Golfkreditkort

Det finns en rad kreditkort som specialiserats mot en viss målgrupp. En av dessa målgrupper är golfare då det finns speciella golfkreditkort. Vad vi vet finns det än så länge enbart ett enda kort på marknaden under denna kategori – Golf More

golfkreditkort spelareVad karaktäriserar golfkreditkort?

Att kortet främst vänder sig till golfare är inte svårt att gissa. Detta då främst med en rad olika erbjudanden och bonusfunktioner. Då det enbart finns ett kort kommer exempel nämnas från just Golf More. Men detta kan även ses som exempel på hur ett golfkreditkort kan vara uppbyggt gällande erbjudanden och fördelar. (Läs även recensionen om Golf More)

Det är tydligt att Golf More har erbjudanden som underlättar för golfare. Både på väg till banan, på banan och för boende vid banan. Kreditkortet som ger fördelar under hela golfsäsongen.

  • Värdehäfte

Ett värdehäfte som skickas ut varje år till alla med Golf More kreditkort. Här bjuds det bland annat på rabatter på en mängd olika banor i Sverige samt rabatter på vissa golfbutiker.

  • Bensinrabatt och hyrbilsrabatt

Det är inte bara på banan det är blir billigare med detta kreditkort. Det blir även billigare att ta sig dit. Detta då man får 15öre rabatt på bensin så länge som den tankas på Preem.

Bilen hyrs med rabatt på Europcar då de ger upp till 20% rabatt så länge som hyran betalas med kortet.

  • more golf rabatt på greenfeeBilligare boende

Väl på plats vid banan fås rabatt på boende. Under fredag-lördag ges 20% på boende på Best Western. Övriga dagar 10%.

  • Rabatt på Open Fairway

Ordinarie pris på Open Fairwaykort är 995kr per år. Med Mastercard Golf More kostar första året bara 95kr och de sedan kommande två åren 495kr.

  • Rabatt på golfresor via Golf Plaisir

Tack vare Golf More Kreditkort kan en rabatt fås på 400kr på veckorresor eller ”Long Stay”. Detta hos företaget Golf Plaisir. Företaget är en av Sveriges största på golfresor.

  • Rabatt på GolfStore

Varje månad erbjuds en ny rabatt på golfbutiken Golfstore. Det kan exempelvis vara 200kr rabatt på valfri golfvagn (Från Black Owl Golf) eller 10% på alla REA-kläder.

  • Rabatt på skor

Betala skorna (för minst 1000kr) med kreditkortet och få 200kr rabatt hos Rockport Concept i Liljeholmen.

  • Dubbla poäng vid spel på Out of Bounds

Den som bokar en paketresa till Asolo Golf Club via Out of Bounds får dubbla poäng på resan. Med andra ord 2% i återbäring.

Ansök om More Golf

golfkreditkort banaReseförsäkring

När det kommer till reseförsäkring skiljer sig inte Golf More speciellt mot andra kreditkort. Men några få punkter visar att det just är ett golfkort.

Hole-in-One-försäkring: Få ersättning på 1000kr om du gör en hole in one. Detta är en försäkring som finns i ett flertal kreditkort men är väll främst passande för just detta kort.

Avbeställningsskydd: Det gäller inte enbart resan utan även greenfeen i det fall som den är en del av paketresan.

Självriskeliminering: Blir golfutrustningen (eller annan utrustning) stulen står försäkringen för självrisken. Därmed behöver man inte betala en enda krona för att kunna köpa ny utrustning.

Läs mer om Golf More Kreditkort i vår recension

Övrig bonus

Självklart kan ett golfkreditkort även ha bonusar som inte är direkt kopplade till golfen. Som ovan nämns har exempelvis Golf More rabatt på drivmedel hos Preem. Det kan visserligen hävdas vara en fördel för golfaren att få billigare bensin men kan knappast ses som något unikt för just golfkort.

Utöver det får kortägaren 1% i återbäring på allt som handlas med kortet. Återbäringen betalas då ut som en rabattcheck. Däremot kan den enbart lösas in hos de företag som samarbetar med kortet vilket främst just är golfföretag och golfbanor.

En annan fördel med just detta kort är att man får tillgång till Priceless Stockholm vilket är en hemsida full med rabatter och erbjudanden i huvudstaden. Ibland kan det finnas något golfrelaterat erbjudanden med Priceless är inte alls inriktat mot golf i det stora hela.

golfkreditkortÄr golfkreditkort mest lönsamt?

Är det bättre att skaffa ett golfkreditkort istället för ett allmänt eller kanske ett matkreditkort?

Sett till golfsäsongen ger detta kort mycket bra rabatter och erbjudanden. De som njuter av semestern genom att golfa kan med fördel skaffa detta kreditkort utifrån dess rabatter.

Men då kortet även ger 1% på alla inköp som genomförs på övriga butiker kan det vara ett mycket bra alternativ året runt. Andra alternativ är Bank Norwegian, Re:member More och Coop Kreditkort som alla ger bonus på samtliga inköp. Men de har inte alls samma fördelar för den golfintresserade. Så ja – kan några golfrabatter utnyttjas på sommaren kan detta mycket väl vara det bästa alternativet för golfaren.

Sammanfattning:

Golfkreditkort är ett kreditkort som vänder sig till golfare. De förmåner som följer med kortet handlar bland annat om att kunna spela golf billigare och köpa rabatterade golfprodukter. Genom att man spar poäng på samtliga inköp blir även bonusen på kortet riktigt hög. Klar fördel för golfaren  – övriga bör välja ett annat kreditkort.

Ansök om More Golf