Nordea Gold

 • Erbjudanden inom rese, shopping och nöje
 • Låg ränta (under 10%)
 • Både rese- och shoppingförsäkringar
 • Betyg 8/10
Till Nordea Gold

Nordea MasterCard Gold är ett gratis kreditkort från Nordea (Förutsatt att man är förmånskund). I annat fall kostar det 470kr.  Kortets fördelar ligger i ett brett utbud av försäkringar med både reseförsäkring och två shoppingförsäkringar. Nackdelen är att kortet inte har någon bonusfunktion.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

55 Dagar

Ränta

9,05 %

Ett av de få kreditkort med en ränta under 10%. Ger pluspoäng till kortet. Den effektiva ränta när en kredit utnyttjas på 20 000 kr under 12 månader är från 9,43 % . De som inte betalar årsavgift (förmånskunder) får effektiv ränta under 10% vilket är mycket bra.

När fakturan kommer behöver minst 5% av fakturabeloppet betalas. Om man väljer att inte betala hela fakturabeloppet tillkommer räntan på det belopp som skjuts upp för betalning på kommande månader.

5/5

Avgifter

Årsavgift:

470 kr (Kostnadsfritt för förmånskunder). Pluskunder betalar 352,50 kr

Uttagsavgift

2% men minst 40kr

Uttagsavgift i utlandet

2% men minst 40 kr plus valutapåslag med 1,55%

Att de tar 40 kr vid uttag gör att Nordea MasterCard Gold kommer bland de sämre kreditkorten i denna kategori. Detta även om det bara skiljer på 5 kr ner till den nivå som många andra kreditkort har.

2/5

Ansök om Nordea Gold

Kredit och korttyp

Korttyp:   MasterCard

Kredit : 100 000kr

Fördelar med MasterCard:

 • Går att använda på miljoner inköpsställen över hela jorden
 • Har kontaktlös betalning. Det betyder att kortet bara behöver hållas upp mot kortläsaren för att köpet ska registreras. Därmed skapas en mycket snabb och enkel betalning.

5/5

nordea gold förmånerBonus och fördelar

 • Shoppingförsäkringar

Allriskförsäkring som gäller i fem år för hushållsmaskiner och elektronik. Försäkringen gäller enbart om kortägaren har kvar kortet när skadan sker. Inköpspriset måste vara över 2 000 kr och hela inköpet måste ske med kortet.

Leveransförsäkring ersätter vid skada på produkter som köps över internet och som skadats under frakten. Ersättning kan även ges om varan inte fås av leverantören. Detta upp till 25 000 kr.

Sjävrisk vid bilbärgning ersätter självrisken för bilförsäkringen om bärgning tvingas utföras.

 • Reseförsäkringar

Likt nästan alla kreditkort ingår det även i detta kort en reseförsäkring. De delar som ingår är: Avbeställningsskydd, Bagageförsening, Transportmedelsförsening, Självriskreducering, Självrisk på hyrbil, Hole-in-One, Bärgning samt Olycksfall.

På utlandsresan är även Emergency Service en smidig tjänst. Blir kortet stulet eller kommer bort kan banken hjälpa dig med upp till 20 000 kr som kan kvitteras ut via annan bank.

 

nordea gold apollo

 • Erbjudanden från samarbetspartners

Via hemsidan kan du se aktuella rabatterbjudanden från samarbetspartners till Nordea. Bland dessa kan exempelvis Interflora, Avis och Preem nämnas.

nordea gold best western

 • Tillgång till lounger

Med Nordea Gold ges tillträde till Menzies lounger (Arlanda) där det finns frukost, Wifi och tidningar.

 • Cashback via Menige Rewards

Anslut kreditkortet till loyalitetsprogrammet Menige Rewards och få individuellt anpassade rabatter och återbäring hos utvalda butiker.

8/10

Nordea Gold passar dig som…

Nordea Gold passar främst dig som är kund hos Nordea sedan tidigare. För många är det viktigt att ha hela sin privatekonomi på samma bank och de som har andra banktjänster hos Nordea kan därmed med fördel även teckna bankens kreditkort. Dessutom är det gratis för premiumkunder.

Kortet kan även rekommenderas till de som vill ha ett allmänt kreditkort med fördelar både inom shopping och resor. Det finns bättre resekreditkort och bättre shoppingkort. Men det är få kort som ger så bra förmåner inom bägge dessa kategorier. Inte bäst på någon punkt – men hög kvalité på många punkter.

Inom shopping ges Allriskförsäkring och Leveransförsäkring. Utöver det rabatter hos en rad olika butiker.

Slutbetyg 8/10

Ansök om Nordea Gold
Sammanfattning

Sammanfattning

Nordea Gold är kreditkortet för de som främst söker ett kort med många försäkringar. Här finns reseförsäkring och två shoppingförsäkringar. Utöver det har de ett brett utbud av samarbetspartners som ger rejäla rabatter.

Väger dessa rabatter och fördelar upp att kortet inte har någon bonusfunktion? Allt beror på köpmönstret hos kortägaren och vad man prioriterar. Som alltid bör man se på hur kortet kommer att användas och hur man värderar de olika fördelarna.  Ett av de bättre kreditkorten, av de som inte har bonus, är det i alla fall.