Marginalen Traveller

 • Poäng på alla inköp –  växlas mot resor m.m
 • Mycket bra reseförsäkring
 • Rabatt hos flera resebolag
 • Bra resekreditkort. Betyg 7/10
Till Marginalen Traveller

Kreditkortet Marginalen Traveller har, inte oväntat, ett extra fokus på resor. Genom bonusprogrammet samlar du poäng som sedan kan bytas mot resor eller reserelaterade produkter. Resan, och inköp inför resan, blir billigare tack vare återbäringsprogram och självklart medföljer en reseförsäkring. Det är däremot negativt att kortet både har uttagsavgift och valutapåslag.

Samla poäng på alla inköp & få rabatt vid E-handel – Få billigare resa med Marginalen Traveller

Snabbfakta:  Fördelar

 • Poäng på allt
 • Återbäring hos 250 E-butiker
 • Fördelaktig reseförsäkring
 • Ingen årsavgift första året

traveller gillar att resa

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar:

50 dagar

Ränta:

16,9%

Den effektiva räntan blir 18,99% om en kredit utnyttjas på 20.000kr i 12 månader.

Delbetalning

Om du genomför ett köp på över 5 000 och på maximalt 30 000 kr kan du välja att lägga detta på delbetalning på 6 – 36 månader. Denna delbetalning är då helt räntefri. Det som tillkommer är däremot en månadsavgift på mellan 39 kr och 95 kr.  Det blir alltså ofta billigare än att utnyttja krediten och betala löpande månad efter månad via kreditkortsfakturan.  

Betalningsfri månad bildBetalningsfria månader

Varje kalenderår kan betalningsfri månad aktiveras två gånger (däremot inte månaderna efter varandra). Det betyder att inte en krona behöver betalas på kreditkortsfakturan. Hela beloppet skjuts upp till kommande månad.

3/5

Avgifter

marginalen travellerÅrsavgift:

395 kr (Första året gratis)

I jämförelse med andra kreditkort på marknaden så ligger de ovanligt högt på årsavgiften. Visst finns det flera som kostar betydligt mer men de flesta standardkorten ligger på minst en hundring mindre. Är det då värt att betala lite extra för att få kortets förmåner? Det får avgöras från fall till fall. Ett extrakort kostar 50 kr per år.

Kontantuttag.

3% men minst 35 kr

Detta i likhet med väldigt många andra kreditkort.

Kontantuttag i utlandet

3% men minst 35 kr

Valutapåslag på 1,65%

Detta är negativt med tanke på att det är ett resekort. Tanken är att dessa kort ska användas utomlands och att då behöva betala minst 35 kr per uttag känns inte helt rätt.

2/5

Teckna Marginalen Traveller

Kredit och korttyp

Korttyp: Mastercard

Kredit: 15 000 – 150 000 kr

Hur stor kredit som ges beror på varje persons ekonomiska situation. Gällande spannet på hur stor kredit som kan ges är det mycket bra. Få behöver en kredit mindre än 15 000 kr och ännu färre en kredit större än 150 000 kr

5/5

traveller ansökan

Resefördelar med Traveller

 • Poäng blir resor

Oavsett vad du handlar med detta kort så ges poäng, 14 poäng per 100 kr. Poängen kan sedan växlas till resor, resväskor eller andra reserelaterade produkter. Poängen kan även användas till upplevelser genom ett samarbete med företaget Live It. Exempelvis kan 12000 poäng ge en provkörning av Lamborghini.

Vad är poängen värda? 7000 poäng ger 500 kr i presentkort hos Live It. Det kräver köp för totalt 50 000 kr, dvs. detta är en bonus på 1 %. Poängen kan även exempelvis används till biljetter hos SJ.

traveller sj biljett

 • Handla Smart – Återbäring vid E-handel

Alla med kort från Marginalen får tillgång till deras återbäringssystem. Registrering sker på hemsidan med kontonumret och sedan kan inköp göras hos de över 200 E-butiker som samarbetar med Marginalen. Vid dessa inköp ges olika stor återbäring. Som mest går det att få 25% vid ett köp. Återbäring på 1-5% är däremot betydligt vanligare. Bland annat finns samarbete med en rad reseföretag. Få exempelvis 8 % rabatt på alla hotellnätter via Hotels.com.

traveller rabattter

 • Marginalen Flex – Överför pengar till konto

Behöver du snabbt få pengar till ditt konto för att exempelvis betala en faktura kan pengar lätt överföras från kortet till valfritt bankkonto. Detta räknas då som kontantuttag och räntekostnad uppstår från första dagen.

