Nowo kreditkort

 • Spara enkelt med kreditkortet
 • Årsavg. 0 kr
 • Bonus på sparandet
 • Betyg 7/10
Till Nowo kreditkort

Nowo är kreditkortet som hjälper dig att spara pengar.

Med kreditkortet kan du skapa ett privat pensionssparande, spara pengar på E-handel och få ”sparbonus”. Ett sparkort med unika funktioner.

Snabbfakta:  Fördelar

 • Autospara till pensionen
 • Bonus hos 1000 butiker
 • Få bonus på sparpengarna
 • Ingen årsavgift

Räntefria dagar

60 dagar

Ränta

14,36 %

Effektiv ränta är 16,58 % förutsatt att krediten används till 30 000 kr och delbetalas över 10 mån.

Återbetalning

Så länge som hela beloppet på fakturan betalas innan sista betalningsdatum är det helt gratis att utnyttja krediten. Vill man dela upp betalningen måste minst 5% av krediten betalas per månad.

3/5

nowo kortAvgifter

Årsavgift

0 kr

Det är positivt att ett kort som ska främja sparande även är gratis. Pluspoäng!

Kontantuttag

2,97 % (Onödigt högt)

Kontantuttag i utlandet

2,97 % (Onödigt högt). Handel i utländsk valuta medför 1,97 % i valutapåslag.

4/5

Kedit och kortyp

Korttyp: Mastercard

Kredit: Upp till 150 000 kr

Vid ansökan anger man hur hög kredit som önskas. Sedan är det personliga förutsättningar som avgör hur stor kredit som blir beviljad. Få behöver en kredit över 150.000kr så på denna punkt ges högt betyg.

5/5

Ansök om Nowo Kreditkort

Spar pengar med Nowo

 • Enkel sparande

nowo pensionssparandeDen största och unika fördelen med Nowo är att du enkelt kan skapa ett privat sparande. Till kortet finns en app där du kan ställa in om 2,4,6,8 eller 10% av köpebeloppet ska läggas till på kommande faktura. Det fungerar på följande sätt:

Du handlar för 5000 kr en månad och har appen inställd på 10 % sparande. När fakturan kommer kommer den vara på 5 500 kr. Dessa extrapengar som betalas förs automatiskt över till en fond där det privata pensionssparandet alltså växer varje månad. Allt beroende på hur mycket kortet används och vilken procentsats som du valt. 

 • Bonus på sparandet

I exemplet ovan används kortet för inköp på 5 000 kr vilket gör att 500 kr sätts in på sparandet. På den sparade summan ger Nowo en bonus. Den är 0,5 % på beloppet vilket alltså i detta fall blir 2,5 kr.

Det kan låta som en liten bonus på enbart 2,5 kr men samtidigt blir det en ”trigger” att välja ett större sparande. Dessutom är det ju bonus som ges utan att du behöver göra något.

 • Bonus hos 1000 E-butiker

Ännu mer bonus går att få om du handlar med kortet hos någon av de butiker som Nowo samarbetar med. Det kan exempelvis vara att kortägaren får ”10% i rabatt på inköpen”. Men istället för att den summan dras från priset så sätts det av till sparandet.

 • Reseförsäkring

Likt de allra flesta kreditkort ingår även här en reseförsäkring. Den aktiveras per automatik när resan betalas minst till 75 % med kortet.

 • Priceless

Alla kort som är anslutna till Mastercard ger automatiskt tillgång till Mastercard Priceless. Det är en mängd olika erbjudanden som främst gäller i Stockholm.

 • Kivra och Loyo Pay

Nowo kreditkort är kompatibelt för Kivra (vanlig digital brevlåda) samt för Loyo Pay (betalningsmetod med mobilen).

7/10

Övrigt

 • Klar förbättring. Kan rekommenderas!

När den första recensionen av Nowo publicerades på Sverigekontanter fick kreditkortet mycket dåligt betyg. Kritiken handlade då om att kortet helt enkelt kostade mer än vad det levererade. Sedan har ett flertal kostnader tagits bort eller sänkts. Idag är kortet utan årsavgift, ger bonus på sparandet och spar i en fond med låg förvaltningsavgift.

 • Inte optimalt – men bra

Den som vill spara i fonder bör i första hand göra detta i ett ISK. Detta eftersom skatten i längden kommer bli lägre med denna sparform. Man bör även söka efter fonder med så låg förvaltningsavgift som möjligt samt välja fonder med den inriktning man tror är bäst på aktiemarknaden. Det går alltså att optimera sitt sparande mer än att spara med ett kreditkort via en fond.

Men vill du bara komma igång med ett helt okej sparande (som även ger bonus) så är kortet en rekommendation. Att spara är alltid bättre än att inte spara. Att spara med bonus är ännu bättre.

Nowo kreditkort passar dig som…

Nowo kreditkort passar dig som har svårt att komma igång med ett sparande. Med sparande klarar du av oväntade utgifter och behöver därmed inte dra på dig lån med onödiga räntekostnader. Det är inte det absolut bästa sättet att spara pengar men de små nackdelarna som finns väger inte tungt mot de stora fördelarna.

Slutbetyg: 7

Ansök om Nowo Kreditkort
Sammanfattning

Sammanfattning

Nowo är kreditkortet som hjälper dig att komma igång med sparandet. Du väljer om du vill sätta undan 2,4,6,8 eller 10% av summan som du handlat för under månaden. Pengarna går då fonden Nowo Fond.  Det är dess stora fördel. De som har svårt att komma igång med sparandet kan välja kreditkortet och därmed få hjälp på traven. Dessutom får du rabatter och bonusar hos E-butiker som omvandlas till fondandelar.

Ett kort som hjälper dig att spara pengar.