Preem MasterCard

 • Rabatt på drivmedel
 • 1% i bonus – i kontanter
 • Ingen årsavgift
 • Betyg 9/10
Till Preem MasterCard

preem logaEnligt Preem erbjuder företaget ”vägarnas största rabatt jämfört med övriga kreditkort i vår bransch”. Det med deras kreditkort Preem MasterCard.

Rabatten är upp till 25öre på drivmedel och utöver det 1% i bonus på allt som köps i övriga butiker. Att kortet dessutom är gratis höjer självklart betyget.

För de som ofta tankar på Preem är kreditkortet en stark rekommendation. Det är även ett av de bästa bensinkreditkorten på marknaden.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

56 Dagar

Ränta

16,85% (Effektiv ränta 19,38% vid utnyttjad kredit på 10.000kr i 12 månader)

Det är bland de högre räntorna vilket ger ett minus.

Delbetalning

Vid inköp över 2000kr går det att välja delbetalning via kortet. Det går då att välja mellan 4 eller 10 återbetalningstillfällen. Delbetalning aktiveras på ”Mina Sidor” innan fakturan betalas. Däremot tillkommer då en uppläggningsavgift på 195kr och aviavgift på 19kr/mån.

Inlåningsränta

Det är ett fåtal kreditkort som har bra inlåningsränta på kortet. Men Preem ligger mycket bra på denna punkt. De har (2017) en inlåningsränta på 1,45% vilket är betydligt högre än vad den bästa banken erbjuder. Som mest går det att ha 15.000kr på kortet i sparat kapital och dessa är säkrade genom den statliga insättningsgarantin.

4/5  Med en lägre ränta hade högsta betyg getts.

Avgifter

Årsavgift:

0kr

Uttagsavgift

2 % men minst 35kr

Uttagsavgift i utlandet

2% men  minst 35kr och ett valutapåslag på 1,5%

Likt många kreditkort tas en uttagsavgift ut både i Sverige och i utlandet. Detta är en så vanlig avgift att det inte drar ner betyget speciellt mycket. Samtidigt finns flera kreditkort utan denna avgift.

3/5

Kredit och korttyp

Korttyp: MasterCard

Kredit: 60.000kr

Något låg kredit i jämförelse med många andra kreditkort.

4/5

Ansök om Preem MasterCard

Bonusar

 • preem bensinstationeRabatt på drivmedel

När drivmedel tankas på bemannade stationer ger kreditkortet 25öre/litern i rabatt.

Om tankning sker på automatstationer ges en rabatt på 10öre/litern

 • Bonus på alla inköp

På alla inköp (utöver drivmedel) ges en bonus på 1%. Detta oavsett om inköp sker i Sverige eller utomlands. Bonusen betalas ut fyra gånger per år (förutsatt att bonusen är minst 50kr). Bonuschecken kan lösas in på en Preemstation. Det är även möjligt att få pengarna insatta på sitt konto. Om bonusen är över 500kr sker inbetalning till kontot automatiskt.

Bonus ges aldrig hos konkurrerande företag.

 • preem reseförsäkringReseförsäkring

Om en resa betalas med kortet till minst 75% igår en kompletterande reseförsäkring. Med ”kompletterande” menas att det är en större reseförsäkring än vad som ingår i hemförsäkringen. Exempel på delar i reseförsäkringen är: Försening av allmänt färdmedel, Försening av bagage, Avbokningsskydd, Självriskreducering på hemförsäkringen, m.m.

 • Tanka-fel-försäkring

Skulle du råka tanka fel drivmedel ersätter försäkringen för sanering av tanken, bränslesystem och filter. Som mest går det att få ersättning på 3000kr per skada.

 • Rabatter och erbjudanden

I butiken erbjuds regelbundet rabatter och erbjudanden för de som har Preemkort.

 • MasterCard Priceless

Alla kort som är utgivna i samarbete med MasterCard ger kortägaren tillgång till Priceless. Detta är en stor mängd rabatter på rese- och turistrelaterade produkter och tjänster runt om i världen. I Sverige är det främst Stockholm som dessa rabatter kan hittas. Läs mer om Priceless

Att ett gratis kreditkort ger 1% bonus som betalas ut kontant är ovanligt. Utöver det kortet flera fördelar för de som tankar mycket på Preem. En bonus som tydligt visar att det är ett bra bensinkreditkort men även ett kort som ”vem som helst” kan använda i vardagen.

9/10

priceless erbjudande

Tillval

 • Betalskydd

Betalskydd är en försäkring som kan ge ersättning om du blir sjukskriven eller arbetslös. Med andra ord situationer då inkomsten kraftigt minskar.

Det krävs att man blir sjukskriven eller arbetslöshet till 100% och i dessa fall kan ersättning betalas ut som täcker månadsinbetalningen på kortet. Däremot ska tilläggas att det finns flera situationer där försäkringen inte gäller. En arbetslöshet måste exempelvis vara oväntat och inte ske genom egen uppsägning eller uppsägning på grund av brott. Som alltid ska man läsa villkoren innan försäkringen tecknas.

Vid dödsfall betalar försäkringen hela kvarvarande skuld på kreditkortet.

Kostnaden för betalskydd är 0,75% av den totala skulden varje månad. Den som har en skuld på 10.000kr får därmed betala 75kr. Försäkringen kan tecknas i samband med att en ansökan om kreditkort sker men även i efterhand genom att kontakta Ikano Bank (som är kortutgivare i samarbete med Preem)

Preem MasterCard passar dig som…

Preem MasterCard passar dig som prioriterar bonusar och helst av allt tankar på Shell. Men även om de som inte tankar på Shell har flera förmåner att hämta med kortet. Det är då främst ekonomiska genom deras inlåningsränta och bonussystem. Inlåningsräntan är betydligt högre än på sparkonton och detta är ett av de mycket få kreditkort som är gratis men ändå ger bonus på nästan alla inköp. (Enbart andra bensinstationer som inte ger bonus). Kortet har även försäkringar men det är rabatterna, bonusarna och inlåningsräntan som är dess största fördel. Ett kort för de som gillar att samla bonus och få återbäring.

Slutbetyg: 9

Ansök om Preem MasterCard

Sammanfattning

Sammanfattning

Preem skriver själva att de ger ”vägarnas största rabatt” och det kan mycket väl vara sant. Med 25 öre rabatt på bemannade stationer och 10 öre på automatstationer ger de bättre bonus än flera av dess konkurrenter. Men det är framförallt bonusen som ges utöver detta som gör att kortet rekommenderas. Man får 1% på alla inköp som sker med kortet och detta med ett kort som är helt gratis.

Nackdelar? Uttagsavgift både i Sverige och utomlands samt att en uppläggningsavgift på 195kr tillkommer om delbetalning ska ske.

Ett av de bästa bonuskortet även för de som inte tankar mycket på Preem. Det är enbart några få kreditkort som är gratis och ger 1% i bonus i kontanter.