Länsförsäkringar – fortfarande dyrast

Det är framförallt på bolån som det går att spara pengar genom att jämföra räntor hos de olika bankerna som erbjuder dessa stora lån. Även om det bara handlar om någon tiondels procent så blir det stora summor i längden.

Trots detta är det enbart 3 personer av 10 som förhandlar räntor innan bolånet tecknas. Det är fler som är noga förta gången som lånet tecknas men när det sedan löper ut är väldig många ”lata” och är kvar hos samma bank. Detta omedveten om att man kunnat spara stora summor på att jämföra ett flertal banker.

Sedan maj har bankerna varit tvungna att presentera snitträntor vilket gör det något lättare att jämföra boräntor. Sedan dess har Länsförsäkringar haft en mindre smickrande placering. I hela sex månader har de nämligen legat längst ner med marknadens sämsta snitt ränta. Dessutom har skillnaden varit anmärkningsvärt hög.

I oktober var snitträntan hos Länsförsäkringar 1,76% medan den hos SBAB var 1,45%. En familj som har ett lån på 1.400.000 kommer därmed att betala hela 4500kr mer per år hos Länsförsäkringar än hos SBAB.

Läs mer

Om Snittränta