iZettle

izettle

iZettle är en tjänst som på allvar har etablerat sig på den svenska marknaden på bara några år. Över hälften av svenska betalterminaler idag kommer just från det här bolaget.

iZettles övergripande fokus är att göra det lättare att driva en verksamhet – oavsett om du är en butik med 100-tals besökare om dagen, eller om du har en kiosk som bara är öppet några veckor på sommaren. Det här märks genom att deras tjänster har högsta säkerhet, tillhandahåller statistik och för rapporter, samtidigt som de är mycket intuitiva och enkla att komma igång med.

Utöver detta har iZettle kommunicerat att man planerar att upprätta en låneplattform. Behöver du ta ett lån i dag? Jämför privatlån i tabellen nedan, för att hitta det alternativ som passar dig bäst.

Tjänster

iZettles tjänster utgår ifrån att det ska vara enkelt att ta betalt. Fördelarna med iZettle är många:

  • Det är helt mobilt. iZettle används helt enkelt från din smartphone eller din surfplatta, som kan anslutas med kortläsare, kassalådor, kvittoskrivare och andra externa tillbehör som gör din butik lite mer komplett.
  • Det är säkert. Trots användarvänligheten och mobiliteten, kan iZettle stoltsera med en säkerhet i världsklass
  • Det är enkelt. Att börja använda sig av iZettle är mycket enkelt och kan göras av alla. Du behöver inte äga en butik eller vara företagare, utan det fungerar lika bra som privatperson vid en loppmarknad. 

Med hjälp av appen kan du snabbt skapa ett produktbibliotek där du kan lägga till och sortera produkter för att göra betalningsprocessen lite smidigare. Eftersom du enkelt kan kategorisera varorna, kan du också få bättre koll på din verksamhet – vad som säljer mer, vad som säljer mindre och annan relevant information.

Appen sammanställer också rapporter, vilka du kan ta del av för att få en bättre överblick över din verksamhet. Rapporterna kan med fördel också användas för att underlätta bokföringen. Genom att logga in på hemsidan kan du också få tillgång till detaljerade excelrapporter som garanterat gör revisorn glad.

Besök iZettle

izettle kostnader

iZettle planerar låneplattform

Företaget planerar nu att utvidga sin verksamhet genom att erbjuda sina kunder en låneplattform. Idag kommer redan hälften av svenska betalterminaler från iZettle (enligt bolagets egen statistik) – med tjänsten Advance planerar de att ta ett stort steg mot att bli en fullfjädrad betalningsleverantör.

”Lånet” kommer att komma i form av ett förskott – på allt mellan 50 000 och 350 000 kronor – och vara personligt och skräddarsytt. Med all den data som företaget samlar in från näringsidkarna, kommer de att snabbt kunna bedöma kreditvärdighet och risk hos den som vill använda sig av förskottet.

Fördelen med lånet är att det kommer vara mycket enkelt. Knappt något pappersarbete alls kommer att behövas, hävdar företaget. Användaren kommer inte heller behöva tänka särskilt mycket på att betala tillbaka pengarna, då amortering kommer att dras automatiskt genom en förhöjd procentsats på transaktionerna. Låneformen är än så länge inte lanserad.

För- och nackdelar

Tjänstens snabba och explosiva framfart tyder givetvis på att det är svårare att nämna nackdelar än fördelar – men självklart finns dem. En nackdel som kan nämnas är den att mobila bredband kan vara något ostabila. Det här påverkar främst dem som säljer utomhus, eller som av annan anledning inte har tillgång till ett stadigt wi-fi.

Samtidigt kan knappast iZettle belastas för detta, och sannolikt kommer vårt 3G och 4G bara bli bättre och bättre framöver.

Vilka fördelar som finns blir snabbt ganska tydligt när tjänsten beskrivs (läs ovan). Det är mobilt, det är säkert och det är framför allt enkelt. Företagarna besparas en hel del pappersarbete och annat krångel med maskinerna. iZettles fokus ligger, som tidigare nämnt, på att göra det enkelt så möjligt för användaren.

izettle-gratis-tjanster

Om företaget

iZettle startades av grundarna Jacob de Geer och Magnus Nilsson. Företaget startades upp våren 2010, men det skulle dröja till 2011 innan den första appen och chipkortläsaren skulle lanseras.

Många undrar över namnet egentligen betyder, något som blir ganska självklart när man hör bakgrunden. Jacob och Magnus ville komma på ett namn som var snyggt, men som också på ett enkelt sätt beskrev det som företaget skulle syssla med. iZettle kommer från engelskans settle som i ”settling a debt” (betala en skuld).

I:et i iZettle står helt enkelt för engelskans ”I”, det vill säga ”jag”. Innebörden av namnet blir då ungefär ”jag betalar” eller ”jag gör mig kvitt”. Att i:et är litet och att ”settle” stavas med ett ”Z” är enbart av stilistiska skäl.

iZettles framgångshistoria – en tidslinje

Sedan iZettle grundades har företaget bara växt och växt. Bland höjdpunkterna finns såklart lanseringen av appen, men också tunga utmärkelser.

  • App och chipkortläsare lanseras – I augusti 2011 lanserade iZettle den första mobilapplikationen tillsammans med en chipkortläsare. Lanseringen uppmärksammades bland annat av The Wall Street Journal. 
  • Listas av Tech Europé – Tech Europe, även här omskrivet i Wall Street Journal, listade iZettle bland ”Pick of Stockholm Start-ups”. iZettle beskrevs som en tjänst var mycket lik en som redan fanns i USA – dock med mycket bättre säkerhet. 
  • Banco Santander – I februari 2013 inledde iZettle ett samarbete med eurozonens största bank (sett till börsvärde) – Banco Santander. Banken investerade strax över 5 miljoner euro i företaget, vilket möjliggjorde en etablering i fler länder. 
  • Visa och iZettle – I juni samma år registrerade kortjätten Visa företaget till sitt ”Visa Ready Program”.

Besök iZettle

 

izettle kassaregister