Supreme Card Woman

 • Ger bidrag till cancerforskningen
 • Bonus på allt som köps
 • Hög sparränta 1,1%
 • Betyg 8/10
Till Supreme Card Woman

Varje år är det ca 7000 kvinnor som får besked från läkare att de har bröstcancer. En alldeles för stor siffra och något som kan ändras med forskning. Cancerfonden driver kampanjen ”Rosa Bandet” för att samla in pengar till forskningen och det är denna kampanj som stöds via Supreme Card Woman.

Varje gång kortet används ges 1 kr till kampanjen. Utöver det får kortägaren poäng som kan växlas in mot produkter eller tjänster i Supremes poängshop.

Detta är alltså ett välgörenhetskort som även har bonus till kortägaren. Dubbla fördelar alltså.

I jämförelse med andra välgörenhetskort är detta mycket bra just med tanke på dess bonus.

Snabbfakta: Fördelar

 • Ränta från 12,36% till 17,32%
 • 60 dagars räntefri kredit
 • De skänker 1 kr/köp till Cancerfonden
 • Reseförsäkring, om minst 75 % av resan betalas med kortet

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

60 Dagar

Ränta

12,36%

Effektiv ränta 16,94% förutsatt att kredit på 15 000 kr används över ett år.


Sparränta

1,1%

Att få 1,1% i sparränta är mycket bra. Detta i ett läge (2017) då högsta ränta som går att få på ett flexibelt sparkonto är ca 1%.  Som mest kan man spara 500.000kr. Däremot är det på ett sparkonto som pengarna placeras. Detta hos Resurs Bank då det är denna bank som har samarbete med Supreme Card.

Delbetalning

Delbetala större inköp i upp till 6 månader. Detta kan då ske helt utan ränta.

5/5

Avgifter

Årsavgift:

295kr

Uttagsavgift

2,97% men minst 35kr

Uttagsavgift i utlandet

2,97% men minst 35kr samt ett valutapåslag på 1,97%

Kortets enda nackdel ligger här. De flesta kreditkort har däremot liknande kostnader. Några får har helt utan uttagsavgift.

3/5

Ansök om Supreme Card Woman

Kredit och korttyp

Korttyp:   MasterCard

Kredit:     150.000kr

Med en kreditnivå på 150.000kr ligger de mycket högt. Det är visserligen få som får bankens högsta kreditnivå men det är ändå en fördel att de är flexibla på punkten.

5/5

Bonus och fördelar

 • Ger pengar till kampen mot bröstcancer

Varje gång Supreme Card Woman används skänks 1krona till kampen mot bröstcancer. Detta idrag går till kampanjen ”Rosa Bandet” som drivs av Cancerfonden. Gåvan sker av kortutgivarna och alltså inget som påverkar kortägaren rent ekonomiskt.

 • Reseförsäkring

Om en resa köps med kortet och minst 75% av hela kostnaden betalas med kortet ingår en reseförsäkring. Denna gäller hela familjen under resan.  I den ingår exempelvis: Avbeställningsskydd, Försening av allmänt färdmedel, Missat anslutningsflyg, Bagageförsening och Självriskskydd.

 • Bonus på alla inköp

När kortet används ges 0,5 poäng per krona. Dessa poäng används sedan i poängshopen hos Supreme Card där man kan köpa allt från resor och hotellnätter till elektronik. Poängen kan även ges bort till välgörande ändamål – ex Cancerfonden.

supreme poängshop

 • Rabatt hos Preem

Om tankning sker på bemannade stationer hos Preem ges en rabatt på 15 per liter.

 • supreme smskvittoSMS-kvitto

Så länge köpen är på minst 500kr ingår en gratis SMS-tjänst som gör att kvittot kan fås som SMS. Tack vare detta kvitto är det därmed lätt att upptäcka om kortet missbrukas på något sätt och därmed kan man spärra kortet i tid.

 • Erbjudanden från samarbetspartners

Oavsett vilket av de fyra kreditkorten som väljs från Supreme Card så ingår erbjudanden från en rad samarbetspartners. Vilka dessa är kan variera men kan vara allt från rabatt på blommor och resor till kläder och möbler.

 • MasterCard Priceless

Samtliga kort som är anslutna till MasterCard ger tillgång till MasterCard Priceless. Det är rabatter och erbjudanden inom turistnäringen i ett flertal större städer i världen. Önskas en annorlunda upplevelse, restaurangbesök eller hotellövernattning i Stockholm kan det vara en fördel att se vad det finns för erbjudanden på Priceless.

8/10

supreme card woman bild

Tillägg:

 • Betalförsäkring

Med försäkringstillägget ”Betalförsäkring” har du en ekonomisk trygghet om inkomsten plötsligt skulle minska på grund av oväntad arbetslöshet eller längre sjukskrivning.

Arbetslöshet – Om kortägaren blir ofrivilligt arbetslös och uppsägningen inte varit väntad kan ersättning ges från denna försäkring.

Sjukdom eller olycka – Vid längre sjukskrivning kan ersättning ges. Det gäller även om personen blir inlagd på sjukhus.

Dödsfall – Skulle kortägaren avlida på grund av olycksfall betalas hela skulden av direkt (upp till 50.000kr)

Försäkringen kan ersätta månadsinbetalningen på krediten upp till 12 månader per tillfälle.

Försäkringstillägget kan tecknas när kortet tecknas, alternativt vid ett senare tillfälle.

Supreme Card Woman passar dig som…

Supreme Card Woman passar dig som vill sponsra forskningen kring bröstcancer – utan att behöva betala med egna pengar. Varje gång kortet används ges automatiskt 1kr till denna forskning. Dessutom får kortägaren 0,5  poäng per krona man köper med kortet. Dessa poäng kan växlas in mot produkter – eller som bidrag till cancerfonden. Man kan räkna med att dessa poäng motsvarar ca 0,5% i bonus.

En person som använder kortet tre gånger per dag ger ca 100kr per månad automatiskt. Om man handlar för 10.000kr per månad och ger poängen till cancerfonden innebär det ytterligare 100kr per månad. På ett år ger därmed detta kort 2400kr utan att man betalat en krona.

Kortet har även andra fördelar så som försäkringar, erbjudanden och rabatter. Men det som karaktäriserar kortet är främst dess bidrag till cancerfonden – och det bidraget blir riktigt stort.

Slutbetyg 8/10

Ansök om Supreme Card Woman

Sammanfattning

Sammanfattning

Den unika fördelen med Supreme Card är att det ger 1kr till forskningen inom bröstcancer varje gång det används. De som vill stödja kampen kan med fördel ansöka om detta kort.
Men det är inte bara välgörenhet som är dess styrka. Med en sparränta på 1,35% klår kortet bankerna rejält på bra sparränta och med poäng på allt som köps in ges ytterligare fördelar till kortägaren.

Ett kort som därmed både stödjer välgörenhet och ger bonus/hög ränta/ erbjudanden till kortägaren.

En bra kombination som ger högt betyg.