Preem MasterCard

  • 10 -25 % per liter drivmedel
  • 0,5 % i bonus – i kontanter
  • Ingen årsavgift
  • Betyg 6/10
Till Preem MasterCard

preem logaEtt gratis kreditkort som ger 10 -25 öre/liter i rabatt på drivmedel. Utöver det 0,5 % på nästan samtliga inköp i vardagen samt reseförsäkring och tanka-fel försäkring.

Men räcker det för att Preem ska vara ett bra bensinkort?

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

56 Dagar

Ränta

17,40 % (Effektiv ränta 21,28 % vid utnyttjad kredit på 10 000 kr i 12 månader)

Det är bland de högre räntorna vilket ger ett minus. Dessutom tillkommer aviseringskostnad på 25 kr per månad vid delbetalning via kreditkortsfakturan.

Delbetalning

Vid inköp över 2000 kr går det att välja delbetalning via kortet. Det går då att välja mellan 4 eller 10 återbetalningstillfällen. Delbetalning aktiveras på ”Mina Sidor” innan fakturan betalas. Däremot tillkommer då en uppläggningsavgift på 195 kr och aviavgift på 19 kr/mån.

3/5  Krävs lägre ränta och/eller att aviseringsavgiften försvinner för högre betyg.

 Avgifter

Årsavgift:

0 kr

Uttagsavgift

2 % men minst 35 kr

Uttagsavgift i utlandet

2% men  minst 35 kr och ett valutapåslag på 1,5 %

Likt många kreditkort tas en uttagsavgift ut både i Sverige och i utlandet. Detta är en så vanlig avgift att det inte drar ner betyget speciellt mycket. Samtidigt finns flera kreditkort utan denna avgift.

3/5

Kredit och korttyp

Korttyp: Mastercard

Kredit: 5 000 – 50 000 kr

Något låg kredit i jämförelse med många andra kreditkort. Samtidigt är det positivt att kredit ner till 5000 kr kan väljas.

4/5

Ansök om Preem MasterCard

Bonusar & rabatter

  • preem bensinstationeRabatt på drivmedel

När drivmedel tankas på bemannade stationer ges 25 öre/litern i rabatt.

Om tankning sker på automatstationer ges 10 öre/litern i rabatt.

  • Bonus på alla inköp

På alla inköp (utöver drivmedel) ges en bonus på 0,5 %. Detta oavsett om inköp sker i Sverige eller utomlands. Bonusen betalas ut fyra gånger per år (förutsatt att bonusen är minst 50 kr). Bonuschecken kan lösas in på en Preemstation. Det är även möjligt att få pengarna insatta på sitt konto. Bonus ges aldrig hos konkurrerande företag.

  • preem reseförsäkringReseförsäkring

Om en resa betalas med kortet till minst 75% igår en kompletterande reseförsäkring. Med ”kompletterande” menas att det är en större reseförsäkring än vad som ingår i hemförsäkringen.

Exempel på delar i reseförsäkringen är: Försening av allmänt färdmedel, Försening av bagage, Avbokningsskydd, Självriskreducering på hemförsäkringen, m.m.

  • Tanka-fel-försäkring

Skulle du råka tanka fel drivmedel ersätter försäkringen för sanering av tanken, bränslesystem och filter. Som mest går det att få ersättning på 3 000kr per skada.

  • Rabatter och erbjudanden

I butiken erbjuds regelbundet rabatter och erbjudanden för de som har Preemkort.

  • Mastercard Priceless

Alla kort som är utgivna i samarbete med Mastercard ger kortägaren tillgång till Priceless. Detta är en stor mängd rabatter på rese- och turistrelaterade produkter och tjänster runt om i världen. I Sverige är det främst Stockholm som dessa rabatter kan hittas. Läs mer om Priceless

6/10

priceless erbjudande

Preem MasterCard passar dig som…

Preem MasterCard passar dig som både tankar och handlar ofta hos Preem. Kortets styrka ligger nämligen i drivmedelsrabatterna samt övriga rabatterna hos Preem. Även om det ger 0,5 % i bonus utanför Preem så är det det för låg bonus för att vara avgörande.

Genom att fördelarna nästan enbart hittas hos Preem ges kortet ett lågt betyg. Det finns kort med högre bonus, mer rabatter och fler försäkringar.

Slutbetyg: 6,0

Ansök om Preem MasterCard
Sammanfattning

Sammanfattning

Preems kreditkort passar dig som handlar mycket och ofta på Preem. Med kreditkortet får du 25 öre rabatt på bemannade stationer och 10 öre på automatstationer. Utöver den bonus på 0,5 % nästan var än kortet används för inköp.

Nackdelar? Uttagsavgift både i Sverige och utomlands, Hög ränta och aviseringsavgift vid delbetalning.