 • Reseförsäkring

Att Marginalen Traveller är ett så kallat ”resekort” hörs direkt på namnet. För att reseförsäkringarna ska gälla måste resan vara betalt till minst 75% med kortet.

Avbeställningsskydd – Upp till 30 000 kr per person eller 90 000 kr/kort

Resestart – Missade du första flyget på resan? Försäkringen ersätter med 2000 kr per person eller 6000 kr/kort.

Anslutningsförsäkring – Missade du ett anslutande flygplan? I detta fall kan ersättning utgå med 10.000 per person eller 20.000kr/kort

Bagageförsening – Ersättning utgår om bagaget är mer än sex timmar försenat

Försening av allmänt färdmedel – Om buss/tåg eller annat allmänt färdmedel är försenat mer än 4 timmar fås ersättning för skäliga kostnader.

Olycksfall – En olycksfallsförsäkring som täcker under resan

Konkursförsäkring – Skulle flygbolaget gå i konkurs kan försäkringen ersätta för nya biljetter alternativt återbetalning av resan, upp till 25 000 kr.

Självrisk – Om skadegörelse eller annan skada uppstår på hemmet eller bilen medan man är borta på semestern täcker denna självriskförsäkring för självrisken som uppstår på hem-, eller bilförsäkringen.

Hole-in-One –En ”lyxförsäkring” som ger 2000 kr till den som slår en Hole In One. Pengar till festen!

 • Priceless Stockholm

Som kortägare får man tillgång till Priceless Stockholm. Genom att registrera sig på hemsidan ges en rad rabatter och erbjudanden på biljetter, boende och annat i flera av de större europeiska storstäderna.

 • Första året gratis

Få första årsavgiften gratis om ansökan sker via hemsidan.

Genom att alla inköp skapar poäng och rabatter ges hos E-butiker som går att lösa in till resor är detta ett mycket bra resekreditkort. Synd bara att det ska kosta pengar att ta ut pengar utomlands…Reseförsäkringen är även mycket väl tilltagen vilket är positivt. Kortet kan rekommenderas till de som reser mycket. För det är hela bonussystemet uppbyggt kring. Detta även om poängen kan sparas i många år innan de utnyttjas.

8/10

Marginalen Traveller passar dig som…

Marginalen Traveller passar dig som tycker om att resa. Det är ett kort som marknadsförs som ”resekreditkort” och fördelarna hittas just inom denna resebranschen. Den stora fördelen är poängsystemet där poäng kan sparas i flera år och därmed skapa gratis resor. Den andra stora fördelen är reseförsäkringen som är väl tilltagen i förhållande till de reseförsäkringar som annars ingår i kreditkort. Bra kort att göra resan billigare och att betala resan med. Men ta inte med kortet – för kortet har både uttagsavgift och valutapåslag.

Slutbetyg: 7/10

Teckna Marginalen Traveller
Sammanfattning

Sammanfattning

Marginalen Traveller är ett resekreditkort som passar för det som tycker om att resa mycket. Fördelen sitter i att kortet ger en bättre reseförsäkringsdel än Marginalen Gold samt att man får poäng som handlas med kortet. Poäng som sedan blir resor eller reseprodukter.

Dess nackdel ligger i uttagsavgiften i utlandet (inte helt rätt på ett resekort). Utöver det kan ersättningsnivåerna vara något låga om man har tänkt att resa på en riktigt dyr och lång resa. Men för de som inte reser på så dyra resor kan detta mycket väl vara ett bra alternativ.