OKQ8 Kreditkort

  • Ingen årsavgift
  • Bonus på alla inköp
  • 2% i bonus hos OKQ8
  • Betyg 7/10
Till OKQ8 Kreditkort

Tankar du ofta på OKQ8 och köper en del fika, tvättar bilen eller köper bildelar där?  I så fall kan kreditkortet från OKQ8 vara det bästa bensinkortet. De största fördelarna ligger nämligen där.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

45 dagar

Ränta

14,95 %

Den effektiva räntan blir 17,52 % om en kredit på 30 000 kr återbetalas på 12 månader.

Återbetalning

Minsta återbetalning varje månad är 5% av utnyttjad kredit. Självklart kan större del, eller hela, skulden betalas. Om hela skulden betalas uppkommer ingen räntekostnad.

Betalningsfri månad bildTvå betalningsfria månader

Varje kalenderår kan du välja att ta ut två betalningsfria månader. Det betyder att du inte behöver betala in något alls på den kredit som utnyttjats. Däremot får dessa två månader inte vara efter varandra.

Inlåningsränta

Inlåningsräntan på kreditkortet från OKQ8 är 0,75%. Med andra ord kan man sätta in pengar på kortet och få ränta på det insatta kapitalet.

3/5

Avgifter

Årsavgift

0 kr – Även extrakort är gratis.

Det finns ett antal kreditkort på den svenska marknaden som är gratis. Men det är inte alla av dessa som ger bonus. Här får OK/Q8 en extra fördel.

Kontantuttag

3 % men minst 35 kr

Kontantuttag i utlandet

3% men minst 35 kr. Dessutom ett valutapåslag på 2%

Inget kort att ha med på resan – men bra i Sverige.

3/5

Korttyp och kredit

 Korttyp: Visa

Kredit: 500 kr – 100 000 kr

Det är få kreditkort som erbjuder så låg kredit som 500 kr. Det är visserligen svårt att se poängen med att ha ett kreditkort med så låg kreditgräns men samtidigt är det upp till kunden att avgöra detta så det kan inte annat än ses som positivt.

Betala räkningar med OKQ8

OKQ8 kreditkort kan anslutas till Betalo. Via tjänsten kan kreditkortet användas för att betala räkningar eller göra en överföring till ett bankkonto inom Sverige. Ett smidigt sätt att använda krediten för att betala räkningar.

 

okq8 kreditkort betalo

5/5

Läs om kreditkort här

Bonus och fördelar

  • OK kreditkort fördelar2% i bonus hos OKQ8

Vid en ansökan till detta kreditkort så blir kortägaren även medlem i OKQ8. Det innebär att man delar på den återbäring som uppstår varje år. Den brukar ligga på ca 2% av total köpesumma på OKQ8.

  • Rabatt på drivmedel

Om tankning sker på bemannad station ges 20 öre rabatt och om tankning sker på obemannad station är återbäringen 5 öre per liter drivmedel.

Bonus på alla inköp (0,3%)

På alla inköp som sker utanför OKQ8´s stationer ges även bonus. Inköp på konkurrerande företag ger däremot ingen bonus.

Varje kvartal betalas denna bonus ut i en check. Denna kan användas för att handlas med på deras stationer alternativt lösas in mot kontanter på en station.

Om checken används för inköp på en OKQ8 station är den värd 0,6% av det bonusgrundade beloppet. Men om man vill ha kontanter för bonusen ger den enbart 0,3% av det bonusgrundade beloppet. Med andra ord kan man säga att bonusen på inköp utanför OKQ8 är 0,3-0,6%. Detta är inte i nivå med de bättre korten.

OK kreditkort bild

  • Erbjudanden

Alla medlemmar i OKQ8 (vilket du blir om du tecknar kreditkortet) får regelbundet erbjudanden som gäller främst på de bemannade stationerna. Det kan vara rabatter på drivmedel likväl som mat eller produkter till bilen.OKQ8 fördelar

  • Reseförsäkring

Om minst 75% av en resa betalas med OKQ8 kreditkort ingår en reseförsäkring i resan. Här ingår bland annat bagageförsening, försening av allmänt färdmedel, olycksfallsförsäkring, medicinskt invaliditet och ersättning vid dödsfall. Genom att kortet är gratis finns möjligheten att teckna detta kort enbart för att få ta del av avbeställningsskydd och andra reseförsäkringar inför semesterresan. Kortet bör däremot inte tas med på resan då det är uttagsavgift på minst 35 kr per uttag.

6/10

OKQ8 Visa passar dig som…

OKQ8 passar dig som tankar ofta och gör detta nästan enbart hos OKQ8. Det krävs för att du ska kunna ta del av samtliga bonusfunktioner och rabatter. Det är även här som kortet har sin största fördel.

Det kan ses som en fördel att kortet är gratis och har inlåningsränta samt flexibel återbetalning. Men detta kan hittas hos alla andra bensinkreditkort. De som har inlåningsränta har dessutom betydligt högre ränta än vad OKQ8 erbjuder.  Fördelen med kortet är just den bonus som ges i samband med köp hos OKQ8. Därmed bör du enbart välja kortet om du tankar mycket inom denna bensinkedja.

Slutbetyg 7/10

Läs om kreditkort här
Sammanfattning

Sammanfattning

OKQ8 Visa rekommenderas främst till dig som ofta tankar på OK/Q8. Detta förutsatt att bensinräkningen vr en större del av hushållets totala utgifter varje månad. Däremot är bonusen låg på inköp på andra inköpsställen, du får ytterst få andra rabatter och få försäkringar. En annan nackdel är att de tar betalt för uttag.
Ett gratis kreditkort med många fördelar vid inköp hos OKQ8.