Skandiabanken

  • Låg ränta
  • Reseförsäkring
  • Tre shoppingförsäkringar
  • Betyg 6/10
Till Skandiabanken

Fördelen med Skandia kreditkort är framförallt räntan. De har en effektiv ränta på ca 11% vilket mycket få kreditkort kan matcha. Kortet har även en del försäkringar.

Tidigare gavs SAS Eurobonuspoäng med detta kort vilket gjorde att det totala betyget blev högt. När detta nu är borttaget hamnar det istället på en medelnivå. Ett bra kort utifrån räntenivån och försäkringarna – men det finns kort med fler förmåner, rabatter och bonusar.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

60 Dagar

Bland de bästa.

Ränta

10,74%

De bättre kreditkorten har ca 10% ränta. Därmed är detta en attraktiv räntenivå. Någon aviavgift tillkommer inte heller vilket även gör att den effektiva räntan håller sig ovanligt låg.

Effektiv ränta vid utnyttjande av en kredit på 100 000 kr under 12 månader blir 11,28 %.

5/5

Avgifter

Årsavgift:

240kr

Uttagsavgift

1% men minst 30kr

Uttagsavgift i utlandet

1% men minst 30kr. Ett valutapåslag tillkommer på 1,65%

Att ta 1% i avgift är lägre än många andra kreditkort. Men det finns de kort helt utan denna avgift.

4/5

Kredit och korttyp

Korttyp:  Visa

Kredit:   100.000kr

5/5

Ansök om Skandia Visa

Bonusar och fördelar

  • Reseförsäkring

Reseförsäkringen består av Avbeställningsskydd, Försening av allmänt färdmedel, Bagageförsening, Olycksfall, Restart, Självriskskydd samt Missat anslutningsflyg.

Försäkringen gäller 60 dagar från att den påbörjats (ska då starta från Sverige eller annan plats i Norden). Även barn inkluderas i skyddet och detta oavsett om de reser med kortägaren eller på egen hand. Det som krävs är att de ska vara under 23 år och vara folkbokförda på samma adress som kortägaren.

skandia reklam

  • Tre shoppingförsäkringar

I Skandiabankens ingår tre så kallade shoppingförsäkringar. Det är försäkringar som gör shoppingen både säkrare och billigare.

För det första är det Prisskydd. Om en vara köps in och man sedan ser samma vara till ett lägre pris hos en annan butik kan försäkringen ge mellanskillnaden i ersättning. Utöver det ingår ett extra garantiår.

För det andra är det Allriskförsäkringen. Försäkringen kan liknas med hemförsäkringens ”Drulleförsäkring” dvs. att ersättning kan fås om en vara går sönder av otur.

För det tredje är det Leveransförsäkring. Denna försäkring kan ge ersättning i det fall som en vara har skadats i frakten alternativt inte levereras trots att betalning har skett.

  • Övriga försäkringar

Ytterligare två försäkringar ingår i kortet. Det är Hole-in-One-försäkring som ger en viss ersättning och turen skulle vara framme samt hyrbilsförsäkring vilken betalar den självrisk som kan uppstå om hyrbilen går sönder under hyrperioden.

Ett extra försäkringsskydd ingår även vid bokning av liftkort. Skulle det visa sig att någon av sällskapet inte kan utnyttja liftkortet på grund av skada eller sjukdom kan man få tillbaka kostnaden för detta.

Skandiabankens kreditkort passar dig som…

Skandiabankens kreditkort passar dig prioriterar låg ränta eller specifika försäkringar

Låg ränta – Med en effektiv ränta kring 10% är detta ett av de bästa kreditkorten på marknaden gällande räntenivå. Detta visade även en jämförelse som Privata Affärer genomförde år 2016 då kortet placerade sig bland de bästa gällande denna punkt.

Kund hos Skandia – Skandia är en komplett bank för vardagstjänster. Det har gjort att många privatpersoner har banken som sin ”huvudbank” och gärna samlar så många tjänster som möjligt inom denna bank. Genom att ha kreditkortet på samma bank som lönekonto, sparande osv. skapas en tydligare överblick över hela ekonomin.

6/10

Slutbetyg 5

Ansök om Skandia Visa
Sammanfattning

Sammanfattning

Kreditkortet från Skandia har sin fördel i räntan. Det är ett av de kreditkort med allra lägst effektiv ränta. Kortet har även försäkringar som skapar trygghet vid handel online. I jämförelse med andra kreditkort har kortet däremot relativt få fördelar. Det skulle behövas mer rabatter, bonus eller liknande för att få upp betyget.