Nowo

 • Spara enkelt med kreditkortet
 • Årsavg. 0 kr
 • Bonus på sparandet
 • Betyg 7/10
Till Nowo

Nowo är ett kreditkort med en helt unik funktion. I appen som är kopplad till kortet kan användaren ställa in hur mycket extra man vill betala på kommande kreditkortsfaktura. Man väljer att betala 2,4,6,8 eller 10% mer än kreditkortsfakturans ordinarie belopp.

Den summa som betalas extra sätts in på en blandfond som ett privat sparande. Ett smidigt sätt att komma igång att med sparandet? Ja, för många är det ett mycket enkelt och bra sätt. Det är inte det optimala sättet att spara pengar utifrån samtliga ekonomiska perspektiv.Men har du svårt att komma igång med sparandet kan det vara en lysande lösning.

Räntefria dagar

60dagar

Ränta

12,36%

Effektiv ränta är 14,26% förutsatt att krediten används till 30 000 kr och delbetalas över 10 mån.

Återbetalning

Så länge som hela beloppet på fakturan betalas innan sista betalningsdatum är det helt gratis att utnyttja krediten. Vill man dela upp betalningen måste minst 5% av krediten betalas per månad. Utöver ränta tillkommer då en administrativ kostnad på 29kr per månad.

3/5

nowo kortAvgifter

Årsavgift

0 kr

Det är positivt att ett kort som ska främja sparande även är gratis. Pluspoäng!

Kontantuttag

1,95% men minst 35kr

Många kort har en avgift på 3% vid kontantuttag och då en minsta kostnad på ex. 35kr. Med en avgift på 1,95% är detta kort bättre. Samtidigt finns kort helt utan uttagsavgift så som ICA och Bank Norwegian

Kontantuttag i utlandet

Oavsett om kontantuttag sker i Sverige eller i utlandet kostar detta 1,95% av beloppet (minst 35kr).  Valutapåslag tillkommer med 1%.

4/5

Kedit och kortyp

Korttyp: MasterCard

Kredit: Upp till 150 000 kr

Vid ansökan anger man hur hög kredit som önskas. Sedan är det personliga förutsättningar som avgör hur stor kredit som blir beviljad. Få behöver en kredit över 150.000kr så på denna punkt ges högt betyg.

5/5

Ansök om Nowo Kreditkort

Bonusar och fördelar

 • Enkel sparande

nowo pensionssparandeDen största och unika fördelen med Nowo är att man på ett enkelt sätt kan skapa ett privat sparande. Till kortet finns en app där man kan ställa in om 2,4,6,8 eller 10% av köpebeloppet ska läggas till på kommande faktura.

Om en person handlar med kortet för 5000kr och valt 10% kommer alltså fakturan vara på 5500kr. Dessa extrapengar som betalas förs automatiskt över till en blandfond där det privata pensionssparandet alltså växer varje månad. Allt beroende på hur mycket kortet används och vilken procentsats som kortägaren valt att ska avsättas per månad.

Ett snabbt och smidigt sätt att komma igång med pensionssparande.

 •  Bonus på sparandet

I exemplet ovan används kortet för inköp på 5000 kr vilket gör att 500kr sätts in på sparandet. På den sparade summan ger Nowo en bonus. Den är 2% på beloppet vilket alltså i detta fall blir 10kr.

Det kan låta som en liten bonus på enbart 10kr men samtidigt blir det en ”trigger” att välja ett större sparande. Dessutom är det ju bonus som ges utan att man behöver göra något.

 • Bonus på inköp

Ännu mer bonus går att få om man handlar med kortet hos någon av de butiker som Nowo samarbetar med. Det kan exempelvis vara att kortägaren får ”10% i rabatt på inköpen”. Men istället för att den summan dras från priset så sätts det av till sparandet.

 • Reseförsäkring

Likt de allra flesta kreditkort ingår även här en reseförsäkring. Den aktiveras per automatik när resan betalas minst till 75% med kortet.

 • Priceless

Alla kort som är anslutna till MasterCard ger automatiskt kortägaren tillgång till MasterCard Priceless. Det är en mängd olika erbjudanden som främst gäller i Stockholm. Läs mer om Priceless här

De som har ett annat kreditkort från MasterCard får tillgång till Priceless och reseförsäkring. Det som därmed särskiljer detta kort mot andra är det automatiska sparandet samt bonus på inköp hos många E-butiker.

 • Kivra och Loyo Pay

Nowo kreditkort är kompatibelt för Kivra (vanlig digital brevlåda) samt för Loyo Pay (betalningsmetod med mobilen).

7/10

Övrigt

 • Klar förbättring. Kan rekommenderas!

När den första recensionen av Nowo publicerades på Sverigekontanter fick kreditkortet mycket dåligt betyg. Kritiken handlade då om att kortet helt enkelt kostade mer än vad det levererade. Sedan har ett flertal kostnader tagits bort eller sänkts. Idag är kortet utan årsavgift, ger bonus på sparandet och spar i en fond med låg förvaltningsavgift.

Har du svårt att komma igång med sparandet kan detta vara en mycket bra väg att gå. Ett sparande som kan användas som buffert, sparas till en resa eller liknande.

 • Inte optimalt – men bra

Den som vill spara i fonder bör i första hand göra detta i ett ISK. Detta eftersom skatten i längden kommer bli lägre med denna sparform. Man bör även söka efter fonder med så låg förvaltningsavgift som möjligt samt välja fonder med den inriktning man tror är bäst på aktiemarknaden. Det går alltså att optimera sitt sparande mer än att spara med ett kreditkort via en fond.

Men vill du bara komma igång med ett helt okej sparande (som även ger bonus) så är kortet en rekommendation. Att spara är alltid bättre än att inte spara. Att spara med bonus är ännu bättre.

Nowo kreditkort passar dig som…

Nowo kreditkort passar dig som har svårt att komma igång med ett sparande. Med sparande klarar du av oväntade utgifter och behöver därmed inte dra på dig lån med onödiga räntekostnader. Det är inte det absolut bästa sättet att spara pengar men de små nackdelarna som finns väger inte tungt mot de stora fördelarna.

Slutbetyg: 7

Ansök om Nowo Kreditkort
Sammanfattning

Sammanfattning

Nowo är kreditkortet som hjälper dig att komma igång med sparandet. Du väljer om du vill sätta undan 2,4,6,8 eller 10% av summan som du handlat för under månaden. Pengarna går då fonden Nowo Fond.  Det är dess stora fördel. De som har svårt att komma igång med sparandet kan välja kreditkortet och därmed få hjälp på traven. Kreditkortet har de fördelar och nackdelar som de flesta kreditkort har. Det som gör att kortet "sticker ut" ur mängden är just det automatiserade sparandet. Vill du spara pengar i en allmän aktiefond och inte vill göra detta via automatisk överföring från din bank kan detta vara ett sätt att spara pengar "utan att du märker det". Kortet har även bonusfunktioner men det är det automatiska sparandet som är dess primära fördel.