på kreditkortet. För att undvika den situationen kan tillägget Betalskydd tecknas. Detta kostar 0,8% av utgående skuldsaldo vardera månad. För detta får man tryggheten att försäkringen betalar 7% av krediten varje månad i det fall som man blir arbetslös eller blir långtidssjukskriven. Ersättning kan även ges om kortägaren avlider.

Läs mer om Marginalens Betalskydd här

 • Stopservice

StopService är en tjänst som innebär att man får hjälp med att spärra exempelvis telefon, pass, ID-kort m.m om dessa skulle bli stulna. Den som upptäcker att de är stulna ringer till spärrservice varpå de sköter kontakt med polis/försäkringsbolag m.m. Speciellt bra att ha om man behöver hjälp när man är utomlands. Att själv ringa banker, polis m.m. kostar en hel del både gällande pengar och tid.

Marginalen Traveller passar dig som…

Marginalen Traveller passar dig som tycker om att resa. Det är ett kort som marknadsförs som ”resekreditkort” och fördelarna hittas just inom denna resebranschen. Den ena stora fördelen är poängsystemet där poäng kan sparas i flera år och därmed skapa gratis resor. Den andra stora fördelen är reseförsäkringen som är väl tilltagen i förhållande till de reseförsäkringar som annars ingår i kreditkort. Bra kort att göra resan billigare och att betala resan med. Men ta inte med kortet – för kortet har både uttagsavgift och valutapåslag.

Slutbetyg: 7/10

Teckna Marginalen Traveller
Sammanfattning

Sammanfattning

Marginalen Traveller är ett resekreditkort som passar för det som tycker om att resa mycket. Fördelen sitter i att kortet ger en bättre reseförsäkringsdel än Marginalen Gold samt att man får poäng som handlas med kortet. Poäng som sedan blir resor eller reseprodukter. Dess nackdel ligger i uttagsavgiften i utlandet (inte helt rätt på ett resekort). Utöver det kan ersättningsnivåerna vara något låga om man har tänkt att resa på en riktigt dyr och lång resa. Men för de som inte reser på så dyra resor kan detta mycket väl vara ett bra alternativ.